bab 4

54.8K 2.4K 124
                                    

Suasana di dalam dewan terus jadi riuh rendah..aku juga sudah jadi kaku..mataku dapat lihat semua orang sedang berbisik bisik dan memandang ke arah ku..

"Ok !! Bertenang !!" Kata lelaki di sebelah amril dan suasana menjadi tenang semula..

"Good..now memandangkan kitorang dah umumkan..yang lain silalah balik ke kelas" katanya..aku pun ok ni peluang aku nak lari tapi belum sempat aku nak melangkah tanganku ditarik

"Kau jangan nak lari" kata seseorang dari tepi dan pantas aku melihat..nak tau siapa? Ha takpayah tau..siapa je lagi yang suka main tarik2 tangan aku ni macam tali...ye betul amrillah orang itu ....clap hand sikit !!!..sekejap? Bila mamat ni turun bawah ni?..arh ! Abaikan aku terus memandang amril tajam

"Lepaslah..nanti orang fikir lainlah" kataku dan menggoncangkan tanganku seperti biasa dia akan lepaskannya tapi kali ni genggamannya kuat..aku cuba lagi tapi still tak berjaya...lepas beberapa minit buat begitu aku jadi penat..

"Dah?" Tanya amril selamba..haish budak ni aku tampo kang..aku tak berikan sebarang reaksi and then tetiba sahaja dia tarik aku dan heret aku..amboi budak ni memang betul2 ingat aku tali ke apa?

"Woi ! Kau nak bawak aku gi mana? Lepaslah !" Kataku kasar tapi dia masih menarikku... Aku dibawa ke bilik persatuan bola keranjang..tangan amril cepat2 melepaskan pergelangan tanganku..ya allah alhamdulillah terlepas dari seksaan dunia..pintu kelab of course dibuka besar2 elak fitnah kawan kawan..amril masuk dan aku juga mengikutinya..di dalam tu full with boys..ya allah awkwardnya..aku mengambil tempat betul betul di hadapan pintu..suasana sekarang sangatlah

~~~Awkward~~~

"Ok emm nama kau siapa?" Tanya lelaki dihadapanku..aku memandangnya blur

"Ha?owh nama..emm alyaa" kataku

"Nama penuh lah makcik" kata amril..pantas aku menoleh dan memberikannya pandangan tajam

"Cakaplah ish..!! Ok nama aku nurul alyaa maisarah bt md yazid.." Kataku dan mendengus kasar kearah amril

"Korang? Tak nak bagi nama ke? Ke nak aku panggil korang bukan2?" kataku..dan semua di dalam tu terdiam

"Kan aku dah cakap" kata amril dan aku menggulingkan mataku

"Aku firdaus" kata lelaki yang duduk di sofa

"Aku syazwan..yang sebelah ni nazwan kitorang twin" kata syazwan aku angguk..

"Aku rafiqi..aku leader kat sini" oh so ni lah rafiqi..emm not bad but not my taste hahaha..

"Aku fiqri..orang panggil aku fiq"

"Hei lady~~~ aku nazri" kata lelaki di sebelah fiq...erghhh playboy..aku menggulingkan mataku dan terus memandang orang di sebelahnya

"Aku nabil.." Katanya..okay next?

"Aku farouq"..next?

"Aku amir..yang sebelah aku ni ariff dia jarang bercakap..yang sebelah kiri aku ni adam and then sebelah dia rayyan " katanya..aku angguk..okay.. Pemalas pulak budak2 ni nak cakap..

"Aku am-"

"Ah aku taknak tahu nama kau" pintas ku ketika amril ingin memperkenalkan diri dan semua mula ketawa..

"Emm dah habis?" Tanyaku

"Ada lagi seorang sebenaranya nama dia-"

"Siapa dia ni?" Tanya seseorang dari belakangku..terlompat aku terperanjat dengan suara tu..pantas aku pusing kebelakang..hish mamat ni aku sekel kang

"Our new manager" kata rafiqi..lelaki dihadapanku melihatku atas bawah2 amboi dia ni main scan2 pulak

"Budak pendek ni?" Tanyanya..amboi kau ! Hello bukan salah aku yang kau tu tunjang macan tiang bendera okay..aku menggulingkan anak mataku..

"Nama kau apa?" Tanyanya

"Alyaa" jawabku..

"Okay dah habis?" Tanyanya..semua orang angguk..dia kemudian memandangku

"Aku adrian..kau ada apa2 lagi ke?" Tanyanya

"Ha ada ! Jap jap aku ada satu soalan" kataku

"Ha apa dia?" Tanya fiq

"Asal korang pilih aku? Setahu aku jawapan aku semua hancus" kataku dan semua orang memandang satu sama lain..kemudian rafiqi berjalan ke hadapan ku..cepat cepat aku mengundur..nasib baiklah si tunjang adrian tu dah takde belakang aku

"Actually...kitorang tak nak pun manager ni-"

"Ha pastu kenapa pilih?" Pintas ku...tiba tiba kepala ku dipukul perlahan aku dengan pantas menoleh ke tepi dan melihat amril marah

"Cuba kalau orang cakap tu jangan menyampuk" katanya..aku menggulingkan anak mataku jengkel..eh eh mamat ni menyampah pulak aku..aku mendengus kasar sebelum mengalihkan pandangan ku pada rafiqi

"Ha cepatlah sambung" kataku sedikit kasar memeranjatkan rafiqi

"Emm kitorang terpaksa sebab pihak atasan yang bagi arahan..so nak tak nak kami kena terima juga..and kriteria yang kami nak ialah macam awak..yang tak pernah kesah pun pasal kitorang..sebab nanti senang nak uruskan semua benda plus awak ni bertanggungjawab based on awak punya komitmen dalam sukan pedang..jadi satu satunya orang yang sesuai adalah awak..kami semua tak nak risk kan diri kami dengan pilih random people yang akan hancurkan kitorang" katanya..suasana menjadi senyap

"Macam mana dengan sukan pedang aku? Korang semua tahu kan aku ni ada main sukan jugak..macam mana aku nak uruskan masa dengan belajar..uruskan korang pastu dengan latihan aku lagi..aku bukan robot" kataku..

"Ish kau ni..terima jelah..lagipun tournement lama lagi..bila dah nak sampai masa kitorang bagilah space kat kau" kata amril tiba tiba..hish sebok je mamat ni..aku mengeluh

"Ala alyaa please~~~" kata nazri dan mula dekat dengan aku..cepat2 aku menjauhkan diri dan mengeluh

"Ok fine" kataku dan mereka mula tersenyum

"Dah habis?" Kata seseorang dan aku terus pusing melihat adrian yang dari tadi mendiam..mereka semua angguk termasuk aku

"Ok good now keluar" arahnya tegas and what? Mukaku jadi blur..

"Keluar lah aku nak tukar baju..ke kau nak tengok aku bukak baju? Aku boleh je" katanya dan smirk...mataku terus terbuntang..

"What?! Ok ok bye!"kataku dan cepat cepat keluar dari bilik tu..haih lega~~~ aku berjalan lemah..apalah nasib aku ni..mesti kawan2 aku yang lain bash aku haih ish ! Macam manalah aku boleh terlibat sekali adeih...aku mula berjalan masuk ke dalam kelas dan semua budak perempuan dalam tu memberikan pandangan tajam kepadaku termasuklah geng2ku..aku mengeluh dan duduk di tempatku...haih lonelynya

"Kata tak minat...tapi huh ! Talam dua muka betul" kata iffah kuat...zapp ! Aduh sakitnya..ayat dia tertusuk di dadaku..

"Ntah ! Tak sangka kau ni licik !" Kata sas pula..aku mula menundukkan kepalaku..why? Why? Kawan2 janganlah buat macam ni kat aku..aku taknak gaduh dengan korang

"Huh..aku tak taulah kalau kita still boleh kawan lagi" kata ainaa dan saat itu hati aku rasa sangat sangat sakit...wahai hati..sabarlah ye diorang marah je ni..takpe nanti lama lama diorang baik lah tu..sabar ye wahai cik hati..sekejap je seksaan ni..sabar ye..pujuk ku kepada hati ku..aku mula tersenyum sendiri..dengan cara ni mungkin aku boleh pujuk diri aku..diorang marah tu..nanti lama lama baiklah tu..aku mengeluh dan mula membuat kerjaku..ya allah tolonglah hentikan seksaan ini..aku nak kawanku kembali..aku mula mengeluh lagi..haih apalah nasib aku ni..haih...

~~bersambung~~



SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now