bab 3

55K 2.5K 14
                                    

"Alyaa ! Cikgu azman panggil !!" Jerit seseorang ketika aku hendak masuk ke dalam kelas..

"Ye sabor ! Letak beg dulu!" jawabku selamba even aku tak tau pun siapa yang memanggil ku..aku masuk ke dalam kelas dan meletakkan begku sebelum keluar tetapi belum sampai aku nak keluar ada orang tarik tanganku..pantas aku pusing kebelakang dan melihat amril...erghhh budak ni memang suka tarik2 tangan orang ke apa? Aku menggoncangkan tanganku supaya dia melepaskannya

"Ish kau ni! Panggil je tak boleh ke? Tak payahlah main tarik tarik tangan..kau pikir aku ni apa? Tali?" Marahku dan amril hanya membuat muka selamba eh eh budak ni ku tampor jugak kang..

"Aku taknak kau bagitau cikgu hal sebenar...kau cakap je yang kita latih sama2 faham" katanya dengan suara sombong dia tu..aku menggulingkan anak mataku jengkel

" itu je kot...ye aku tau" kataku

"Bagus" kata amril dan terus berlalu pergi erghhhhhhh aku rasa macam nak baling je kasut size 5 aku ni eiiiiiii !!!!. Aku dengan marahnya keluar dari kelas dan menuju ke bilii guru..

.......................

"Asal kau tarik tangan alyaa tadi?" Tanya rafiqi pelik..amril terus memandang muka rafiqi..aik pelik nah budak ni tetiba prihatin

"Ha? Takde apa2 lah" kata amril dan terus duduk di tempatnya..rafiqi hanya menggelengkan kepalanya dan memandang semua geng2nya

"Ha ni bila kita nak bagi tau dia?" Tanya nazri

"Korang betul2 nak amek dia ke?" Tanya amril tak puas hati

"Habis dia je yang sesuai...ke kau nak orang lain?aku lebih prefer dia dari orang lain" kata fiq pula

"Kalau dia tak bertanggungjawab macam mana?" Tanya amril lagi

"Aku tak rasa macam tu...yelah..kalau dia jenis tak bertanggungjawab dia takkan pegang pingat emas 4 tahun berturut turut" kata nabil pula dan semua mula angguk setuju

"Betul2" tambah syazwan setuju..amril masih tidak berpuas hati dan ingin membantah tapi serta merta rafiqi memotongnya

"Apa yang kau benci sangat dengan dia? Apa yang dia buat dekat kau?" Tanya rafiqi pelik dan semua anggul tanda setuju dengan rafiqi..amril kemudian mengeluh

"Haish! Suka ati koranglah" kata amril dan terus duduk soalan rafiqi tadi pun masih tidak berjawab ...kawan2nya hanya mampu menggeleng melihat amril..

...................

"Korang !! Korang !!! Cepat !!! Diorang dah nak umum keputusan !!" Jerit seseorang dan semua orang (more to girls) memandang kearah suara itu kemudian memandang satu sama lain sebelum sama sama menjerit dengan kuatnya...

"Wei ! Cepatlah jom !!!" Kata iffah tak sabar...

"Ye ye jom,!! Warghhh aku harap aku terpilih !!" Kata ainaa pula

"Dah dah cepat kita pergi" kata sue dan mereka semua angguk..aku? Haih kan aku dah cakap aku tak minat so aku seperti biasa melengkapkan buku travel ku..

"Eh alyaa? Tak nak ikut?" Tanya sas..aku mengangkat mukaku dan memandang kearah sas dan menggelengkan kepalaku..mereka semua angguk dan meninggalkanku seorang..lonely~~~~~aku tengok sekeliling..aik? Kosong?haih lonely lah aku beberapa minit kemudian aku mengeluh..

"Arghhhh !!!! Bosannyaaa !!!!" Keluhku dan menutup buku travel ku..aku kemudian menyimpan buku itu sebelum bangun

"Haih nak gi mana ni? Asal lah semua cikgu ada mesyuarat sekarang..asallah time2 macam ni semua orang hilang haih,!" Bebelku..aku berjalan tanpa tuju and entah kenapa tiba2 aku kini sudah berada di hadapan dewan sekolah..suasana riuh rendah kedengaran..aku dengan perlahan berjalan memasuki dewan dan melihat lautan wanita dan beberapa orang lelaki di atas pentas...

"Okay girls ! Bertenang" kata seorang lelaki menggunakan microphone..dalam hatiku
'cergh playboy'

"Now tujuan kitorang sebenarnya nak umumkan keputusan..jadi saya minta semua untuk bertenang" kata seorang lagi dan suasana jadi tenang..aku mula menyandar di dinding dan menyilangkan tanganku dihadanku..mataku meliar melihat sekeliling dan tiba tiba sahaja mataku bertembung dengan sepasang mata diatas pentas..matanya merenungku tajam seperti tidak suka akan kehadiranku..nak tau siapa? Ha tak yah susah tanya of courselah si amril tu siapa lagi..lupa eh yang kitorang dua ni musuh? Aku membalas renungan tajamnnya dengan jelingan cergh ingat kau seorang je boleh buat macam tu? Aku pun bolehlah tuih !...

"Ok saya akan umumkan sekarang" kata seseorang dari atas pentas..ni lagi satu dari tadi cakap nak umumkan tapi dari tadi tak umum umumkan..hish sakit pulak hati..haih ni yang takde mood ni...pantas aku memusingkan badanku dan ingin berlalu pergi..suara2 di belakanh sudah aku tidak endahkan..yang penting aku nak keluar dari sini...dan saat kaki ku baru je nak melangkah keluar,

"ALYAA !" panggil seseorang memberhentikan langkahku..aik? Siapa pula yang panggil nama aku ni? Hantu ke? Tapi macam kuat..

"Pusinglah belakang" kata suara itu lagi..aik? Main arah arah pulak hantu ni..aku pun dengan segan segan pusing ke belakang dan lihat semua orang memandang kearahku begitu juga yang di atas pentas dan lihat amril sedang memegang mic owh so dia lah yang panggil aku..ok aku lupa yang aku still dalam dewan =_=

Aku dapat rasa semua GIRLS dalam dewan tu bagi aku renungan tajam..ish takut pulak..aku terus mengalihkan pandangan kearah amril dan yang lain atas pentas..aku mengangkat kening sebelahku..semua diatas pentas memandangku...kemudiam amril smirk

"Kenalkan..our new manager" kata amril and

"WHAT?!!!"




~~bersambung~~

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now