bab 35

42.5K 2.1K 47
                                    

Yeay 🎉🎊! Dah masuk bab 35 !!! Congrats author !!🎉🎆🎇🎊 Wuuuhuuu hahaha..ok dah dah..

Enjoy !😆...

.....................
Aku termenung sebentar memikirkan apa salah aku sehinggakan adell sanggup buat aku macam tu...aku ni jahat sangat ke? Apa yang aku dah buat,? Semua perkara tu bermain di dalam minda aku ini...entah apa lah yang aku buat sampaikan adell begitu berdendam pada aku...aku mengeluh..susahnya hidup ni...kenapalah banyak sangat cabaran aku..aish kenapa aku fikir macam ni pulak..tak baik..aku kena percaya yang setiap cabaran yang allah bagi untuk uji aku sebab aku mampu...ya aku mampu dan aku akan buktikan yang aku mampu..aku mengeluh lagi..
sekarang aku berada di rumah akak iffah..yang tahu aku selamat hanyalah iffah dan aqil..

"Alyaa betul ni kau nak buat semua ni?"tanya iffah dan aku hanya angguk tak menjawab fikiran dan minda ku terasa kosong

"Alyaa.." Panggil iffah lembut dan aku terus menoleh kearahnya

"Just ingat..bila kau rasa semua benda ni susah..kau ada aku..kau jangan risau okay..insyallah apa yang kita rancang akan berjalan dengan lancar"_ kata iffah

"Amin.." Balasku..iffah tersenyum melihatku

"Okay..bye aku nak off gi sekolah.." Kata iffah dan aku angguk

"Bila semua dah set up kau call aku.." Kataku dan pah angguk

"Goodluck pah !!" Jeriku dan dibalas dengan hilaian ketawa iffah..

Di sekolah

Suasana di sekolah masih lagi kecoh dengan kehilangan bekas pemain pedang sekolah dan bekas manager eagles...semua orang masih tertanya tanya di mana alyaa sebenarnya...keluarga alyaa juga tidak diberitahu tentang keberadaannya..even hakikatnya alyaa selamat..alyaa terpaksa merahsiakan hal ini dari semua orang..demi kebaikan diri alyaa dan semua orang..iffah mengeluh perlahan..kesian di tengok si alyaa ni..apalah nasib dia..

"Yo iffah !" Pekik seseorang dan mengetuk kuat meja iffah..hampir terpelanting pen yang iffah pegang disebabkan terkejut..terus iffah mengangkat mukanya sedia untuk marah sesiapa pun di hadapannya kerana menganggu waktu lamunannya..

"Ish kau ni sue !! Janganlah kacau aku !" Marah iffah dan sue hanya ketawa melihat dia...kemudian sas,odah dan ainaa masuk join duduk di hadapan iffah dan sue

"Wei wei nak tahu tak?" Tanya sas semangat

"Taknak" jawab ainaa ,iffah,odah dan sue serentak...mereka berempat ketawa melihat muka sas yang sudah muncung sedepa

"Ish ! Betul2 lah !" Kata sas dan mereka berempat ketawa lagi

"Ha yelah2 apa dia?" Tanya sue

"Villa asyyie terbakar semalam" kata sas dan jelas eksprasi terkejut dari mereka berempat l..even iffah pun terkejut sebab semalam dia baru je ada kat situ and alyaa tak cakap apa apa pun

"Akhirnya villa berhantu tu terbakar pun..takdelah aku mengigil ketakutan kalau lalu depan villa tu" kata odah dan mereka angguk kecuali sas

"Tapi masalah paling besar sekarang bukan villa tu.." Kata sas dan mereka semua kelihatan terkejut...iffah berdebar untuk tahu apa yang lagi besar dari tu..dalam mindamya hanya terfikir seorang..alyaa..

"Alyaa-" iffah terus tersentak mendengar perkataan tu dan semua orang memandang kearahnya

"Kau kenapa pah?" Tanya ainaa dan iffah hanya menggeleng

"Kaki aku kena pijak...sue sila angkat kaki kau" kata iffah and nasib baik lah dia ada alasan nak cover..

"Opps sorry pah" kata sue dan iffah hanya angguk

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now