bab 18

42.8K 2.6K 273
                                    

Dah satu jam kitorang berjalan dalam hutan dan sepanjang satu jam nilah team eagles langsung taknak layan aku..pandang aku pun tak..aku mula rasa diketepikan...apa yang terjadi sebenarnya? Apa semua ni? Aku tak faham betullah !!!

"Sara..kau gaduh dengan team eagles ke?" Tanya echa tiba tiba..aku rasa dia dari tadi nak tanya benda ni kat aku..aku memandang kearah echa dan mengangkat bahuku

"Entahlah echa..balik dari jumpa team tigers diorang terus jadi macam tu..tak taulah apa masalah diorang" terangku dan echa hanya angguk...mengusap perlahan belakang badanku...

"ARGHHHHHHHH !" Jerit seseorang pantas aku dan echa menoleh kearah suara tadi..

"Adell ! Kau okay tak ni?!" Tanya firdaus risau..aku melihat adell yang sudah terduduk..

"Wei ! Kita rehat sekejap !!!" Jerit rafiqi dan team tigers turut bersetuju..

And again aku diketepikan..aku duduk bersama sama echa dan team tigers..

"Emmm cousin arifah kau nak roti?" Tanya salah seorang dari team tigers..aku tersenyum mendengar panggilan yang dia guna untuk panggil aku..

"Korang boleh panggil aku alyaa...takpayahlah panjang2 panggil aku cousin arifah" kataku dan mereka semua angguk dan tersenyum..

"Alyaa nak roti tak?" Tanya diorang lagi dan aku hanya menggeleng

"Sorry takde seleralah nak makan" kataku dan memberikan mereka semua senyuman lemah

"Kenapa? Kau gaduh dengan team eagles eh?" Tanya seorang budak lelaki yang dah mengambil tempat disebelahku..aku memandang kearahnya

"Fakhri..nama aku fakhri" katanya dan aku angguk..

"Kau ada masalah ke dengan team eagles?" Tanya fakhri lagi dan aku menggeleng

"Takdelah..mana ada gaduh..aku just bagi diorang space untuk layan princess kesayangan diorang tu je" kataku dan memandang kearah team eagles yang sedang merawat kecedraan adell

"Siapa dia tu? First2 aku tengok dia aku dah rasa menyampah..taulah cantik tapi berlagak betul..mengada ngada pulak tu" kata fakhri lagi membuatkan aku melepaskan tawa..

"Ish tak baik cakap macam tu" kataku

"Eleh sara..padahal dalam hati dah ikut sama mengutuk" kata echa dan aku memandang kearah echa buat2 terkejut

"Mana tau ni?! Omg ! Bocor rahsia i" kataku dan kami semua melepaskan tawa

"Kau perangai sama je macam arifah" kata fadzlee yang aku pastilah..aku dan echa sudah berhigh-5

"Of courselah kitorang cousin" kata echa dan aku serentak..and then kitorang ketawa lagi..

"Eiii gediknya minah tu !!" Kata fakhri lagi...Aku dan echa serentak memandang kearah adell yang sedang menggedik dengan semua team eagles..

"Manusia yang tu memang tak reti malu kan" kata echa menunding kearah adell dan aku angguk

"Manusia yang tu memang suka buat kontroversi" kataku pula..

"Eh korang ni manusia manusia..korang bukan manusia ke?" Tanya haikal yang aku baru je tau nama dia.. bertanya kearah echa dan aku yang dari tadi asyik mention manusia manusia..aku memandang echa dan echa memandang kearahku..kitorang berdua mula smirk

"Sebab kitorang bukan manusia" kata echa

"Kitorang cakap macam tu" sambungku dan mereka semua memandang echa dan aku pelik

"Kalau korang bukan manusia korang apa?" Tanya raikal

"Vampire" jawab aku dan echa serentak dan mula ketawa

"Ah sudahlah kauorang" kata jamal dan membaling botol air kosong kearah kitorang..nasib aku dengan echa dapat mengelak and then kitorang ketawa lagi..

"Bestnya manager kita ni kan nabil..dahlah lupa diri..pengkhianat pulak tu" kata nazwan kearahku..aku terkejut dan terus bangun begitu juga echa dan team tigers yang lain.

"Pengkhianat? Apa maksud korang ni?" Tanyaku geram..aku menyampah dan tak suka orang panggil aku pengkhianat

"Jangan pura pura tak tahulah ! Kau sebarkan maklumat rahsia kita pada diorang kan !!!" Tengking nazri tiba tiba buatkan aku tersentak...na-nazri takkan pernah tengking macamtu kat aku..

"A-apa maksud korang ni ! Aku tak faham !!!" Kataku cuba menahan tangis..echa disebelahku memegang erat tanganku cuba memberikan sokongan

"Kau jumpa dengan diorang sebab kau sebarkan maklumat rahsia kitorang kan? Kau suruh cikgu rasyid team up kan kita dengan tigers sebab kau nak hancurkan kitorang kan? Apa masalah kau ni,!! " tengking rafiqi pula..now orang yang paling baik dengan aku tengking kat aku..kemudian ada gambar2 yang ditangkap dimana aku sedang berbual dengan team tigers..memang nampak macam tengah bincang hal sulit tapi tu sebenarnya aku tengah beritahu team tigers pasal team up yang cikgu rasyid suruh

"Asal diam!!! So betullah kan !!" Tengking syazwan pula..aku mula tersentak kebelakang..

"Owh so sebabtu korang marah kat aku? Aku tak tahu siapa yang sebarkan benda ni..aku tak tahu macam mana korang boleh percaya just tengok benda ni dan taknak dengar penjelasan aku..hella no ! Korang tak bagi pun aku peluang nak jelaskan..suka hati koranglah nak percaya dengan apa yang korang percaya ! Aku tak kesah !!! Aku taknak amek kesah pun !!! Aku percayakan korang tapi macam ni korang buat kat aku? Just untuk korang ingat...aku ! Takkan pernah mungkiri janji aku !!! Keep believe with what you guys believe..i dont care" kataku dan terus merempuh team eagles berjalan meninggalkan semua orang

"Alyaa !!!" Jerit team tigers

"Sara !! Tunggu !!" Jerit echa pula dan echa mula berlari kearahku..

"Bro..dia tak pernah pun bocorkan rahsia korang kat kitorang bro..dialah manager paling setia aku pernah jumpa..sampai hati betul korang buat dia macam ni? Dia jumpa kitorang sebab nak inform benda yang cikgu rasyid dan cikgu anuar sampaikan saje..kitorang takde pun terima maklumat apa apa dari dia..kitorang takdepun buat rancangan nak team up dengan korang semata mata nak hancurkan korang..kitorang tak sejahat tu..now aku tahu sebenarnya ego korang yang lagi tinggi dari kitorang" kata fadzlee dan melemparkan jelingan tajam pada team eagles..team tigers kemudian berjalan mencari echa dan aku..meninggalkan team eagles yang sudah tercengang..amril menggenggam tangan dia kuat sakit hati

"Kan aku dah cakap !!! Jangan percaya sangat dengan si adell ni !! Aku kenal dia lama dari korang kenal dia !! Aku tau semua dalam kepala dia !!! Now kalau kita hilang alyaa ! Adell aku takkan pernah maafkan kau !!" Tengking amril geram..dari tadi dia cuba bagitahu team dia yang semua kata kata adell tu tipu tapi diorang tetap percaya..semua makan kata kata adell tu !!

"A-aku minta maaf guys"kata adell cuba meraih simpati..

"Sesiapa bawa minah ni pergi sebelum muka dia pecah aku buat" kata adrian geram..now dia kehilangan alyaa sebab kebodohan dia sendiri..percaya dengan kata kata adell tu..rayyan dan ariff merentap kuat tangan adell membawa adell keluar dari hutan ni..

"Kita pujuk alyaa bila kita keluar dari hutan okay" kata rafiqi cuba bertenang padahal dalam hati dia..dia sangat marah pada adell dan dirinya sendiri..semua team eagles berusaha keluar dari hutan..now diorang just perlu dapatkan alyaa balik..

.....We are sorry alyaa....

              ..........................

Two chap in one day !!! Ni present 💐💐untuk readers sebab bagi author semangat untuk buat cerita ni balik..thank u sgt !! Jgn lupa vote and comment,!!! Saranghae readers-ssi,!!!!😘💝

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now