bab 23

40.4K 2.3K 82
                                    

"Kenapa aku dalam bahaya pula ni?" Tanyaku risau..

"Kau belum tengok papan kenyataan ke?" Tanya nazri dan aku menggeleng..firdaus disebelahku juga menunjukkan riaksi risaunya..

"Jom aku bawak kau kat sana" kata nazri..aku dan firdaus pantas angguk dan mengikut nazri..dahlah tak letak beg lagi..ya allah apalah masalah yang aku dapat kali ni..sampai di tempat papan kenyataan..pelajar berkumpul penuh dihadapannya..saat mata mereka melihat kelibat aku semua terus memandangku jijik..aku sudah blur..apa dah jadi sebenarnya ni?..

"Tak sangka kau macam ni kan alyaa? Huh ! Kaulah musuh dalam selimut sekolah ni !" Jerit seseorang dan jeritan diikuti pelajar lain..

"DIAM !  KORANG SEMUA DIAM !"marah firdaus dan nazri..semua orang terus jadi diam dan mula meninggalkan tempat itu..aku mula maju kehadapan dan melihat satu notis..gambar aku fan tiger dan juga gambar  screenshot perbualan whatsapp antara aku dan echa...

"Apa semua ni?! Ni semua tipu !"  marah aku...firdaus dan nazri mula terpaku terkejut dengan aku yang tiba tiba je marah..aku mengambil gambar dan notis yang mengatakan aku menyebarkan rahsia eagles..

"Alyaa !!!" Jerit seseorang..pantas kami bertiga menoleh dan melihat adrian dengan muka risaunya

"Aku dah dengar apa yang jadi..rafiqi ajak bincang..jom" kata adrian..aku,nazri dan firdaus angguk dan mengikut adrian ke bilik kelab..masuk sahaja aku dapat lihat semua muka ahli eagles yang risau..
Aku menghempaskan beg aku ke atas sofa memeranjatkan semua eagles

"Aku tahu siapa yang buat" kataku dalam nada yang sangat dalam..means aku tengah dan sangat marah sekarang ni..

"Alyaa..kitorang pun tahu siapa yang buat..tapi masalah sekarang kita takde bukti nak tunjukkan yang dia bersalah..lagi worse kau mungkin akan dibuang sekolah kalau cikgu rasyid tahu !" Kata rafiqi dan aku terus mendengus kasar..

"Habis tu macam mana ni?" Kata nazwan risau

"Kita carilah bukti" kata syazwan pula memberi idea

"Good thinking twin" kata nazwan dan mereka berdua mula berhi5..

"Nak cari macam mana?" Tanya nabil dan semua senyap sebelum adrian mula bangun

"Aku rasa buat masa sekarang
Kita halang dari rumours ni sampai ke cikgu rasyid" kata adrian dan semua orang angguk setuju

"Dah tak berguna" kata seseorang dari pintu..semua orang menoleh dan melihat amril..amril pula memandang tepat  ke mataku

"Alyaa..cikgu rasyid panggil kau" kata amril dan saat itulah aku rasa macam nak jatuh...ya allah besarnya dugaan kau ya allah..sesungguhnya hambamu ini penat..aku gagahkan juga diri aku..mataku aku tutup rapat cuba memproses maklumat yabg baru aku dapat..aku dapat rasakan semua eagles memandang aku risau..aku perlahan lahan menarik nafas dalam dan melepaskannya..

"Aku pergi" kataku dan aku mula nak berjalan..tiba tiba tanganku ditarik..aku menoleh kebelakang dan melihat amril memandangku simpati..wow ! Ni first time aku nampak dia macam ni

"Jangan pergi" kata amril dan aku memberikannya senyuman lemah

"Its okaylah..aku takkan apa apa" kataku dan memberikan eagles senyuman sebelum melepaskan tanganku dari genggaman amril dan berjalan ke bilik cikgu rasyid..aku menarik nafas dalam sebelum mengetuk pintu cikgu rasyid

"Masuk !" Jerit cikgu rasyid..dari nada sahaja aku dah tahu yang cikgu rasyid sedang marah..aku menarik nafas dalam lagi dan masuk kedalam bilik cikgu rasyid..aku dapat lihat cikgu rasyid mengurut perlahan dahi dia..

"Cikgu" kataku cuba mengambil perhatian cikgu rasyid..cikgu rasyid mula bangun dan membaling kearahku gambar2 dan notis yang sama ditampal di papan kenyataan

"APA SEMUA NI?!!! BAGITAHU SAYA YANG SEMUA NI TIPU !!!" Tengking cikgu rasyid membuatkan aku tersentak..aku rasa macam nak menangis tapi aku tahan dan memandang kearah cikgu rasyid

"Cikgu..demi allah cikgu saya tak pernah buat semua ni..perbualan tu pun saya tak ingat pun saya pernah chat dengan cousin saya macam tu..saya dianaya cikgu..saya takkan khianati kepercayaan seseorang apabila dia bagi pada saya cikgu..dan saya takkan buat benda ni semua cikgu" kataku dalam nada terdesak..cikgu rasyid menarik nafas dalam

"Saya pun tak nak percaya semua ni alyaa..saya percayakan awak tapi apa yang ditunjuk kat sini jelas terbukti yang awak bersalah..kalau pihak atasan tahu..habislah awak..saya pun tak dapat nak bantu awak" kata cikgu rasyid dan mula duduk di tempat duduknya

"Cikgu..bagi saya seminggu dan saya akan buktikan yang saya tak bersalah" kataku dan cikgu rasyid mula mengeluh..aku menunggu cikgu rasyid untuk balas

"Baiklah seminggu..kalau tak dapat juga bukti..saya minta maaf alyaa" kata cikgi rasyid dan aku memberikan cikgu rasyid senyuman lemah

"Terima  kasih cikgu !..itu dah cukup bagi saya" kataku dan cikgu rasyid angguk...aku mula melangkah keluar dari bilik cikgu rasyid dan mula mengeluh..aku mula berjalan masuk kedalam kelas..aku rasa cikgu takde lagi sebab suasana jadi sangat riuh..

"Rafiqi..awak tak rasa ke awak patut pecat alyaa..yelah diakan dah bocorkan rahsia korang" kata adell dengan suara gediknya

"Sudahlah adell kitorang tahulah ni semua kau yang buat kan?!" Marah firdaus geram dengan si adell ni

"You all ada bukti ke i yang buat? Takkan..goodluck with it then" kata adell dan aku dapat rasa dia smirk..ok now aku dah tak tahan..aku dengan kasarnya menolak pintu kelas memeranjatkan semua orang..meja dihadapanku mula aku sepak hampir terkena adell yang sudah menjerit ketakutan..aku mula berjalan mendekati adell..tanganku aku angkat mahu menampar adell..adell sudah menutup rapat matanya takut but then aku memeranjatkan semua orang dengan mengusap perlahan pipi adell

"Kau tengoklah aku akan buktikan aku tak bersalah.." Kataku dalam nada dingin dan menyeramkan..aku mengusap lagi pipi adell perlahan sebelum menampar kuat muka adell..wuhhuu ! Satu kepuasan bagi aku..aku mula memberikan pandangan membunuh kearah rakan sekelasku

"Breath one word about this and aku akan pastikan korang semua rasa pedang aku" kataku mengugut dan semua rakan kelasku mula menelan air liur takut begitu juga eagles..aku berjalan ke tempat dudukku..semua orang mula mengelak dari aku..

"Kau ! Aku akan pastikan kau kena halau dari sekolah ni !!!" Jerit adell in dramtic way..aku mula menggulingkan anak mataku

"Go on...and aku akan pastikan kau dipandang jijik sama macam mana kau buat kat aku sekarang" kataku dalam nada dingin dan dalam..aku dapat lihat muka adell yang sudah cuak takut dengan apa yang aku kata..aku mula smirk dan membenamkan mukaku diatas meja..aku mengeluh..haih aku betul2 taknak this side of me keluar..but this time aku betul2 perlukan side aku yang ni kalau aku nak lawan adell..sekarang aku hanya mampu berharap allah akan melancarkan semua rancanganku..aku mengeluh lagi..this going to be a long week..



                  ......................

A new change !! Alyaa mula tunjukkan siapa dia sebenarnya ! Yes ! Padan muka adell..nak tahu apa rancangan alyaa..wait till the next chapter geng !!

Vote and comment😘
Elly_aa❤

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now