bab 11

48.2K 2.5K 85
                                    

Guys ! Saya minta maaf sangat sangat sebab update version yang tak lengkap ! Wattpad buat hal pulak..im sorry and sebagai tanda maaf nah saya sediakan version full...selamat membaca😊

................................

TAMAN TEMA?!

Aku memandang adrian tak percaya..

"Suka?" Tanya adrian dan aku terus tersenyum lebar..

"Gila tak suka ! Arghhh lamanya tak pergi taman tema !!!" Kataku sedikit menjerit..yelah excited punya pasal..

"Dah dah jom" kata adrian dan aku sempat menangkap senyumannya..aku jiga turut tersenyum..

"Bang..tiket dewasa dua" kata adrian...abang hanya angguk dan menyerahkan dua tiket pada adrian..

Kami berdua sampai di dalam taman tema dan aku rasa sangat bahagia !!!!

"Ad ! Jom main roller coster !!" Kataku semangat

"Ad? Siapa ad?" Tanya adrian dan smirk..aku menggulingkan anak mataku

"Kaulah !..Nama kau panjang sangat ah..sebab tu aku pendekkan panggil kau ad hehe" kataku sambil tersengih seperti kerang busuk eh eh bukan busuk wangi2
Adrian menggelengkan kepalanya

"Suka kaulah..kalau macam tu aku panggil kau lyaa lah..nama kau pun panjang sangat" kata adrian dan aku hanya ketawa

"Lantak kaulah" kataku dan terus memandang roller coster dihadapanku..

"Ad nak naik tu !" Kataku ala ala budak kecik dan menunding jariku kearah roller coster. ..

"Kau yakin kau berani?" Kata adrian dan smirk..aku membalas smirk adrian

"Nak lawan?" Kataku dan kami berdua mula beratur untuk menaiki roller coster

...........................

"Amril" panggil seseorang..pantas amril menoleh dan melihat adell..amril menggulingkan anak matanya jengkel

"Kau nak apa?" Tanya amril kasar

"Tak ada apa apa saje je panggil kau..rindu" kata adell menggedik amril menggulingkan anak matanya..

"Sudahlah kau..kau fikir aku baru kenal kau semalam ha?" kata amril dan menggulingkan anak matanya sekali lagi..adell kemudian tersenyum gedik kearah amril

"Thats why we are perfect couple.." Kata Adell dengan suara menggoda..amril pula mulalah mengeliat liut geli dah macam cacing tanah pun ada akibat geli mendengar suara adell

"Perfect couple wak lu ! Dah lah berambus !" Marah amril dan ingin berlalu pergi tapi belum sempat dia melangkah tangannya ditarik oleh adell..amril dengan marahnya menoleh kearah adell dan melepaskan tangannya

"Kau ni kenapa?! Tak faham bahasa ke?! Nak aku cakap bahasa tamil?" Marah amril geram dengan karenah adell yang seperti budak kecil..adell kemudian hanya smirk dan memandang kearah amril sebelum berbisik padanya

"Amril sayang..you kena ingat yang kita berdua ni dah terikat bersama..you kena faham tu sayang... Emm macam mana eh kalau mom and dad tahu cara you layan i? " adell tersenyum jahat

"if you dont want your mom and dad found about it..better you treat me well darling" kata adell sebelum berjalan terus masuk ke dalam kereta amril..amril mengeluh dan menyepak tiang di sebelahnya geram sebelum dengan paksanya masuk ke dalam keretanya

.........................

"Wei kau okay tak ni?" Tanyaku kepada adrian dan menghulurkan kepadanya sebotol air mineral..
Adrian menyambutnya dan terus diteguknya air mineral itu sampai habis..aku memandang adrian terkejut..biar betul mamat ni..habis dibelasahnya dua botol air barulah adrian nampak lega sedikit..adrian memandang ku dan aku memandang adrian dan

"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA" pecah ketawaku yang sudah lama aku simpan..adrian memandangku marah..ketawa ku berterusan sehingga 3 minit sebelum aku berhenti dan mengelap air mataku dan memandang adrian..

"Dah? Dah puas?" Tanya adrian dan memandang kearahku..aku memberikannya senyuman yang menunjukkan bahawa aku puas sangat sangat..tapi tawa aku pecah lagi melihat muka adrian

"Aku tak sangka..mamat tough macam kau ni..takut roller coster hahahaha lawak wei !😂😂😂😂😂" kata ku dan ketawa lagi..kalau ikutkan hati nak je si adrian ni marah pada alyaa tapi bila lama lama lihat muka alyaa sedang ketawa..adrian turut ketawa dan akhirnya mereka berdua ketawa bahak bahak bersama sama..happy ending ! Dah cite habis ! Pi tutup wattpad baca buku sana..exam nak dekat ! Aduh mulalah si penulis ni merepek..maaf ye marilah kita balik ke jalan yang benar..

Kami berdua ketawa dan bercerita hinggakan tidak tersedar bahawa perkara ini memang mustahil bagi kami berdua..adrian? Aku? Ketawa sama sama? Huh memang tak akan terjadilah..tapi apa yang mustahil itulah yang jadi kenyataan..lama lama adrian berasa selesa dengan kehadiran ku..kehadiranku seperti membuatkan adrian teringatkan akan sesuatu dan lantas senyuman adrian mati..aku yang sedar akan perubahan drastik adrian memandang adrian prihatin

"Wei kau okay tak ni?" Tanya ku risau dengan mood adrian yang tiba tiba berubah

"Kenapa? Kenapa kau baik dengan aku?"tanya adrian tiba tiba membuatkan ku agak terkejut dengan soalan yang dilemparkan adrian

"Ha? Baik? Apa maksud kau? " tanyaku masih blur dan terkejut..adrian kemudian mengeluh dan memandang tepat kearah mata ku..

"Aku tak pernah layan kau baik dulu..aku selalu abaikan kau..tapi kenapa kau baik dengan aku? Kau boleh je cakap yang kau taknak keluar dengan aku hari ni tapi kau still ikut aku..kenapa? Kenapa kau senang percaya dengan aku? Kau tak sepatutnya percaya and baik dengan aku..a-aku ni tak layak untuk dipercayai dan dilayan baik untuk seseorang yang macam kau.." Bebel adrian panjang lebar..aku yang dari tadi hanya mendengar kemudian memberikan adrian senyumannya yang paling manis..

"Aku bukannya bidadari jatuh dari langit ke apa ke..tak aku bukan..aku hanya manusia..bila cakap pasal manusia..aku just fikir yang kita semua sama..kita semua ada perasaan..even kau tak pernah baik dengan aku..aku sebagai manusia kenalah faham dan selalu berfikiran positif..besides, siapalah aku nak
Judge orang..aku ni bukannya perfect sangat..aku ni bukanlah hebat sangat..aku ni biasa biasa je..and bila aku sedar aku ni biasa biasa je automatik aku akan rasa yang diri aku ni tak layak..tak layak untuk judge orang lain..itu sepatutnya yang kita kena fikir..and aku layan kau baik sebab aku just balas apa yang kau buat kat aku..tak semestinya jahat kena balas dengan jahat kan?" Ha amek kau bila aku berceramah..panjang lebar lah jawabnya..aku memberikan adrian senyuman..adrian membalas senyumanku dan mula memandan kearah langit

"Kau tau..kau ingatkan aku pada seseorang..kau serupa dengan dia.." Kata adrian dan tersenyum sendirian..aku dapat merasakan kesedihan yang dialami adrian..hati aku turut tersentuh melihat adrian

"Boleh aku tau siapa?" Tanya aku..adrian memandangku dan tersenyum

"Adik kembar aku..adriana" kata adrian dan menunduk

"Dia..dia dah takde..dia meninggal bersama sama ibu aku dalam satu kemalangan..d-diorang dah takde" kata adrian dan air matanya mula berguguran jatuh dari kelopak matanya..aku terkejut melihat adrian yang sedang menangis teresak esak..aku jadi kelu dan otak aku tiba tiba tak boleh berfungsi..akhirnya perlahan lahan aku menepuk belakang badan adrian yang berlapikkan baju dan membiarkan adrian menangis sepuas puasnya..

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now