bab 8

50K 2.4K 54
                                    

"Wahhh👏👏👏👏 adrian nombor satulah minggu ni kat carta school prince,!"

"Oh yeke?! 😱😱😖 kesian rafiqi"

"Eh eh Guys ! Nak tau tak..Semalam kan aku nampak nazri dengan si pompuan gatal tu"

"Ha?!😈 ish pompuan tu nak kena ni !!!"

"Ntah ! Tak cukup rasanya kena baling tepung"

"Kan ! Ish geram pulak aku"

"Eh guys ! Ha tu dia !!!"

Grrr budak2 ni kalau nak gossip pasal aku pun biarlah aku jauh sikit...aku hanya buat tak endah sahaja bisikan mereka dan terus ke kelas ku..masuk sahaja kelas aku terus nampak sassy G dan ketua muka engkeknya iaitu adell 👸👸👸...
Mereka semua menjelingku..aku yang dah lali dengan semua benda ni terus membalas jelingan mereka dan duduk di tempatku..huh ! Kau fikir kau seorang je yang boleh jeling2 mata ! Hei ! Aku pun bolehlah *flip hair* eh salah salah..aku kan pakai tudung so *flip tudung*😙😙..

Beberapa minit kemudian geng rafiqi mula datang..aku memberikan mereka semua senyuman kecil dan dibalas oleh mereka kembali...eh tak lupa juga si amril..dia memberikan aku jelingan dan aku menjelirkan kembali lidah ku..wek !😝...padan muka hang !😼

Tapi macam ada something yang hilang dekat dalam group rafiqi..emm apa dia ek? 😕😕

Aku mula memandang group rafiqi dan baru tersedar ada 2 orang takde dalam tu..iaitu adrian dan nazwan...aku nak bangun dan tanya tapi nanti kang diorang pikir lain..aku mula fokus kembali dengan bukuku..

"Alyaa~~~~~" ok aku dah tahu siapa tu...boleh tak aku nak sembunyi sekarang? Mom !!!!! Help me !!!!😭😭😭

Aku dengan lambat2 mengangkat mukaku dan melihat kearah naz- eh? Syazwan?

"Nak apa?" Tanya ku pelik..yelah tak pernah2 mamat ni cakap dengan aku

"Eh halau ke?" Tanya syazwan  kembali dan dengan selambanya aku angguk..kemudian cepat cepat aku menggeleng membuatkan syazwan ketawa..

"Takdelah kau mana pernah cakap dengan aku...errr ke kau demam sekarang? Tiba tiba cakap dengan aku" kataku dan syazwan ketawa lagi

"Aku tak demam lah...aku okay..prihatin jugaknkau dengan aku kan" kata syazwan..aku mula memandang syazwan pelik

Ya allah dah kenapa dengan mamat ni❔❔❔❔❔

"Serious..kau sakit ke? Kalau kau sakit aku boleh call ambulance" kata ku pura pura risau

"Awww sweetnya kau risau kat hubby kau" kata syazwan and

WHAT?! Mamat ni dah kenapa?
😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑

Aku memandang syazwan dengan muka blur..dan syazwan mula ketawa

"Ish kau ni...ada kena baling kotak pensil jap lagi kang" kataku dan mengacah mahu membaling kotak pensil ku kearah syazwan dan syazwan cepat2 mengelak dan ketawa

"Takdelah..aku nak gurau je..saje..boring..rasa macam nak buang tabiat pula hari ni" kata syazwan sebelum mengetuk kepalaku guna kotak pensel and then dia terus blah..what the?! Mamat ni sewel atau otak dia problem? Adoyai..makin lama makin banyak pula perangai pelik diorang muncul...aku menggelengkan kepalaku...maybe sebab twins dia takde dia jadi gila kot..maybelah~~~hella whatever..

                 ......................

"Jom ikut kitorang practice" kata rafiqi tiba tiba...terkejut aku dibuatnya..nasib baik tak terbaling kotak pensil yang aku pegang...bila masa ntah mamat ni ada kat sini..aku memandang rafiqi blur

"Kemas beg kau...ikut kitorang practice" kata rafiqi..owh dia nak ajak aku tengok practice rupanya..tapi kenapa?...eh ! Lupa pulak yang aku ni manager diorang...dengan cepat cepat aku kemas beg aku dan mengikuri rafiqi dari belakang..tiba tiba rafiqi berhenti dan pusing ke belakang dan melihat kearah aku
Aku juga turut berhenti dan memandang rafiqi pelik..kemudian rafiqi berjalan ke sebelah aku dan melihat aku sambil tersenyum

"Ok jom jalan" katanya..ha? Tak paham..mamat ni nak apa senanya?

"Apa?" Tanya ku

"Jom jalan aku nak jalan saing dengan kau..jangan risau kalau haters serang kau..aku ada" katanya dan tersenyum...awww so sweet lah rafiqi ni 😑...aku dan rafiqi mula berjalan..entah kenapa hari ni rafiqi bebel kuat...asyik bercakap je..selalunya senyap...pelik2..

Sampai di gelanggang semua ahli sedang berlatih..rafiqi sudah menghilang meninggalkan aku keseorangan berdiri kat sini macam tiang bendera😑..budak ni kalau ye pun nak tinggalkan aku..ajak lah aku duduk ke atau tunjuklah mana tempat duduk..ni menghilang gitu je..ha ni yang mood bebel aku nak start haish budak2 ni

"GAH !!!!"

"Omak kau meletop !" Latahku...terpelanting botol air yang aku pegang..makhluk asing manakah yang sergah aku tadi ha?! Nak kena belasah dengan aku ke apa?  Aku pusing ke belakang dan alangkah terkejutnya

'Pap !'

Terpampang muka fiq depan mata aku...badan aku tersentak dan terus kebelakang..fiq sudah ketawa2

"Makhluk asing kau ! Kau nak bunuh aku ke?!" Marahku dan memukul fiq menggunakan botol air yang terpelanting tadi..

"Tulah memang berniat pun nak bunuh kau tapi  kau tak mati pulak..ish kena cuba next time ni" kata fiq selamba

What the?

Aku memandang fiq tak percaya..fiq mula ketawa

"Alyaa sayang..aku gurau jelah" kata fiq dan ketawa

"Ish ! Makhluk asing kau !!" Marahku dan sekali lagi memukul fiq menggunakan botol air ku

"Hoi hoi,! Ni mendera namanya"kata fiq dan mengelak dari pukulan aku

"Ni bukan mendera ni nak bunuh kau namanya" kataku dan fiq memandang aku...aku mula smirk..muka fiq mula cuak dia mula menjauhi dirinya dari aku..hehe..aku mula senyum jahat dan mendekati fiq..

"Kyahhhhh🔊🔊 rafiqi !!! Selamatkan aku !!!!!" Jerit fiq dan mula lari...aku mahu mengejar tapi cepat2 membatalkan niat..duhh aku pakai baju kurung😑 takkan nak lari..nasib aku ingat aku pakai baju apa hari ni..jarang tau untuk aku nak ingat benda benda ni semua 😳😳..aku terus mengambil tempat di kerusi penonton paling hadapan dan melihat kearah team basketball yang mula berkumpul..aku nampak rafiqi berdiri di hadapan memberikan ucapan..ciri ciri pemimpin  yang baik..bagus..boleh jadi calon suami ni

Cia cia cia hahahahaa

Beberapa minit kemudian mereka mula bangun dan membuat warm up..wah👏 kagum sekejap tengok diorang yelah dalam kelas atau bila dengan aku..sengal diorang boleh dikatakan double triple..pastu kuat main2 tapi bila time latihan pergh ! Serious habislah...pergh kagum !👏..bagus bagus..

Kemudian mata aku bertembung dengan mata firdaus yang boleh dikatakan merenung aku macam ada something kat belakang aku..aku pun apa lagi ikut pusing jugak melihat apa yang ada di belakang ku...bila aku pusing tak ada apa apa pun kat belakang aku...aku wonder apa yang dia tengok? Pastu kau tau dia buat apa?

Dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

KENYIT MATA KAT AKU!!!!!

Bukan tergoda tau..tapi menakutkan..apa pulak masalah mamat ni..aku memandang firdaus dan menunjukkan penumbuk ku..firdaus kemudian ketawa dan terus fokus kembali dengan apa yang dia buat tadi..aku menggelengkan kepala ku..haih asallah hari ni keluar segala perangai pelik budak budak ni? Hish takut pulak aku..tengah berangan berangan ni..mata aku pula buat hal..rasa berat pula mata ni rasa nak tidur dan akhirnya terlelap jugak aku kat kerusi tu..ha lantak lah sana..aku kalau bab2 tidur memang nombor 1

Weeeehhh wuuuuu weeehhh wuuuu   😪😪😪😪

            
         

SCHOOL PRINCEWhere stories live. Discover now