Chapter 1 - Интервю за работа ✔

5.5K 269 91
                                    

Трейлър на историята.
***

"Любовта е коварно нещо. Идва и си отива. Променя те и те прави нов човек. Човек, който те е било страх да бъдеш преди това."

Сант Анел
_____________________________

Райли

- Живеем, за да се усъвършенстваме. И до къде успяваме да стигнем? До ново, по-висшо ниво, но едва изкачвайки се към недостижимото съвършенство? Покоряваме ли по този начин, ново престижно стъпало по стълбицата на прогреса? Блаженството от това да си завършен е точно толкова невъзможно за постигане, колкото съвършенството. Вярваме, че любовта е това, което ни кара да продължаваме да се будим сутрин и да не можем да заспим вечер, че е смисълът на живота, но така ли е наистина? Границата между любовта и лудоста е тънка, точно колкото гнева и отмъщението...

Пресегнах се за да спра философската реч на жадната за внимание радиоводеща. Кой позволяваше на подобни новоизлюпени "философи" да пълнят главата на слушателите с факти, по-безполезни от вилица за супа?

Любовта не беше нещо, което можеше да бъде равнопоставяно с човешкото развитие, било то и от Уенди Уилямс.

А може би можеше?

Дали радиоводещата не беше права?

Отделих секунда за да помисля. Трябваше да призная, макар и неохотно, че може би имаше зрънце истина: развитието ни като хора наистина правеше личността по-способна да поеме любовтта, да я съчетае с кариерата и да изгради здрава връзка. Или това, или да те докара до болница за душевноболни.

Тръснах глава за да се отърва от досадните мисли. Трябваше да се разсея с нещо, за това се завъртях за да видя как върви приготовлението при Съншайн.

Сбърчих неодобрително нос на гледката, която се откри пред мен. Нямах правилно прилагателно с което да опиша прекаленото количество тъмен грим във всички преливащи се пластове черно. Ни най-малко не ставаше въпрос за омбре сенки.

Лицето на Съншайн беше като след кихавица на октопод - крила от мрак се спускаха до самият гробовен завършек при линията на слепоочието. Беше й нужен само още пласт от очната линия, за да създаде нов цвят в спектъра от цветове, познати на човечеството.

Bad romance Where stories live. Discover now