Kapitel 60

1.8K 119 26
                                    

Jag rättar till flugan runt min hals och drar in doften av buketter med rosor som jag håller i famnen innan jag knackar på dörren med ett leende på läpparna. Någon minut hinner passera innan dörren öppnas och din mamma lyser upp när hon får syn på mig.

"Åh Felix, vad fin du är! Kom in, kom in, Oscar har lite problem med kavajen men han är snart klar" yttrar hon exalterat och jag tackar glatt innan jag stiger in genom dörren och ställer mig i hallen för att småprata lite innan vi båda hör steg längre bort i hallen.

Jag lyfter blicken för att få syn på dig och allt jag gör är stirrar. Jag blir alldeles mållös, du är så fruktansvärt vacker.

"Hej älskling" yttrar du aningen nervöst och jag betraktar hur du drar lite i din skjorta som sticker fram under kavajen.

Jag tar ett par steg framåt och tar båda dina händer i mina innan jag sveper med blicken över varenda centimeter av din kropp. "Wow" yttrar jag bara och du rodnar en aning. "Herregud vad du är vacker" fortsätter jag och du tittar generat ner i marken vilket får mig att placera två fingrar under din haka för att vinkla din blick uppåt. "Du är det vackraste jag någonsin sett" yttrar jag ärligt och du ler stort. "Du är fruktansvärt vacker du också Felix" yttrar du och jag drar leendes in dig i min famn för att kyssa dig ömt.

"Dags för balen på slottet min prins" yttrar jag med en kärleksfull röst och du ler stort innan vi skrattandes ställer upp på ett antal bilder innan vi får skjuts av din pappa till lokalen där balen ska hållas. Under hela bilfärden sitter vi med sammanflätade händer och kan inte låta bli att dela ett antal kyssar.

När vi står tillsammans inne i lokalen med sammanflätade händer och imponerade blickar över hur fin lokalen blev så spricker vi båda upp i varsitt leende och jag drar dig närmare. "Ikväll ska vi ha bästa kvällen i våra liv" yttrar jag innan jag kysser dig passionerat.

Timmar passerar och tillsammans med Ogge och Omar och flera av våra andra vänner har vi garanterat bästa tiden i våra liv. Under en tryckare då ditt ansikte vilar mot min halsgrop och jag håller dig så nära det bara går så stannar jag oss försiktigt och du lyfter huvudet från min halsgrop för att förvånat möta min blick.

"Kan du följa med mig för ett ögonblick?" Frågar jag och du sänder mig en förvirrad blick innan du aningen osäkert nickar och följer mig när jag tar din hand och drar dig efter mig ut på den stora balkongen som hör till lokalen. Till min lycka är vi ensamma och du ställer dig med händerna vilandes mot räcket och blickar upp på stjärnorna.

I tystnad faller jag ner på knä bakom dig och fumlar nervöst fram asken ur fickan innan jag harklar mig lite för att fånga din uppmärksamhet.

"Älskling" yttrar jag lugnt och du vänder dig om och spärrar upp ögonen över synen av mig på knä med asken i handen. Din hand placerar över din mun och jag hör hur du drar efter andan.

"Det finns ingen annan jag vill spendera resten av mitt liv med. Det finns ingen annan jag någonsin kommer att älska som jag älskar dig. Det finns ingen annan för mig, ingen som du. Inget som oss. Så snälla, vill du göra mig till den lyckligaste killen i världen och gifta dig med mig?"

I samband med min korta kärleksförklaring öppnar jag asken och ringen blänker till vilket får dina ögon att tåras. Med fumlande rörelser rotar du runt i din egna ficka och jag iakttar dig förvirrat.

"Faktiskt så..." Yttrar du innan du drar fram en liknande ask och öppnar locket för att visa en vacker ring. "Så hade jag tänkt fria till dig" yttrar du och jag betraktar dig i chock innan jag brister ut i skratt, jag kan inte låta bli. Situationen är alldeles för typisk oss.

"Jag tar det som ett ja då?" Frågar jag när skrattet har lagt sig och dina ögon lyser av lycka när du nickar.

"Ja Felix, jag vill gärna gifta mig med dig" yttrar du kärleksfullt och jag ler. "Och ja Oscar, jag vill gärna spendera resten av mitt liv med dig" yttrar jag lyckligt och du placerar dina händer ömt om mina kinder och vi spenderar någon minut med att bara titta djupt inne varandras ögon innan våra läppar möts och vi förmedlar vår kärlek via kyssen vi delar.

Skinny love ~ foscarDonde viven las historias. Descúbrelo ahora