Kapitel 43

1.8K 118 15
                                    

Jag kisar mot det starka ljuset som uppkommer när Ogge tänder lampan i taket och sänder mig en lång blick.

"Felix, vad håller du på med?" Frågar han förvirrat och jag drar upp täcket upp till hakan och låser telefonen där jag i timmar bläddrat igenom våra gamla konversationer.

"Låt mig vara" mumlar jag fram och han sveper med blicken över min kropp som är klädd i en av dina tjocktröjor. "Du måste rycka upp dig nu Felix, ta tillbaka honom. Du kan inte bara ligga här och tycka synd om dig själv" yttrar han med en aningen hård röst och jag suckar ljudligt.

"Varför skulle han vilja ha tillbaka mig? Jag besannade hans värsta mardröm. Jag gjorde slut med honom och nu får jag skylla mig själv" yttrar jag sorgset vilket får Ogge att slå sig ner bredvid mig på sängen och tar telefonen ifrån mig då jag som en galning stirrar ut min bakgrundsbild som består av dig.

"Men om du älskar honom får du väl kämpa för honom. Du får fan gå ner på dina bara knän för att få honom tillbaka, för du vill väl ha honom tillbaka?" Yttrar han och jag nickar svagt. "Mer än allt" får jag fram med en svag stämma och han suckar. "Men gör någonting då" yttrar han och jag fäster blicken i taket och förblir tyst.

"Han kanske inte älskar mig längre" yttrar jag sedan sorgset och Ogge suckar högt innan han drar ner täcket från min kropp och knuffar till mig lite i sidan. "Men nu får du väl ge dig, klart som fan att han älskar dig. Han mår lika dåligt över det här som du gör, ser du inte hur han mår? Ser du inte att han ständigt har tårar i ögonen och drar sig undan från alla andra?" Hans ord får bara skuldkänslorna att växa. För visst ser jag hur du mår. Visst ser jag hur du blir tunnare och tunnare och att du aldrig pratar om du inte behöver.

"Felix tror du verkligen att jag hade lagt ner såhär mycket arbete om jag inte hade förstått hur mycket ni två behöver varandra? Hur mycket ni två hör ihop? Jag har ju världens chans här egentligen, du är singel och har bett mig att kyssa dig. Men jag tänker inte ta den chansen för det är inte mig du borde vara tillsammans med, du borde vara tillsammans med Oscar. För du älskar honom mer än allt, det ser vem som helst!" Hans ord får mig att falla i tystnad medan tankarna cirkulerar i huvudet.

För han har rätt. Jag behöver dig, jag älskar dig mer än allt. Jag hoppas bara att du fortfarande känner likadant.

Skinny love ~ foscarWhere stories live. Discover now