Kapitel 2

2.9K 139 22
                                    

"Felix" jag hör knappt Ogges röst då min blick är fixerad vid dig där du står vid ditt skåp och försöker att få fram rätt material inför nästa lektion. Du håller gång på gång på att tappa pärmarna i din famn och jag får en instinkt av att gå fram och hjälpa dig.

"Felix" yttrar Ogge ytterligare en gång och min blick slits från dig för att istället blicka över på Ogge som betraktar mig med ett flin på läpparna. "Fan vad du stirrar" yttrar han och jag skakar lite på huvudet för att byta ämne men hans flin säger mig att vi inte kommer att släppa ämnet. "Gör jag inte alls det" svarar jag med en svävande röst.

"Han kom ut som homosexuell för bara någon vecka sen" yttrar han och min blick finner dig där du slutligen lyckats få ordning på dina mappar.

"Buss på" yttrar Ogge med en lurig stämma och jag kan inte låta bli att skratta över hans sjuka kommentar. "Lägg ner" yttrar jag med en fejkad irritation i rösten samtidigt som jag diskret blickar över på dig som redan tittar på mig och panikslaget slår ner blicken i golvet när du märker att jag tittar på dig. Jag i min tur råkar fumligt gå in i Ogge när jag försöker att få det att se ut som att jag inte alls stirrat ut dig under de närmaste tio minuterna.

"Men snälla nån, bara prata med varandra" utbrister Ogge och jag möter hans blick med en stirrig blick samtidigt som jag försöker agera nonchalant. "Vi pratar med varandra" försöker jag svävande att svara och han fnyser bara åt mig innan han fäster blicken på dig och jag börjar frenetiskt att skaka på huvudet.

"Oscar" ropar han högt trots att du bara står några meter ifrån oss och dina vackra ögon möter förvirrat hans innan de flackar över på mig. Ogge viftar hit dig som att du vore en hund och med en svag rodnad på kinderna börjar du aningen tveksamt att gå mot oss.

"Tjena Oscar hade du problem med skåpet eller?" Frågar Ogge vidare och du rodnar lite medan du försöker att få ur dig en förklaring. "Ogge var snäll nu. Bara för att du inte pluggar och aldrig har med dig något material till lektionerna" yttrar jag och förtjänas genast med ett leende från dig.

"Men käften. Iallafall Oscar, Felix ville bara säga att han tycker att du är riktigt snygg" meningen som lämnar Ogges läppar får mig att rodna och hade det inte varit tillräckligt genant så hade jag velat trampa honom på foten för att få honom att hålla tyst.

Istället lämnar han oss med ett flin på läpparna och jag står nu med röda kinder framför dig som även du rodnar för fullt över Ogges kommentar.

. . .
Ogge är den där jobbiga kompisen som alltid ska skämma ut en inför sin crush 

Skinny love ~ foscarWhere stories live. Discover now