1 Skyrius. 1 Dalis

6.7K 337 9
                                    

KOMENTUOJAME

Kelionė į naują miestą buvo daug sunkesnė nei maniau. Visada norėjau išvažiuoti iš Brighton, bet persikraustymas visiems būna sunkus.

Pažiūrėjau pro mašinos langą ir stebėjau bėgančius lašus mašinos lango stiklu. Nekenčiu lietaus, bet Anglijoje jo būna dažnai. Pažiūrėjau į tėtį, kuris susikaupęs stebėjo kelia ir kartais per veidrodėli pažiūrėdavo į mane. Po mamos išėjimo, jis beveik niekada nesišypso ir yra užsidaręs savyje. Jis mylėjo ją be galo ir be krašto. Keista dabar matyti jį tokį...paniurusį? Šyptelėjau jam ir labiau apsikabinau save. Buvau apsivilkusi paprasta maikute, užsagstomą mėgztuką ir pilkas timpas. Jei ir toliau taip lis nešiosiu striukes kiaura parą.

Atvažiavus į Londoną lietus kiek aprimo, bet vistiek jautėsi šaltas bei drėgnas oras. Nemačiau savo naujų namų, nes tai tėčio staigmeną. Dairiausi pro langą bandydama suprasti, kuris mūsų namas, kai sustojome prie balto namo. Jis nebuvo didelis, bet iš išorės gražus. Išlipau iš mašinos nekantraudama apžiūrėti jį, laukiau tėčio. Furgonas su mūsų visais daiktais jau buvo vietoje, todėl belieka tik viska susinešti.

-Eik į vidų, aš viska sutvarkysiu,-šyptelėjo tėtis ir padavęs raktus nuėjo prie darbuotojų.

Pažiūrėjau į namą ir lėtai nužingsniavau prie durų. Įkišau raktą į spyną ir pora kartu pasukus pasigirdo spragtelėjimas. Pravėriau duris ir prieš akis pasimatė šviesiai rudai nudažytos sienos ir koridorius vedantis į svetainę. Nužingsniavau ten ir apžiūrėjau gana jaukia ir nemaža svetainę. Radusi virtuve-šyptelėjau. Mano mama tokios visada norėjo. Kildama laiptais į viršų apžiūrinėjau kiekviena kampelį, lyg bijodama, kad čia kažkas ne to. Čia smirda padvėsusia pele. Antrame aukšte buvo tris kambariai ir viena vonia. Įėjau į paskutinį kambarį pažiūrėjau į šviesiai violetines sienas, bei juodas su fosforo žvaigžudėtimis papuoštas lubas. Čia jau buvo visi baldai tik trūksta mano daiktų bei nuotraukų, kurias visada pasikabinų ant sienos. Priėjau prie lango pro kurį matėsi mūsų kaimynų namas. Jis daug prabangesnis.

-Deqiun nusileisk žemyn!-išgirdau tėčio skardų rėkimą.

Nutraukiau visus savo apžiūrinėjimus ir nusileidusi žemyn pamačiau svetainėje jau suneštus visus mūsų daiktus. Tėtis sumokėjo tiems vyrams ir jie išėjo palikdami mumis vienus su pilnomis dėžėmis.

-Turime daug darbo, todėl negaiškime laiko ir pradėkime dabar,-atsiduso tėtis, taip parodydamas, kad jam nėra noro visa šita vėl išpakuoti ir sudėti į jų privalomas vietas.

Nusinešiau viena dėžė į savo kambarį ant kurios buvo parašyta "Qiun rūbai". Tai keista, mamos duota, pravardė. Atidariau ją ir vis traukdama rūbus dėjau juos į spintą. Niekada nebuvau labai tvarkinga mergina, kai kalba eina apie spintą. Mėgstu viska sujaukti ir paskui keikti save, kai ko nors nerandu.

Po daugiau nei penkių valandų mano kambarys, jau buvo su visais daiktais. Nusileidau į apačia ir nuėjusi į virtuvę radau tėti gerianti sultis. Ak, tai jo mėgstamiausios sultis. Kai dar buvo mama, jam neleisdavo gerti iš pakelio ir tai jis darydavo specealiai, kad tik ji surauktu savo nosį.

-Baigei?-paklausė visiškai nepažiūrėdamas į mane.

Noriu paklausti ar jam viskas gerai, bet žinau, kad mintise jis vis dar prisimena mama. Kad ir kaip bebūtu skaudu, tai sakyti, bet mama pasielgė, kaip tikra pasileidėlė.

-Taip. Tu?-pagaliau tariu.

-Taip. Beliko tik svetainė.

-Gal galėtumėme nuvažiuoti į parduotuvę? Mums reikia maisto ne tik sulčių,-pažiūrėjau į jį ir jis palinskėjo.

Nuėjau į koridorių ir apsiaviau batus bei užsidėjau ploną striukytę. "Tau reikia nusipirkti šiltesniu rūbų, kvaile" prabilo pasamonė. Ji kaip visada teisi. Palaukus tėčio, kartu su juo nuėjau į mašiną. Atsisėdau priekyje ir pajungiau radiją. Kelione iki parduotuvės buvo tyli, tik girdėjosi radijo skleidžiama muziką.

Sustojus tėčiui prie didelės parduotuvės, net nelaukus jo išlipau iš mašinos ir nužygiavau ten. Mačiau paaugliu grupele prie alkoholinių gėrimų, kurie atrodė nužiūrėjo mane. Nejaukiai pasijutau, kai praėjau pro juos, nes jie visiškai nesikuklindami mane apkalbinėjo. Nuėjau į mėsos skyrių ir skaičiau ko čia galima rasti. Pakėlusi akis priešais save pamačiau vaikiną. Jo akis žiūrėjo tiesiai į mane. Pažiūrėjau ar kas stovi už manęs abejodama, kad jis tikrai stebi mane. Jis buvo tamsių plaukų, rudų akių, devėjo juodus džinsus, bei juodus marškinėlius be rankoviu. Jo tatuiruotos rankos ir ištreniruotas kūnas gąsdino mane, o žvilgsnis kuriuo jis žiūrėjo į mane, nebuvo vienas iš mieliausiu.


MOONS (Z.M.)Where stories live. Discover now