Kapittel 14: Arresten

872 43 2
                                    

Oida. Den hadde jeg ikke forventet. Jeg fikk en lommelykt rett inn i øynene.

"Har du drukket i dag?"

"Eh, nei."

"Jaha. Jeg vil at du skal blåse inn i denne for meg."

Det var en promillemåler. Nå var d bare til å overgi seg. Jeg kunne like så godt bare ha sagt ja. Jeg tok munnen på og begynte å blåse så hardt som jeg kunne.

"Ja. Du blir med meg."

Jeg gikk ut av bilen og inn i politi bilen. Jeg hadde virkelig godt på en smell denne gangen. Dette var ikke bra i det hele tatt. Det luktet svette bak i setet. Fysj så ekkelt. Vasker de aldri bilene sine inni?

Det tok ikke lange tiden før vi var framme på politistasjonen. Jeg følte meg dum og flau. Når vi kom inn var det mange politifolk som begynte å smile til meg og le litt. Dette var sikkert så normalt for de at det var morsomt, men jeg hadde aldri trodd jeg var en av de folkene de ville le av. Jeg hadde satt på politiprogrammer om alt dette og de syns det er kjempe morsomt når de fulle folkene klikker. Jeg skulle ikke være en av de da.

Jeg ble satt inn i arresten med to andre jenter. Jeg var visst ikke den eneste. Hun ene var litt eldre en meg. Sånn i 20 årene. Hun hadde tatoveringer ned over begge armene. Håret hennes var mørke rødt og øynene grønne. Egentlig ganske pen. Hun andre var mer i 40 årene. Hun så ut som en narkoman. Jeg følte meg ikke så veldig komfortabel rundt henne så holdt meg med rødtoppen.

"Hei." Jeg så på henne og ventet på et hei tilbake, men hun var ikke så blid.

"Så, hva gjorde dere for å komme inn her?" De så begge på meg med håpløse blikk, men så begynte rødtoppen og smile.

"Hvor gammel er du?" Spurte hun.

"17."

"Du er litt ung for å være her inne, syns du ikke?"

"Joda, men det var min egen feil."

"Det er det alltid. Alltid våres egen feil, uansett hva. Bare husk det."

Jeg så litt rundt å tenkte over det hun sa. Så var det min feil at Alex ikke vil snakke med meg nå? Og at Brooke og han hadde sex bak ryggen min? Jeg skjønte ikke helt hva hun mente, men la det i baktankene. Like greit å vite det.

Etter en time ble jeg en god del kjent med rødtoppen, som heter Jenna, og hun fortalte meg mye om hva hun hadde godt gjennom med eksen sin og hennes bestevenninne. Og det var en del. De hadde ikke akkurat det man kaller et perfekt forhold, men fremdeles så holdt hun seg med de. De var både gode og slemme. Jeg fortalte henne om hva jeg hadde opplevd de siste dagene og hun hørte virkelig etter. Det så faktisk ut som hun var interessert. Takk å lov for at noen forstår. Jenna var egentlig en ganske snill dame.

"Så, du svarte meg aldri på hvorfor du er her."

"Jeg begynte å slåss med typen på puben. Det var alvorlig så politiet måtte ta meg."

"Oida, hva skjedde?"

"Jeg fant ut at han og Jessica, bestevenninnen min, hadde hatt sex sammen flere ganger denne måneden."

"Og fremdeles er du sammen med han?"

"Hva skal jeg gjøre da? Jeg elsker jo han."

Dette var virkelig en twistet historie altså. Men det er vel sånn det er i virkeligheten. Ikke så romantisk som man trodde den var. Det kom en vakt og åpnet døren.

"Gabrielle Summers, du er ute."

Jeg smilte og sa hade til Jenna. Jeg ga henne en klem og ønsket henne lykke til videre. Når jeg kom ut sto Brooke der og ventet på meg. Hun smilte og kom bort for å gi meg en klem.

"Går det bra med deg? Er du i livet?"

"Jada, går fint. Du vet du ikke trengte å gjøre det der."

"Jeg er jo rik. Hva annet skal jeg bruke pengene mine på enn min venn som kommer i fengsel for mord."

"Brooke? Jeg trodde det var en hemmelighet!"

Vi så på hverandre og lo. Hun tok hendene rundt nakken min og klemte meg mens vi gikk ut. Det sto en taxi der som skulle ta oss hjem denne gangen. Vi hoppet inni og sa adressen.

"Brooke? Hvordan visste du at jeg var blitt arrestert?"

"Jeg skjønte noe hadde skjedd når du ikke kom hjem. Tok selvfølgelig litt tid før jeg skjønte det, men jeg fant ut av det."

Jeg smilte og så ut vinduet, opp på den mørke himmelen med alle stjernene. Det er så vakkert å se på. Alt var så stille nå, bare musikk som spilte på radioen. Jeg var trøtt nå, men alt var bedre. Kanskje jeg trengte den lille turen i arresten. Jeg lærte virkelig noe fra Jenna.

Endelig var jeg hjemme hos meg selv. Det var godt at Brooke var der og. Følte meg tryggere. Vi lagde litt popcorn og satt på en skrekkfilm. Alt var ganske normalt. Jeg koste meg faktisk, med tanke på alt. Det er jo ikke hver gang jeg blir arrestert heller. Vi hadde oss en god latter av den. Når filmen ble ferdig gikk vi inn i sengen og la oss.

***

Vannet i dusjen var kaldt, men jeg trengte virkelig en dusj. Brooke hadde dratt tidlig hjem siden foreldrene hennes kom hjem i dag. Jeg var rask med å dusje og tok på meg håndkle på hodet og kroppen. Jeg åpnet døren og forventet at Alex plutselig ville være der, men han hadde virkelig gitt opp på meg. Jeg måtte gjøre noe med det.

Jeg tok på meg de hvite jeansene mine og en grå kort t-skjorte. Måtte selvfølgelig ha noen halvsokker på også. Jeg hater tær! Jeg åpnet terrasse døren og gikk ut. Jeg bestemte meg får å hoppe over siden han neppe ville komme til å åpne den andre døren for meg.

Okey, dette går bra. Bare hopp. Ånei, men det er så langt ned. Men bare gjør det da! Okey 1, 2... Nope bare glem det.

Før jeg fikk sjans til å diskutere mer med meg selv hadde kroppen min allerede hoppet over av seg selv. Jeg følte hodet mitt sto igjen på min terrasse mens kroppen var nå framme ned målet. Ekkel følelse. Jeg åpnet døren hans og gikk inn. Det var fremdeles en svinesti her inne men det får bare være sånn nå. Jeg hørte at han var på badet. I dusjen.

Plis ikke si at Brooke er der inne med han. Plis! La han være alene.

Jeg hørte at dusjen gikk av og at han sto og rappet der inne. Døren ble åpnet og ut kom en splitter naken Alex.

Raped (Norsk)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz