Kapittel 3: Hvem er du?

1.4K 56 0
                                    

"Hei. Du er den nye jenta ikke sant?"

Jeg så inn i noen brune øyne. Hun hadde faktisk veldig fine øyne. Hele hun var egentlig veldig pen. Jeg nikket forsiktig og prøvde og åpne skapet mitt igjen.

"Jeg heter Brooke. Hyggelig å få noen nye på skolen. Hvilke time har du nå?"

Hun var faktisk ganske snill. Hun smilte til meg og var rolig i stemmen samtidig som hun var litt anspent. Hun hadde sånne øyne, som når du ser inn i de, så føler du deg ganske trygg på en måte. Jeg følte jeg kunne stole på henne.

"Emm.. Jeg skal ha engelsk. Jeg er allerede litt sein til timen."

"Det er din lykke dag. Du går i samme klasse som meg da. Og Chloé her bak meg."

Jeg så bak henne. Har du sett ja. Det sto jo en annen her. Hadde hun stått der hele tiden? Hun hadde langt fint blond hår. Ikke si at hun var en av de dumme jentene som ikke skjønner hva ironi eller matte er.

"Hei, hyggelig å møte deg. Du er veldig pen. Det er ikke alle jenter med kull svart hår, som har så fine krystall blåe øyne som deg. Jeg misunner deg."

"Hehe takk. Du ser veldig pen ut selv." Vi smilte til hverandre.

Det ble en liten klein stillhet men den ble fort avbrutt av Brooke igjen. Hun er litt av en pratmaker. Men det er ikke dumt heller.

"Så hva heter du?" Brooke slapp ikke synet av meg.

"Jeg heter Gabrielle." Jeg kunne allerede kjenne at jeg begynte å rødme. Jeg var ikke vant til å snakke med jenter. I hvertfall ikke å bli venner med de. Begge så på meg å smilte.

"Okei Gabrielle, kom så går vi til timen." Brooke liker tydeligvis å ha kontrollen i gjengen. Selv om jeg kanskje ikke er med i den, enda.

***

"Viss alle sammen kan sitte seg ned. Jeg vet dere er ivrig etter sommeren nå, men den kommer ikke fortere av den grunn. Jeg kan fremdeles endre på ordenskarakteren deres." I det læreren sa det, ble alle stille og satt seg ned. Det er som å se på en flokk med sauer. I det maten kommer foran de, gjør de alt får å få den. Det er ikke rart læreren begynner å le litt inni mellom.

Han snudde blikket mot meg og Brooke. Læreren er en mann oppi 40 til 50 årene. Han ser ikke så særlig fin ut. Han har store briller og håret har allerede begynt å forsvinne på hodet hans. Han smilte til oss. Blæ, så ekkelt. Jeg håper ikke det er det jeg tror det er. Trodde ikke det fantes sånne lærere. Han har et perverst blikk mot oss begge og Brooke begynner også å ligge merke til det. Hun begynner å le.

"Viss du tror det der får deg noen vei, gamle mann, så tar du feil." Resten av klassen begynte og le og "ooh-et" på han. Jeg kan se han begynner å bli flau og forsetter å skrive på tavlen, sikkert så ingen ser hvor tomat rød han ble i trynet. For en gris.

"Haha, slapp av Gabbie. Han har sikkert gjort det der med alle jentene i klassene hans, men han er for dum til å gjøre noe."

"Hvorfor melder dere ikke han inn da?"

"Hvordan tror du jeg får så god karakter i engelsk uten å gjøre en dritt. Alle her i klassen går ut med 5'ere og 6'ere. Han liker jobben sin og jeg liker gode karakterer."

Jeg smilte og fortsatte å jobbe med oppgavene. Er det sant det hun sier? Man får jo ingenting ut av det. Hvordan skal man da lære ting. Det skal ikke være så lett å jobbe for ting i livet. Man må jobbe hardt, til tider som dette, for å fortjene det. Men det er ikke noe jeg kan gjøre med det. Viss jeg melder han inn vil alle hate meg.

"Okei alle sammen, timen er over. Kom dere ut. Få litt frisk luft." Læreren klappet sammen boken sin og alle var nesten ute på et nanosekund.

"Kom da Gabbie. Du er så treig."

"Jaja. La meg bare få rydde pulten opp."

Jeg tok alt nedi penalet og tok boken. Ikke snakk om at jeg skulle være der igjen med den creepy læreren. Brooke tok armen hennes rundt min og slengte et truende blikk til læreren.

"Ehh.. Brooke?"

"Ja?"

"Ikke for å være frekk eller noe men, du har vel aldri gjort noe med, ehh.. Han læreren, viss du skjønner hva jeg mener?? 

"Joda mange ganger." Jeg skvatt litt av svarte og stoppet opp. Øyenbrynene mine var høyt oppe på fjeset og munnen gapet.

"Hahaha, om du bare hadde sett fjeset ditt nå! Hahaha, selvfølgelig har jeg ikke det. Æsj. Han er jo ekkel hele mannen. Om jeg først skal gjøre noe med noen så skal de nå se fin ut."

"Eh.. Sorry, jeg mente ikke å være frekk."

"Å vil du slappe av litt. Jeg tok det ikke til meg. Jeg skjønner at du er nyskjerrig." Blikket hennes gikk fra meg og bort til enden av gangen. Hun fikk plutselig et sexy smil og snudde ikke blikket vekk.

"Snakker om fine folk å ha seg med." Brooke var helt rolig. Jeg så bort der blikke hennes hadde falt. En gutt, selvfølgelig. Men hun hadde rett, han så fin ut. Han kom nærmere og nærmere oss.

"Brooke." Han fikk et lite smil på munnen.

"Hei. Klar for å finne på noe nå?"

"Haha, ikke i det hele tatt. Du kan vel ta deg en ny rundtur med resten av guttene på skolen, igjen, så kanskje vi kan snakke."

"Alle er oppbrukt. Sikkert femtiende gangen du har brukt den der. Syns der er på tide nå."

"Er ikke interessert."

"Alex, du har mye å lære. Man sier ikke nei til et tilbud som dette."

Jeg skjønte ikke hva som skjedde her eller om han var seriøs i det hele tatt. Jeg kremtet litt. Og stilte med ved siden av begge. De falt begge ut av transen de hadde fått seg inn i. Han kremtet litt.

"Hvem er venninnen din?"

"Dette er Gabrielle. Ny her."

Han så på meg og sjekket meg ut. Blikke gikk fra skoene mine opp til øynene. Han hadde fine mørke brune øyne og like kull svart hår som meg.

"Du ser ikke verst ut."

"Takk, tror jeg."

Brooke knipset fingrene foran øynene hans.

"Hallooo?"

Raped (Norsk)Where stories live. Discover now