Dor de dor

15 7 0
                                    

De n-ai crezut că îți poate fi dor de dor, de n-ai avut credința că ai să mai reușești cândva, de nu sperai că ai să te înalți de la pământ...privește-ți inima râzând când visele zboară ca licuricii la miez de noapte.
Sunt doruri dulci ce și-au dus nebunia în trecut, zâmbește-le și lasă-le să bată firav într-un colț uitat. De ce să le omori? Nu are rost să le ucizi suflarea, doar stai cumva printre idei rătăcitoare și le mai ascultă câteodată cântul de demult. Gângureli de copil le scânteie în ochi, că au fost prea tinere la vremea lor. Au rămas copii cu mici speranțe înghesuite în spatele unor surâsuri delicate ce sfidau și autoritatea anilor.
Să îți fie dor de dor, să închizi în globuri de cristal amintirile, să le expui în inima ta pe raftul de sus, ascunse și totuși în atenția tuturor, asta înseamnă să îți fie dor de tragicul dor.
Scrie-i o telegramă trecutului și anunță-l că nu vei mai veni în vizita obișnuită, că vei reveni când de asemenea...așa cum se mai întâmplă uneori... îți va fi dor.
Anunță-l de gândul spre viitor, spune-i că ți-e drag de prezent, că vrei să te vindeci momentan și că nu poți călători decât aici în viața de acum.

Nebun de sincerWhere stories live. Discover now