Bula visului uman

14 4 0
                                    


              Ce este până la urmă un vis ?

              Ce poate însemna un vis al omului muritor, al omului care trăieşte cu acest companion invizibil toată viaţa şi speră că într-o zi acesta va prinde forma şi culoare, că va deveni palpabil?

               Un vis e o bucată din noi, este acea parte a noastră care rămâne pe veci ascunsă, nu sunt mulţi cei care îşi strigă visele în gura mare, cei mai mulţi o ţin într-o colivie şi o acoperă cu un cearceaf să nu atragă privirile celorlalţi. Suntem grijulii cu visele noastre.

                Visul este ca o bulă de săpun, firav şi care dispare la cel mai mic pas greşit. În fiecare zi de când facem pact cu viaţa şi decidem să pornim pe drumul ei formăm bule de săpun, bule care au la bază o compoziţie solidă, rezistentă aparent. Acesta este lucru în schimbul căruia nimeni nu cere nimic, suntem liberi să visăm, este dreptul omului, singurul drept ce i-a mai rămas.  

                 Fiecare bulă de acest fel are scopul ei şi misiunea ei. Le creăm, dar de ce uităm să mai avem grijă de ele, sau mai bine spus de cele mai importante?

                  De ce spargem bule în neştire crezând că nu îşi mai au rostul?

                  De ce distrugem părţi din noi spre a mulţumi pe cineva sau spre a face ceva ce se poate amâna?

                  Hai să avem grijă de fiecare vis al nostru, să dirijăm fiecare bulă acolo unde îşi are locul şi să o facem să prindă consistenţă.



Nebun de sincerWhere stories live. Discover now