Kapittel 27.

2.6K 54 25
                                    

«Hvordan har du det Sarah? Gjør det vondt når jeg tar her? Har du vært i smerte i det siste? ...» Legen overvelder meg med masse spørsmål.

Hvordan har du det? Ja hvordan har jeg det? Jeg har ligget på sykehuset i fem dager. Jeg orker ikke å gjøre noe. Mamma gråter. Legen maser. Camilla trøster meg. Og Justin, han har ikke vært her siden jeg ble lagt inn.

Hvorfor gikk han? Jeg har ikke peiling.

Har jeg vondt? JA. Jeg har vondt. Jeg har vondt i hjertet mitt.

Har jeg hatt smarte i det siste? Nei.

Hvorfor jeg besvimer? Det har jeg ikke peiling på. Jeg har fått vite at de vanligste grunnene til å besvime: At jeg reiser meg for tidlig, om jeg har angst, smerte, ubehagelige opplevelser, sett blod, brekt meg eller om jeg har diaré.

Svaret har jeg ikke anelse. Jeg har ikke rest meg opp for fort. Jeg besvimer ikke ved syn av blod. Jeg har heller ikke brekt meg.

«Sarah, har du tenkt å svare på spørsmålene mine?» Legen høres irritert ut. Jeg rister på hodet. Jeg vet ikke og jeg vil ikke. Så kan ikke bare den stygge legen få den stygge rumpen ut fra sengen min.

Det fungerte faktisk også. Fordi legen gikk ut av rommet.

«Vennen, du må svare legen. Ellers vil du aldri komme deg vekk herifra» Jeg vet mamma bare prøver å hjelpe meg. Men det hjelper ikke stort.

«Mamma, jeg vet ikke hva. Hvorfor er jeg egentlig her?» Jeg prøver å spille dum, men til ingen nytte.

«Sarah, du vet hvorfor du er her. Du har besvimt mange ganger i løpet av bare en uke. Det må være noe galt.» Mamma høres sur ut nå. Jeg sukker. Hvor mange ganger har jeg besvimt?

«Mamma jeg har vondt.» Sier jeg, egentlig for å bryte stillheten.

«Åh, vennen, hvor. Hvor har du vondt?»

Hva sier jeg til dette da? Mamma jeg har vondt i hjerte. Mamma jeg har vondt i hver eneste nerve i kroppen. Jeg tror det er fordi drømmegutten viste seg å være en … Ja hva er han? Det eneste han sa den kvelden var ting om han. Han kommenterte ikke en gang, at jeg hadde fin kjole. Han sa ikke en gang, at jeg så pen ut. Han ødela avgangsballet mitt. Den lille idioten.

Jeg kan ikke si det til mamma. Hun kommer til å begynne å le av meg. Jeg vet jo ikke om det er grunnen en gang ... Man besvimer ikke av et knust hjerte.

«Eehh.. Ingen plasser mamma. Det går fint.» Svarer jeg ydmyk tilbake.

«Er du sikker vennen? Hvis det er noe du vil jeg skal gjøre så gjør jeg det.» Svarer hun meg, med et stort smil rundt munnen.

Da kommer ideen opp i hodet mitt. Jeg trenger ikke å snakke med mamma eller legen. Jeg kan snakke med en psykolog. Hun har jo taushetsplikt. Der er problemet mitt løst.

«Jeg er sikker, men mamma? Kan du lage en time til psykologen for meg? Nå med en gang?» Spør jeg like ydmyk som første gangen.

«Selvfølgelig, vennen. Jeg drar med en gang.» Mer trenger jeg ikke å si før mamma spurter ut døren.

Blikket mitt soger bort på Camilla, som nå sitter på mobilen og smiler.

«Camilla, hva er det du smiler sånn for?» Spør jeg nysgjerrig.

«Hva? Jeg smiler ikke …» hun spretter opp og lager fort et surt fjes. Jeg smiler og ler.

Det er faktisk første gangen, på sykehuset jeg har smilt.

«Sarah. Du smiler!» Camilla ser ut som om hun har vunnet noe stort noe. Er det virkelig en så stor deal, at jeg smiler?

«Ja? Jeg smiler. Hvem sender du meldinger til?» Spør jeg Camilla.

«Ehmmm … ingen. Men Sarah, siden du har sover i mange dager nå. Så har vi litt å snakke om» Hun legger vekk mobilen sin og setter seg på sykehussenga.

Jeg velger å ignorere hvem hun tekstet med. Det finner jeg ut senere. Camilla har rett. Vi har mye å ta igjen. Som hva skjedde egentlig på ballet, og etter? Hvor er Toby? Hvorfor er han ikke her?

«Hva skjedde egentlig på ballet, Camilla?»

Hun sukker og begynner å fortelle:

A/N:

Q: Skriv hva historien din heter under <3

.

Elsker dere!

Ikke glem å stemme, kommentere og kose dere!

Blessed (Norwegian, JB Story)Where stories live. Discover now