Kapitel 49

236 6 0
                                    

🌺Filippas perspektiv🌺
Jag satt med mobilen i handen och numret framför mig. Jag hade bestämt mig att tacka ja till modelljobbet.

Jag tryckte fort på numret och det började att ringa. Jag satte på högtalare och väntade på att det skulle svara.

"Hej du har kommit till Hollister" sa en tjej på andra sidan. "Hej jag heter Filippa Sandman och en kvinnan vid namn Katarina Ekström hade ringt mig och frågat om jag ville bli modell?" Sa jag till tjejen på andra sidan. Hon knappade in något på andra sidan av luren och mummel kom från hennes mun. "Eh ja. Om du har möjlighet så kan du komma hit och så fixar vi ett möte med Katarina" sa hon och jag skrev ner det. "Okej när?" "Du kan komma nu. Mötet är klockan 14.16 i sal 46B" sa hon och jag skrev ner det på mitt papper. "Okej jag kommer då" sa jag och la på.

Jag tog fram en ljus blå tjocktröja från H&M och ett par svarta Dr Demin jeans med hål på ena knät. Jag borstade igenom mitt hår som var utav sig själv i korklockar. Lockarna försvann inte och jag drog en mössa med en pälsboll på toppen över huvudet. Jag sminkade mig och satte på mig mina skor. Jah drog på mig min vinterjacka och halsduk innan jag tog tunnelbanan in till stan.

>>>><<<<

Jag öppnade ytterdörren hemma och hörde prat. Konstigt jag skulle ju vara hemma själv till klockan 7. Felix skulle vara med i Cattis skola och sen skulle killarna dra till studion.

Jag gick in till vardagsrummet och ser hela gänget sitta där. Deras blickar vändes mot mig och dem tystnade.

"Skulle inte ni vara i studion?" Sa jag och tipsade på killarna. "Vi fick sluta tidigare" sa Oscar och hade armen runt Emmas axlar.

"Vart har du varit förresten?" Sa Felix och kollade på mig. "Jag har varit i stan" sa jag och drog av mig mössan och halsduken. "Okej" sa han och jag gick ut till hallen igenschaktat drog av mig ytter kläderna. Jag gör hasande fötter över golvet och ser snart Omar i hallen. Han drog in mig i en kram och pussade mig. "Jag tror inte på att du var i stan" sa han och kollade ner på mig. Jag suckade och kollade sedan på han.

"Okej det var jag inte men du får lova att inte säga till någon om det okej!" Sa jag och han nickade och gav mig en puss i pannan.

"Kom nu så umgås vi med dem andra" sa han och tog min hand. Vi satte oss i soffan och pratade om allt möjligt. Felix vände på huvudet mot Ogges håll när han pratade och då såg jag plåstret på Felix vänstra kind.

" ehh Felix varför har du ett plåster på kinden?" Frågade jag han och resten förutom Cattis och Oscar kollade på det. "Jag blev slagen bara" sa han och ryckte på axlarna. Vi lämnade ämnet och jag kollade på klockan och ser att den är 18.00

"Är det bara jag som är hungrig?" Sa jag och olika ja och jag med kom från dem andra.
"Vad ska vi äta då?" Frågade Emma som satt i Oscars knä och pillade med hans fluffiga nackhår. Hans hår har växt extremt mycket. "Vi kan göra hemma gjord pizza" sa Cattis och vi nöjde oss med förslaget.

"Vi har nog ingredienser till det." Sa jag och gick mot köket. Jag öppnade skafferiet och såg en färdiggjord deg. Jag tog fram tomatsås,skinka,championer, ananas,ost mm.
Cattis,Felix och Omar hjälpte mig med att göra maten.

Jag satte mobilen i mobil stället och satte på Digilistan. Rihannas Daimonds spelades, vi sjöng med och dansade till låten. Vi lade in pizza i ugnen, jag och Cattis hoppade upp på köksön när vi har plockat undan alla grejer och torkat av ön som var gjord av marmor.

Felix stod lutad mot diskhon med händerna på bänken bakom sig. Omar satt på golvet framför kylen.

"Min bleka kind är svart av smink, och hela huset sova tungt
Finns inget jag behöver som är någon annanstans.
Jag skulle kunna dö nu med kinden mot din hals.
Jag reser mig ur våran säng, lämnar dig sovandes min vän.
Jag smyger över golvet ser solen stiga upp, i samma stund så vet jag,
Att Allting har ett slut
Allt är för bra nu, går runt i t-shirt och är trött.
Sitter på pianot mellan flaskor glas och fimpar
Blundar tills jag skymtar lycka och jag vet allt är för bra nu
Allt är bra nu"

Sjöng jag och Cattis. Killarna log mot oss och vi skrattade. Ungen Pep och Felix gick fram och tog en gaffel. Han stoppade den igenom pizzan och vände sig sedan mot oss. Han gjorde tummen upp och jag tog ut den med en grytlapp så att jag inte skulle bränna mig på den stålheta plåten. Vi slisade upp pizzorna och ropade på resten.

Vi satte oss runt köksbordet och tog fram kola. Vi små pratade tills mina föräldrar kom hem då alla började dra sig hemmåt. Omar och Cattis stannade och vi gick upp till våra rum och bytte om. Vi satte oss i soffan på över våningen, Felix startade GTA och Omar stämde in. Jag och Cattis satt och pratade, vi tog smyg foton på dem när dem var koncentrerade.

Efter dem hade spelat 2 ronder slängd dem sig över oss och snart bröt ett kickel krig ut. Det hela slutade med att vi hade somnat på soffan med TVn på och huller om buller på varandra.

(Kort kapitel jag veet!! Men några hade frågat om vad som skulle hända med Filippas modell jobb. Tja vi får väll se. Och glöm inte att läsa Emmaoliv 's berättelse My Beyonce😝)

King Of The RadioDär berättelser lever. Upptäck nu