Kapitel 50

196 5 0
                                    

🔵Emmas perspektiv🔵

4 februari
Jag låg hemma i sängen och jämrade mig eftersom min mage gav mig en sådan smärta. Min mens skulle inte komma förens i slutet av februari.

Jag hade googlat olika saker som kunde vare en hypotes om vad det var. Men inget hittade jag. Vad det kunde vara förutom mensvärk eller blindtarmen. Blindtarmen var det inte. Det visste jag att det inte var. Smärtan var i mitt mellangärde och där sitter ju varken livmodern eller blindtarmen.

Jag hade tagit alvedon men det hjälpte väl sådär. Ogge hade ringt och undrade vart jag var eftersom jag inte var i skolan. Jag hade skickat ett sms och sagt att jag var sjuk.

Efter kanske en kvart ringde min mobil. Oscars namn lyste på skärmen och jag tryckte på svara.

"Hej hur mår du?" Sa han och jag gnydde till av smärtan som strålade ut i kroppen.
" sådär, jag vet inte vad det är heller!" Sa jag och jämrade mig lite till.
"Åk till en läkare så kan dem kolla på det" sa han och det brusade till i bakgrunden. "Okej" Pep jag och satte mig upp i sängen.
"Bra men jag kommer till dig efter skolan. Jag köper med mig dina favvo godisar" sa han och jag log på andra sidan luren. Han är helt underbar!.
"Okej hejdå" sa jag och ett hejdå fick jag tillbaka. Jag tryckte på den röda ikonen och avslutade samtalet.

Jag gick fram till mi garderob och tog fram ett par mjukisbyxor och en urtvättad t-shirt. Jag satte håret i en bulle, jag gick ner till hallen med mobilen i handen( det rimmade!!!eller inte) och satte på mig mina boots och jacka. Jag låste dörren och gick sedan mot tunnelbanan som skulle sedan ta mig till sjukhuset.

---

Jag satt i det tråkiga väntrummet med en skvallertidning i handen och läste.
" Emma Vehmas rum 13" ljöd en röst inne på sjukhus mottagningen. Jag ställde mig upp och gick in i en vit korridor. En kvinna i vit rock och blont kort hår ställde sig i korridoren vid en vägg och kollad på mig. Hon visade mig vägen och vi hamnade i ett vitt rum med en säng i.

"Sätt dig" sa hon och gjorde en chest mot en stol framför hennes skrivbord. Jag satte mig i den och drog av mig jackan.

"Du hade ont i ditt mellangärde och vet inte vad det är?" Sa hon och jag nickade sakta. "Då får jag be dig att sätta dig på britsen här" sa hon och jag satte mig på sängen. Hon bad mig att lägga mig ner och hon tog fram ett stetoskop och la den kall metallen mot min mage.

"Hmm vi måste göra en röntgen" sa hon och tog av sig sona glasögon. "Vi kommer skicka in dig till Dr Hansson och han kommer hjälpa dig" sa hon och skrev lite i datorn. Jag drog ner min tröja och satte mig upp. Smärtan som var i magen hade nu spridit sig upp mellan skulderbladen. Jag hade ont så jag var tvungen att röra på mig. Jag kände hur jag började att kallsvettas och hur illamåendet kom fram. Kvinnan ledde in mig till ett annat rum där en doktor satt. Jag såg en dörr där det stod WC på jag pekade på den och han nickade. Jag gick in och kände hur jag var tvungen att spy. Jag tog upp toa locket och kaskad spya flyger ur mig.

Doktorn öppnar dörren, jag vänder mig om mot han och sköljer sedan min mun med vatten i handfatet.

Efter han hade undersökt mig och gjort en röntgen satt vi nu i hans rum igen.
" jag har tre hypoteser. Ett magkatarr det är ofta man får det, två Buksportsköttelsinnfalmation eller tre graviditet" jag stelnade till och kollade med stora ögon på han. Gravid kan jag vara gravid. Oh herregud! Jag tog mig i håret och andades djupa andetag för att inte få panik.

" ta det lugnt vi har hitta felet. Du är inte gravid men du kar en inflammation i din bukspottkörtel. Har du haft smärta i ditt mellangärde? Har smärtan sedan flyttat sig till ryggen eller i mitten av skulderbladen? Mår du illa? Kan du börja kallsvettas? Gjör det ont så att du måste röra på dig?" Frågade han och jag nickade ja till allihop.

"Allt stämmer" sa jag och kände hur en ny kaskad spya kom upp i halsen. Jag rusade mot toaletten och spydde. Doktorn gav mig en vattenflaska och kollad spå mig med en medlidande blick.

" vi ska ge dig smärtstillande och eventuellt dropp också." Sa han och vi gick in i ett annat rum. 

Efter en stund fick jag sitta i ett rum med dropp i armen. Jag satt i en sjukhus säng helt ensam. Jag tog upp min mobil och gick in på Instagram, jag tog upp min kamera och tog en selfie där man såg min arm.

>>><<<

Jag låg i min säng och ögon locken kändes som bly. Jag hade precis kommit hem från sjukhuset och fått med mig smärtstillande tabletter och 4 påsar dropp om tabletterna inte skulle verka.

Jag kände hur kroppen slappande av och jag somnade.

Jag vaknade sedan av att lukt från pannkakor låg i luften. Jag satte mig yrvaket upp i sängen och gnuggade mig i ögonen. Jag ställde mig upp och drog av mig mina byxor. Jag satte på mig en av Oscars stora tröjor som hade blivit kvarglömd. Jag skulle klia mig på armen när mina fingrar stöter i mot något hårt. Jag kollar ner på min vänstra underarm där en spruta med dropp sitter i.

Jag gick trött ner för trapporna och in i köket där jag ser Oscars ryggtavla, bredvid han är en tallrik med kanske 20 pannkakor på. Jag hostade till,han vände sig mot mig och ett leende la sig på hans läppar.

Han gick fram till mig och gav mig en gosig kram och kysste mig.

"Hur mår du?" Frågade han och jag kollade ner på droppet. Ett medlidande ansiktsuttryck fastnade i hans ansikte och pussade min pannan. Han la sin arm runt min midja och ledde mig mot köksbordet. Han satte mig ner och tog fram pannkakorna.

"Varsågod" sa han och pussade min Kind och tog fram socker och sylt. Vi åt upp pannkakorna, Oscar insisterade att han skulle ta hans om disken och låta mig få vila. Jag satt i soffan med ett gammalt avsnitt av the Simpsons på. Oscar kom ut till mig och slog sig ner bredvid mig,  han la sin ena arm runt mina axlar och tog upp sin mobil. Han tog kort på min spruta med dropp och la på filter innan han publicerade den på instagram med en ledsen smile bara.

Snart flödade kommentarerna och dem flesta trodde att Oscar hade skadat sig. Jag log och tog upp min mobil, jag tog en selfie med underläppen ute och höll upp min arm med sprutan. Jag la också på filter och la ut den med en text. " was on the hospital earlier today. Get this sh*t 😳😰😒" skrev jag och postade den. Kommentarerna flödade in och jag stängde ner mobilen.

Det hela slutade med att han sövde över och vi somnade i min sång med ett avsnitt av Gordie Shore var på.

King Of The RadioDär berättelser lever. Upptäck nu