Kapitel 38

292 6 0
                                    

🎥 Filippas Perspektiv 🎥

Jag vaknade på en madrass med en ljus brun kalufs framför mig. Vänta? Ljusbrunt? Jag satte mig upp och kollade mig om. Omar låg bakom mig och sov, framför mig låg Felix och Cattis. Jag ställde mig upp och stängde av tv som var igång sen igår. Jag gick till köket och tog fram frukost, jag slog mig ner och började tugga på min macka. "Godmorgon" mumlade Oscar i dörr öppningen, "Morgon" mumlade jag med mat i munnen. Han fixade till sitt stökiga hår och slog sig ner på en stol.

"Så vad händer idag då?" Mumlade han och jag ryckte på axlarna, "vet inte riktigt" han nickade.  "Morgon" Cattis drog ner ärmarna på Felix stora tröja över händerna och gäspade. Hon satte sig i skräddarställning på stolen och hällde upp juice i ett glas. "Blir det film dag idag eller? Som vanligt?" Jag skrattade till "antagligen" Felix kom in i rummet och slog sig ner bredvid Cattis. "Godmorgon" sade han och pussade hennes tinning.

"Det ska bli fint väder sen och då kan vi ju inte ha filmmaraton" mumlade Oscar med blicken på sin mobil. Alla hade vaknat nu och satt vi köksbordet. "Vi kan fiska" sade Cattis och alla kollade underligt på henne, "asså det finns en sjö nära mig och Oscar som man får fiska i, det är väldigt bra fisk där" hon tuggade segt på sin macka. "Och dem som inte vill fiska kan åka kajak. Vi har typ två fiskespön hemma, vi får åka och hyra isåfall." Alla tyckte det lät som en bra ide så vi åt och gjorde oss iordning och drog till Sköndal. "Ska fråga pappa" sade Oscar och gick in för att prata med sin pappa. "Vi kan hyra nere vid sjön, det finns en man som äger det, kom" alla följde efter honom, vi vek av trottoaren och in på en grusvägen. Omar tog min hand och log ner emot mig. "Där" Oscar pekade på ett gult hus, en äldre dam var och pillade i blomster rabatten. "Hej" Oscar skötte snacket, tanten log stort emot oss, "klart ni ska hyra" vi följde med henne in till hallen, huset luktade nybakat bröd och kaffe. "Det blir 39kr var med alla tillbehör" hon höll ut en lapp som Oscar skrev på, hon höll sedan ut en bärbar betalnings automat.

"Det var billigt" sade Felix och slog sig ner på bryggan, "ja men bra" sade Oscar och gav ut fiskespön. "Vi paddlar" sade Omar och kollade på Felix som log. Dem satte sig och paddlade ut lite längre för att inte störa fisken från oss. "Annars kan vi ta båten" Alex pekade på båten som var bredvid bryggan.

Det var sent på eftermiddagen och vi hade fått ungefär tre fiskar, en stor Abborre och lite mindre fiskar. "Du kan äta alla utav dem" Oscar kollade ner i ett annat papper han hade fått utav tanten för att se villa fiskar som gick att äta och inte. "Vi slänger i den" sade Emma och pekade på den lilla, vi nickade och vi slängde i den, den hade inte vart på land länge alls, den sprattlade till och simmade iväg.
Felix och Omar var en bit ifrån oss och stojade. "Luke, Im your father" sade Felix plötligt och höll sin åra som ett lasersvärd.

Min mobil ringde och jag gick ifrån dem andra när vi hade kommit i land. "A hallå?" En tjej svarade på andra sidan glatt och började babbla på. "Iallfall, så undrar jag eller vi på kontoret om du är intresserad utav att startade en modell karriär hos oss?" Jag höjde ögonbrynen och kollade mig om, "kan jag få tänka på det?" Hon svarade glatt och sade att hon skulle skicka ett mail om information och numret om jag var intresserad.

"Vem var det?" Frågade Alex och jag ryckte på axlarna, "bara någon försäljare" jag hjälpte dem att linda in fisken i pappret efter att gubben hade rensat den. "Det var en rejäl en" Ogge log och hade en konversation med han, tanten bjöd ut kakor innan vi gick. "Vad snälla människor" Felix log och Oscar slängde med sitt långs osynliga hår, "dem bor ju i Sköndal" sade han kaxigt och bar på fisken. "Vem vill ha den förresten?" Frågade han sedan och alla kollade på Emma då det var hon som hade fångat den. "Men jag vill inte ha den" hon höll upp händerna och Oscar kollade på Cattis. "Vi delar den om ingen annan vill ha den" hon nickade. "Men hur gör vi nu? Ska alla dra hem till sig eller ska alla stanna här eller?" Frågade Cattis.

Dem flesta drog förutom Felix som skulle sova hos Cattis och Omar som sov hos Oscar då han inte hade något hus här i Stockholm. När jag kom hem så var ingen hemma så jag bestämde mig för att städa med väldigt hög musik på och sjunga väldigt falskt.

King Of The RadioDär berättelser lever. Upptäck nu