Kapitel 10

699 14 1
                                    

🌙Emmas perspectiv🌙

Jag vaknad nästa morgon med att min tjocka katt lakrits lade sig på min mage och ja stönade, "boooort" jag puttade bort den svarta tjocka katten av min mage, jag suckade och ställde mig upp. Jag gick emot garderoben och tog av mig mina trosor och slängde dem i tvättkorgen, jag tog mina Calvin Klein trosor som ja köpte i Danmark, jag tog en Nike mag tröja och ett par sweatpants. Jag flätade mitt hår i vanligs flätor på varsin sida och gick sedan ner till köket. Mamma och pappa var på jobbet så huset var tyst, det var obehagligt för jag kände inte huset, så jag tog min iPad och satte på musik och började med att göra toast. Jag satt vid bordet och tuggade på min toast med äppeljuice framför mig och scrollade igenom instagram när Cattis ringer. "Hej" sade jag med mat i munnen, "Ehh hej, kan du komma till mig typ nu?" Frågade hon och jag drog ihop mina ögonbryn, "varför?" Hon lät stressad och jag blev lite orolig, "bara kom. Vi måste prata, inte om en dålig sak utan en bra" sade hon och jag hummade, "okej ja kommer snart då" sade jag och lade på samtalet. Vad var det där om? Jag gick upp till mitt rum och lade på concealer, satte på mig mina skor och en jacks innan ja lämnade huset och låste. Jag gick till dem närmsta busshålls plats och väntade på bussen, en röd cross åkte förbi men kom snart tillbaka igen, han stannade framför mig och tog av sig hjälmen. "Ogge?" Frågade jag och kramade om honom, "Vad gör du här?" Frågade han och kollade underligt på mig, "jag bor här " sade jag och han kollade förvånat på mig, "Nämen vilket sammanträffande" log han och kollade bort för att se om bussen kom, för då var han tvungen att flytta på sig.

"Vart ska du då?" Frågade han,"till Cattis." Sade jag och han nickade, "vill du ha skjuts ?" Frågade han och jag nickade, han tog fram en till hjälm som fans underligt nog under sätter, på en cross? Jag tog den och han kickade igång mopeden igen. "Så vart är din destination?" Frågade han och jag satte mig bakom honom, "Sköndal, västergatan 13" sade jag och han kollade bak på mig, "Oscar bor ju precis bredvid" Sade han och jag kollade på, "seriöst?" Han nickade och jag fick ur mig ett tyst jaha. Han åkte iväg mot Sköndal och efter kanske en kvart var vi framme och släppte av mig utanför ett rött hus. "Cattis hus är där"'sade han och pekade på ett vitt hyfsat stort hus, jag nickade och vinkade hejdå innan jag gick emot huset, jag knackade på dörren och inifrån kunde man höra Cattis hundar skälla och hon skälla att dem skulle vara tysta. Hon öppnade dörren och såg mig, jag gick in och kollade mig om. "Nice" sade jag och hon ryckte på axlarna, "så vad skulle du säga?" Frågad Skagen och hon log stort, kom" hon drog med mig till köket och tryckte ner mig på en stol, hon gav mig ett äpple och hon själv tog en banan, "jag stod och lagade frukost när någon knackade på dörren och det var min syster, hon var och hälsade på, hon sa att hon hade en sak att säga till mig och det var att min farmor flyttade från Amerika när hon var liten hit till Sverige och har bott här sedan, och vi har tydligen egendomar i USA som hus, bilar etcetera. Och hon berättade att min gammelfarfar var kind of rik och vi har ett stor jävla villa i Carlifonien." Sade hon exalterat och nästan hoppade på stället, "så?" Frågad sjal och hon log och tog ett bett av hennes banan, " mina föräldrar har gjort så att vi tjejer och killarna kan få vara där ungefär halva sommarlovet, det beror ju på om alla vill och kan dock men ändå" sade hon och jag log, "jag är lätt på" sade jag och hon log, "bra men ska övertala dem andra också, alla föräldrar, plus killarnas manager" sade hon och suckade, "vi fixar " sade jag och tuggade på mitt äpple.

🍟Cattis Perspektiv🍟
Jag och Emma satt och planerade lite olika saker när jag frågade henne. "Emma, har du och Oscar något på G?" Frågade jag och hon kollade på mig, "asså ja men nej, vi har liksom bara hållet på en gång så ja skulle inte kalla det vara på G mm vi har något iallafall" sade hon och jag nickade, "vet du vad han vill?" Frågade jag och hon skakade på huvudet, "känns som om att det är förtidigt att fråga också" mumlade hon och jag nickade, "men dra inte ut på det heller" sade jag och hon skakade på huvudet.
"Men hur går det för sig och Felix då?" Frågade hon och jag ryckte på axlarna, "vi har inte kysst eller något sånt så ja vet inte ens om vi har något, än bara vänskap" sade jag och fortsatte att skriva ner saker i blocket och tog ett bett av min Billys pizza. "Catrin skärp dig, man ser ju det på er. Så fort vi sitter i soffan sätter han alltid sig bredvid dig, ni är alltid med varandra, ni har sovit ihop kramades, du har känslor för honom det har du själv sagt och jag är rätt säker att han har det för dig med" sade Emma och kollade seriöst på mig, "Emma det har gått typ två veckor för oss i Stockholm, man kan inte bli kär i någon så snabbt" sade jag och hon suckade, "men ni har något bara det att ni tänker inte på det själva" mumlade hon och åt på hennes pizza.

Senare på dagen när Emma hade åkt hem låg jag i min säng och snapade med alla vänner i Borås. "Catrin, gör dig iordning, vi är bjudna på middag hos grannen!" Ropade mamma och jag stängde ner min mobil, "okej", jag öppnade min garderob och tog ut nya underkläder och gick emot badrummet för att ta en dusch. Efter duschen gick jag till mitt rum för att välja kläder, jag vill inte vara för uppkläd men heller inte för vardaglig. Jag tog ett vitt stickat linne, ett par höj,idkade jeans och en ljus rosa vind jacka , jag tog en vit adidas keps och satte det på mitt huvud, jag satte mig vis mitt smink bord och började sminka mig lätt, foundation, mascara, highligter, ögonbryn, det vanliga. Jag kammade mitt hår och gick sedan till hallen, "färdiga?" Frågade jag mina föräldrar och dem nickade. Vi låste huset och gick över till huset som var till vänster, mamma knackade på och man kunde höra hundar innanför dörren. En dam med blont axel långt hår öppnade dörren och log emot oss, "välkomna"  sade hon och lät oss gå in, mamma och pappa började prata med henne medans jag tog av mig mina skor. "Catrin" sade jag och höll fram handen och hon skakade den, "Mia" sade hon och jag log. "Vi kan sätta oss i vardagsrummet" sade hon och följde oss till rummet och där möttes jag utav en man som satt i soffan och en stor vit hund plus fyra små. "Johan" sade han och räckte ut handen och skakade allas hand. "Det här är Donna..." han presenterade hundarna och jag klappade Donna som lugnt kom fram och nosade på mig. "Ja jag luktar annan hund" sade jag när hon sniffad på ett specifikt ställe. Pappa och mamma startade en konversation om hundar med Johan. "Vi kan äta" sade Mia och ställde fram maten på bordet, en kille kom ner för trappan i en grå tröja med en vit t-shorts under, han log emot oss och när han såg mig blev han förvånad, "Nämen" sade haj och kramade om mig, han förklarade sedan att jag var Filippas kompis och att han var en utav killarna som hade vart med oss dem senaste två veckorna. "Vad bra då behöver det inte bli stelt" sade min pappa, vi alla satte oss ner och tog utav maten.

Efter maten gick jag och Oscar upp till hans rum och satte igång gta,jag kollade utmanande på honom och han gjorde det samma. Vi spelade en stund tills hans syster kom upp och sa att det var efterrätt. Vi gick ner och fick se chokladpudding, jag verkligen kände hur saliven ökade i munnen. Vi satt och pratade lite om skolan, och annat tills klockan blev mycket och vi gick hem. "Hejdå" sade vi och dem vi lade hejdå, väl hemma gick jag direkt till mitt rum och slängde mig på sängen och det tog inte lång tid innan jag somnade.

King Of The RadioDär berättelser lever. Upptäck nu