1. Fejezet - 1. rész

67 3 0
                                    

2018.09.03. 

 Hétfő 

 Hétfő 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hana:

Görcsbe állt gyomorral nyitom ki az osztályterem ajtaját. 

Egy szőke fiú ül benn, azonban hamar megfordul és felpattan, mikor becsukom magam mögött az ajtót.

-Szia... - köszönök bizonytalanul.

-Szia! – a kezét nyújtja. – Konstantin Sigaryov vagyok, úgy hiszem, hogy osztálytársak leszünk. – mosolyodik el.

Végig mérem az új osztálytársamat, aki neve alapján orosz lehet. Azonban a pólóján egy olyan felirat van, ami nem tetszik, „Mindörökké Sztálin".

Bár könnyen lehet, hogy ez egyfajta vicc. Azért mégsem vesznek fel minden jöttmentet a Princetonba.

-Hana Simko. – rázok vele kezet.

-Európa? – csillan fel a szeme.

-Szlovákia. – bólintok.

-Legalább egy környékről származunk. – mondja, én pedig megkerülöm őt és leülök az ablak melletti padsor második padjába.

Remélem, hogy ez a tett elriasztja az új osztálytársakat attól, hogy mellém üljenek. Félénk típusú vagyok, így ezért sem akarom, hogy mellém üljenek. Meg különben is, előbb jó lenne megismerkedni, mielőtt valami idegen helyt foglal mellettem.

Konstantin nem szól egy szót sem, csak a telefonját nyomkodja.

Jellemző, mindig csak a telefon.

Az ajtó kinyílt, majd egy kínai lány lépett be rajta. Hosszú haja halványkékre festve és különös rózsaszínes ruhája teljesen passzol egymáshoz, bármennyire is fura. Ezután bemutatkozott, Huan Li-fennek hívják. Majd az orosz fiúval kezdett el beszélgetni.

Később mindenki megjelent, vagyis azt hittem. Rajtam kívül még nyolc lány van. Egy arab lány, három afroamerikai, egy átlagos amerikai és egy festett szőke picsa. Hiányzik még egy lány, ebben biztos vagyok. Fiúk közül van egy spanyol, egy szlovén, egy orosz, egy olasz, két amerikai, egy német és egy angol. Még két fiú hiányzik, mert összesen húszan leszünk.

Te jó ég, a hiányzó lánybiztos mellém fog ülni! Remélem, hogy nem egy idiótát kapok!

Stella:

Futva rohantam be az iskolába, öt percem volt, és nagyon boldog voltam, amikor kinyitottam az ajtót.

Páran köszöntek nekem én pedig zavartan pislogtam körbe. Megbámultak, hogy festett vörös a hajam, de engem nem nagyon zavart a dolog. Az egyetlen egy szabad helyhez megyek, ahol egy szőke lány néz fel rám. Nem merek az előtte lévő üres padba ülni, az már túl elől van.

Hazugságok és hazaárulásWhere stories live. Discover now