15. 📘🎵

442 34 8
                                    

Kibújtam a papucsomból és bemásztam a medencébe. A víz hideg volt, és a hirtelen érzés miatt megborzongtam. Már azon voltam, hogy inkább odamegyek Noémihez napozni, amikor valaki megragadta a karom. Nándi.
- Bella! Gyere megfürdetlek.
- Hülye. - csúszott ki a számon.
- Most mé'? - röhögött fel, de valaki hátulról lekevert neki egyet.
- Ésszel, mert leütlek. - szólt rá Tomi.
- Jóvan' na. Tomika. - gúnyolta ki és inkább odaúszott Csongihoz meg Gergőhöz.
- Köszi.
- Megmentettelek egy perverz állattól. Azzal tudod leginkább megköszönni, ha adsz egy puszit.
- Persze, hogyne.
- A számra. - fokozta.
- Hülye vagy te is. Itt mindenki hülye. - mondtam és lelocsoltam magam a hideg vízzel. Tomi szorosan mellém állt, nekem pedig a hideg futkosott a hátamon. Mégis miért váltja ki belőlem ezt az érzést? Biztos minden lánnyal ezt csinálja. De én nem fogok neki behódolni. Azt hittem hogy lenyom a víz alá, vagy, hogy legalább ott marad velem. De nem. Kimászott a medencéből és odament a napozó Noémihez. Idegesen kaptam el róluk a tekintetem, de sajnos olyan helyre néztem ahova nem kellett volna. Ipacs vigyorogva nézett rám, tekintetével pedig ezt sugallta: "Késő. Beleestél". Bakker. Teljes mértékben igaza volt.

Vagy 2 órán keresztül lubickoltam a medencében, teljesen elázott a lábam. Csongi odaadta nekem a felfújhatós fánkot, aztán Gergő volt olyan kedves és felborított. Egy pillanatra jöttem csak fel a víz felszínére, de valaki máris lenyomata a fejem. Kicsit bement az orromon a víz, de nincs gáz. Az a valaki aki lenyomott nem volt más, mint Nándi. Pff.
Miután meguntam a medencézést leültem Ipacs mellé a söppadra. Én száritkozni kezdtem a nap által, a menedzser pedig fogta magát, otthagyott és beugrott a medencébe. 10 perc múlva teljesen megszáradtam és úgy döntöttem bemegyek a házba. Mindenki el volt foglalva, senkinek sem tűnt fel. Miután átöltöztem, kiraktam a fürdőruhát az ablakba száradni. Remélem, hogy nem jön be semmi. Megfogtam a füzeteimet és a tollaimat, végig hasaltam az ágyon és elkezdtem írni a könyvet. Somogyi Annabella 10. könyve ezennel elkezdett íródni. Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz jó és, hogy mikorra készül el. Mert arra nem számítottam, hogy időpontra kész kell lennem. Ajj. Nem tudom hány óra telt el, egész jól álltam. Hirtelen nyílt az ajtó és Tomi lépett be rajta.
- Bella. Már azt hittük eltűntél.
- Itt vagyok.
- Mit csinálsz?
- Írok.
- Aha, akkor jó. De gyere le gyorsan mert egy idegbeteg nő kiabál Ipaccsal telefonon. Asszem a főnököd.
- Anita lesz az. Azonnal megyek. - mondtam és felpattantam az ágyról. Lefutottam a lépcsőn, és a nappaliba futottam, de közben összefutottam Noémivel.
- Bella! A főnököd Ipaccsal ordibál. Mi történt?
- Én tudjam? - kérdeztem vissza idegesen és kimentem az udvarra. A menedzser a sörpadon ült és összeszorított fogakkal hallgatta mit mond Anita a telefonba. A 3 Sátán az udvaron kívül, az erdőben volt. A fák és bokrok között kóvályogtak és a nevemet kiáltották. Most komolyan? Az erdőben keresnek?

Odaléptem Ipacs mellé, aki rögtön kihangosította a hívást. Így én is hallhattam a kiadó tulajdonos ordibálását. Először azt hittem az a baj, hogy nem szóltam neki amikor megérkeztem a házba. De kiderült, hogy nem erről van szó. A helyzet ennél sokkalta súlyosabb.
- Anita. Én is itt vagyok. - szolgáltam meg.
- ANNABELLA!!!
- Mi a gond? Mit csináltam?
- Mit nem csináltál? Hogy lehettél olyan felelőtlen, hogy kikotyogtad egy rajongódnak az új könyv érkezését?
- Micsoda? Én? Mikor?
- Nézd meg a kislány Instagramját. Hajdú Lili.
- Valaki adjon már egy telefont! - üvöltöttem el magam. Hajdú Lili. Lili. A házmesternő unokája Lili. Bakker, mit tettem? Csongi mellettem termett rám mosolygott és a kezembe nyomta a telefonját. Gyors beléptem az Instájára és megkerestem Hajdú Lilit. Kiposztolt egy képet magáról, amin az ajtónk előtt áll és mosolyog. Az ajtón tisztán látszik a Somogyi felirat. A poszt alá sok-sok hasthag került. A lényeg pedig az, hogy Lilike kikiáltotta a világnak, hogy Somogyi Annabella (azaz én) 1 hét múlva bemutatja a vadiúj könyvet. De jó, hogy erről még én sem tudok.
Rengeteg Like, megosztás és komment. Íme pár gyöngyszem:

"Wááá!!! Új könyv! Wááá!!!"
"Úristen. Azt hittem csak jövőre jön új könyv. Már alig várom."
"Omg! 1 nap alatt kiolvasom."
"Ez nem kamu? Miért egy idegen kislány osztja meg ezt velünk? Miért nem Annabella?"
"Lehet kamu. Ne higyjünk neki!"
"Kamuuu!!! "
"Dehogy kamu! Ott van Bella háza előtt. Tuti elmondta neki."
"Én veszem meg az első példányt. Muhaha."
"Már várom. <3"
"Egy hét múlva lesz egy dedikálás is. Lehet ott mutatja meg."
"Wooow!"
"És mikor lehetlesz megvenni?"
"A címét lehet már tudni?"
"De jó! Imádom Bella könyveit. :3"

- Jézusom. - sütöttem le a szemem.
- Annabella. Most pedig kérlek magyarázd el, hogy mi ez az egész. - szólalt meg Anita.
- Hát az úgy volt, hogy...
- Háttal nem kezdünk mondatot. Író vagy azt tudnod kéne. - szólt bele.
- Akkor mondjam vagy ne? - kérdeztem kicsit gorombán.
- Mondjad. És nagyon ajánlom, hogy legyen valami terved a könyvvel kapcsolatban, mert ezzel mindent elrontottál.
- Tudom. - mondtam megbánóan és lehuppantam a sörpadra. - Szóval úgy kezdődött, hogy...

Sziasztok. Bocsi, hogy itt hagytam abba, és még nagyobb bocsi azért, hogy most egy kis szünet következik. Nem hagyom abba eskü, csak kezdődik a tanév és szeretnék az első pár héten csak és kizárólag arra koncentrálni. Mármint a tanulásra és belerázódni ebbe az egészbe. Ma három részt hoztam, tegnap egyet úgyhogy remélem ezzel kárpótollak titeket. Majd jövök köszi, hogy itt vagytok. 💕💕💕

Sztárallűr ✔Where stories live. Discover now