Bölüm 52

11 1 0
                                    

            Merhaba,

Bu hikayemi çok seviyorum. Söylemesem olmazdı sanırım.

Yeni bölümü umarım sever ve beğenirsiniz.

Aslı'nın aslında kim olduğu ortaya çıktı.

Ama sanki hepsi bu kadar değil. Yani Aslı tarafında.

Gerde kalanlar ne olabilir?

Ali Ömer'i ve Sera'yı etkiler mi?

Sizlerde bir şeyler söylesenize.

Bu arada hikayemi okuyan ve oy veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Fakat yorum da yapsanız?

Şurası şöyle olsa burası böyle gitse deseniz?  Olmaz mı?  Rica etsem?

Yorumlarınızı ve oylarınızı bekliyorum.

Görüşmek üzere.

Sevgiyle kalın.

****************************************************************

          Bazen insan sıradan giden hayatının bozulacağını hisseder ya. İçine bir huzursuzluk girer, kalbine bir endişe. Sonra düşünceler kemirir durur beyninin her köşesini. Bir türlü adını koyamaz. Bir türlü aklından atamaz. Bir türlü kalbine söz geçiremez. Hissettiğim tam olarak bu. Bir rüzgar esti. Karardı gökyüzü. Geldi bulutlar. Ama yağmura daha var. Çok var......

     "Ali Ömer seni yeniden görmek ne güzel. Hiç değişmemişsin. "

     " Ama sen çok değişmişsin Aslı. Fakat hiç şaşırmadım Eskiden de  ilgilendiğin tek şey para ve unvandi. "

     " Ve sen beni hiç anlamadın. "

      " Ben anlamam ve görmem gereken her şeyi fark ettim. Belki biraz geç ama. "

      Aslının renk değiştiren yüzü ve susması beni nedenini bildiğim bir şekilde meraklandırmıştı. Belki de yanılıyorumdur. Belki de bu kadın sadece bir akraba.  Kuzen. Eski bir tanıdık. Ama eski bir sevgili? Olamaz değil mi?  Olmasın. Olmaz.....

      " Her neyse. Zaten bunlar geçmişte kaldı. Benim için herhangi birisin. Toplantıya devam edebiliriz. "

     Ali Ömer'in sözleri odada havada asılı kalırken bir an için Aslının yüzünde hüzün ve üzüntü gördüm. Ama bu ifade geldiği gibi gitti ve yeniden o soğuk ve sert maskesini taktı. Toplantı bitene kadarda o maske hep yüzünde kaldı.

    Toplantı bitince Ali Ömer beni elimden tutup hızlıca kaldırarak kapıya doğru götürdü. Masanın üzerinde kalan dosyami almaya çalışırken başımı kaldırınca Aslıyı gördüm. Ali Ömer'in sımsıkı tuttuğu birleşmiş elleimize bakıyordu. Bu ona acımama neden oldu, ama Ali Ömer. benimdi ve bunu görmesi  beni mutlu etmişti.

   Odadan çıkıp Ali Ömer'in odasına geldiğimizde kapıyı kapatıp elindekileri koltuğun üzerine fırlattı. Derin bir nefes alıp beni kendine çekti. Ali Ömer'in bana sarılmasını hep severdim. Fakat bu seferki daha sıkı bir sarılmaydı. Her şeyden kaçıp bana sığınması deli gibi merak ettiklerimi bir kenara bırakıp o anlatana kadar hiçbir şey sormamaya karar vermeme neden oldu. Şu an bıkkındı. Yorgundu. Yılgındı. Onu daha fazla zorlamanın anlamı yoktu. O bana anlatırdı.

    " Aslı eski kız arkadaşımdı. "  dedi bana daha sıkı sarılması mümkünmüş gibi. Sanki kaçıp gitmemden korkuyordu. 7 - 8  yıl önceydi. Üniversitede tanıştık. Bazı derslerimiz  ortaktı.
O zamanlar burslu okuyordu. Kendini bana dürüst ve saf bir kız olarak tanıtmıştı. " 

    Sözlerini derin bir nefes alıp duraklatınca kollarının arasından sıyrılıp ellerini tuttum ve yanağına bir öpücük kondurdum.  " Aşkım kendini zorlama. İyi hissetmiyorsan anlatmak zorunda değilsin. "  dedim.

    Ali Ömer gözlerini gözlerimden ayırmadan baktı. " Anlatmak istiyorum " dedi.

    " Beni iyi biri olduğuna inandırmıştı. Ailesini öyle bir anlatmıştı ki bu dünya üzerindeki en saf en temiz en sevilesi kız o sanıyordum. Ne parasizliği umurumdaydı ne ondan para bekleyen babası ne de babasının dövdüğünü söylediği annesi ve kardeşleri. Hatta onlara da bakacaktım.    Evlenmeye karar verdik. Düğün günüydü. Aslı hazırlanırken ben de dedemin ve babaannemin yanına gitmiştim. Onlar Aslı'yı sevmemişti.  Bunun farkındaydım. Ama önemli değildi bu benim için. Nasıl olsa zamanla tanıyınca seveceklerdi. Dedem karşımda durup " Emin misin oğlum? "  diye sordu. " Geç değil eğer istersen vazgeçebilirsin  "  dedi. Ona kızdım. Benim mutlu olmamı istemediğini ve Aslının çok iyi ve sevilmeye değer biri olduğunu söyledim. Babanmem ile birbirlerine bakıp  "Peki oğlum .Nasıl istersen. "  dedi. Onların yanından çıkıp Aslının yanına gitmek üzereyken Şiirinle karşılaştık. Yüzüme bakışı bugün gibi aklımda biliyor musun Seram. Sanki bir şey söylemek isteyip de söyleyemiyor gibi...... "

     Ali Ömer'in gözlerinden akan yaşlar benim kalbimi yakarken ona yapma demek istedim. Sus. Daha fazla anlatma. Ama yapmadım. Yapamazdım da. İçinde kalmasın. Ona daha fazla dert olmasın. Canını yakmasın . Gözlerimden akan yaşlar  birbiri ardına akarken sarildim ona. Sımsıkı. Bir elim saçlarını okşarken diğer elimle arkasından sıkıca ceketini tutmuştum. " O....onu. ... onları gördüm Seram. "  dedi. " Aslı'yı gördüm. Yanında bir adam vardı.  Benim içeri girdiğimi fark etmediler. Onlar..... onlar öpüşüyordu. Olamaz dedim kendi kendime. Aslı yapmaz bunu. Bana yapmaz. Seviyor o beni. Zorla öpüyordur o adam onu. Tam ileri doğru bir adım atmıştım ki Aslının konuştuğunu duydum. Ona sevgilim dedi. İşte o an anladım Seram. O an koca bir aptal olduğumu anladım. Herkes biliyordu.  Bense ona inanmıştım. O adama onu ne kadar çok sevdiğini söyleyip duruyordu. Benimle evlendikten sonra paraya para demeyeceğini ve bir zaman sonra benden boşanıp onunla olacağını söyledi. Hatta evliliğimiz süresince de ne zaman isterse onunla olacaktı. Kahkahaları hala aklimda. Üstelik o adamı  şirkette ise bile aldırmıştı. Ailesininde gözünü korkutup konuşmalarını engellemiş hep."

    Ali Ömer sözlerini bitirince koltuğa oturup beni de yanına çekti. Bana sarıldığımda başımı omzuna yaslayip yüzümü ona kaldırdım.

     " Anlatmam gerekliydi Seram. Bilmen gerekti. Sen benim her şeyimsin.  O günden sonra insanlara özellikle de kadınlara güvenim kalmadı. Hepsini yalancı ve para avcisi olarak gördüm. Ta ki sen hayatıma girene kadar. Sen beni hayata dondurdun. Tekrar nefes almamı sağladın. Seni o kadar çok seviyorum ki Seram. "

     Hiç bir şey söyleyemedim. Söylemek istemediğimden değil elbette. Ama kelimeler boğazımda yumru olup gözlerimden yaşlar akarken tek yapabildiğim elimle yüzünü sevip akan yaşlarını silmek oldu. Oysa yüzündeki elimi tutup beni kendine çekti ve beni öptü. Sonrasındaysa nasıl yaptığımı bilmesem de  gözlerinin içine baktım ve  " Ben de seni çok seviyorum.  " diyebildim.......
     
    

MUCİZELER HEP VARDIR DERLER ???On viuen les histories. Descobreix ara