Bölüm 38

15 1 0
                                    

     Mutluyum. Hem de çok. Yalnızca ikimizin olduğu bir dünyanın içindeyiz. Başka şeylere,  kimselere ihtiyacım yok. Bazen Ali Ömer'in öldüğüne inandığım ve nefes alamadiğim zamanlar geliyor aklıma.  O yokken.....  Onun sesini duyamazken.  Nefesini hissedemezken. Ben çok yorulmusum. Çok bezmişim.  Ama şimdi o yanımda. Elimi uzatsam elini tutabiliyorum. Gözlerine bakıp onu ne kadar çok sevdiğimi soyleyebiliyorum.  Bana sarildiğimda başka hiç kimseye ve hiçbir şeye ihtiyacim olmadığını hissediyorum. Yetmez mi? Bir ömür yeter. Bir sonsuzluk yeter. Mutluyum ben.

    " Yine düşüncelere mi dalmış benim güzel sevgilim? "

   Seni. Sesini. Kokunu. Adımı söylediğin anları seviyorum en çok. Adım senin ağzına ne kadar yakışıyor bilsen. Senin Seran olmak ne kadar güzel bilsen. Bir insanı bu kadar çok sevmek, ona bu kadar çok güvenmek ve onun yanında bu kadar çok mutlu olmak...... Masal mi bu? Rüya mi? Uyanmayalim asla ne olur. Hep böyle kalalim. Gözlerin gözlerimde. Ellerin ellerimde. Nefesimsin sen.....

   " Seram? İyi misin? Neden susuyorsun?  "

   " İyiyim canım.  Merak etme. "

  " Gerçi pek susuyor sayilmazsin. Gözlerin ..... Bazen o kadar değişik bakiyorki bana . "

  " Değişik mi? Nasıl yani? "

  " Sanki içinde bir sohbet var kendi kendinle ve bu sohbet benim hakkımda. Ama bu beni korkutuyor. "

  " Seni korkutuyor mu? Ama neden? "

  " Çünkü öyle zamanlarda bana bakışın. .. Kiyamaz gibi. Sanki tekrar ayrılmak zorunda kalursak nefes alamaz gibi. Yapma Seram. "

  " Ne yani? Tekrar.... ayrılmak zorunda kalsak.... sen. .. sen buna dayanirmisin?  Bensiz kalabilirmisin? "

  " Ah be kadın. Sen yanindayken bile seni ozlerken, adını söylerken bile birileri duyup seni görecek seni benden alacak diye korkarken sen dayanmak diyorsun. Ben sensiz sekiz ay yaşadım mi sanıyorsun?  "

  " Ali Ömerrr.  "

  " Efendim aşkım?  "

  " Biz hep burada kalsak? Hiç gitmesek?  Başkaları olmasın hayatımızda.  Olmaz mı?  Yetmez mi? "

  " Seram. Güzelim. Ben bir aile olalım istiyorum. Bir sürü çoçuk istiyorum. Sen, ben,  Toprak, Çiçek,  Güneş, Yağmur, Rüzgar, Gül, Menekşe, Lale, Çınar, "

  " Tamam  Burda olalım.  Bir bize olalım.  Söz sen kaç tane istersen o kadar çocuğumuz olsun. Ama ne olur gitmeyelim. Gerçek dünyaya donmeyelim. . "

   Beni kendine çekip saran bu kollarda kalalim işte hep. Hep bu sıcaklık bu güzel koku sarsin bizi. Hep böyle güvende,  mutlu olalım.

  " Seram bizim gizlenecek  bir durumumuz yok. Ben seninde, ilerde doğacak çocuklarımızında böyle bir hayat surmelerini istemiyorum. "

   " Ama ya yine zarar vermeye kalkarlarsa? Ya sana bir şey yaparlarsa? Yok. Yok ben buna dayanamam. Olmaz. Yapamam. "

  " Korkma sevgilim. Artık kötü şeyler olmayacak. Sana söz veriyorum. Hem sen bunları düşüneceğine düğünümüz nasıl olacak onu planla. "

  " Düğünümüz mü ? "

  " Evet. Ne o yoksa benimle evlenmek istemiyormusun?    "

  " Düşünebilirim. "

  " Düşünmek mi? Seram neden düşüneceksin?  Sen.... bizden emin degilmisin?  "

   " Ben bizden eminim aşkım. Hem de seni ilk gördüğüm andan beri. "

   " O zaman?  Ben anlamıyorum. Neden? "

   " Çünkü düğün planlamak için gerekli şeyler vardır ve bizim durumumuzda hiçbir şey yok. "

   " Hıııımmm. Neymiş bakalım o şeyler? " 

   " Bilirsin işte. Küçük seyler. Anısı. .... olacak şeyler. İlerde çocuklar ya da torunlar  sordugunda mutlulukla anlatilabilecek şeyler. "

   " Aaa ben ne demek istediğini tam olarak anlayamadım. "

   " Boşver. Önemli değil. "

   " Peki. Aşkım ben şimdi çıkıyorum. Akşam erken gelirim. İstediğin birşey var mı?  "

   Istedogun biso varmo? Erkek milleti işte. 
Sanki teklif etti de düğün planlamak kaldı.  Hayır insan bir düşünür. Sevdiğime bir teklif yapayım der. Tamam beni seviyor, kesin evet der  ama yine de bekler der. Ama nerdeeee. Hadi beni dusunmuyorsun, ilerde çocuklar sorunca ne diyecegim ben? Ya da torunlar? Babanız ya da dedeniz bir teklif bile yapamayacak kadar hödük bir adamdı mi? Hödük mü? Ay ben ne dedim? Ama yani. Şimdi o da. Haketti yani. Ama yine de. Yok yok. Belki   duygusuz. Ama öyle de hiç degilki. Romantizm yoksunu. Ne olacak.

  " Aşkım? ? "

   Ha aşkım. Ne aşkım aşkım. Anca aşkım de sen. Ama ben de Seraysam o teklifi sana yaptırmadan seninle evlenmem.  Ay yok. Benim bu hayatta en çok istediğim şey bu. Evlenirim ben.  Ne yapalım varsın olmasın teklif. İlerde soran olursada Ali Ömer'e sorun derim.

   Hem bir baksana şu adama. Şu boya posa şu yakişikliliğa  bak. Ğözlerinde kayboluyor insan. Aman yaaaa. Ne teklifi. Ben ederim teklif. Tabi ya. Ne olacak canim?

    " Seram ? "

   " Ali Ömer'im? "

  " Seram ben seni çok seviyorum. Sakın bunu unutma olur mu? "

  " Ben de seni çok seviyorum. "

  " Gel buraya deli hatunum gel bir sarilayim da öyle gideyim. "

  " Aksama erken gel tamam mı?  Bir de kendine dikkat et. "

   " Olur çiçek bahçem. Sen de bana bugün mantı yapar misin yine? Ama kendini çok yorma olur mu? "

   " Yaparım tabi. Ben sana mantı da açarım borek de. Yorulmamki ben. Senin için yapıyorum. "

   Beni kendine çekip iyice sarılan Ali Ömer'im başımın tepesine bir öpücük kondurup odadan çıkınca ben de odama koşup üzerimi değiştirdim. E mantı acacaktim sevdigime. Mantili evlenme teklifi. Olsun.

   Mutfağa girdiğimde beni gören Zeliş yüzümdeki siritmayi anlamamiş olacakki bana bakakalinca ona durumu basitçe ozetleme gereği duydum.

   " Çok mutluyum Zeliş çok.  "

   " Belli oluyor abla. Ali Ömer abim de çok mutlu. Bugün ilk defa onun şarkı söylediğini duydum. "

   Ali Ömer?  Şarkı mi söylemiş?  Hem de mutluluktan. Ben bu mantiyi ultra hızlı acar super lezzetli yapmazmiyim şimdi?  Üstelik daha hazirlanmam gerek. Bu gece çok önemli.  Eeeeee Ali Ömer bey. Sen yapmazsan böyle yaparlar işte evlilik teklifi. De. İşte küçük,  minik, ufak bir ayrıntıyı atlamiş olabilirim. Nasıl unuttum ben bunu? Elimdeki oklavayi masanın üzerine birden bırakınca havada uçuşan bir miktar unu  elimi  havada sallayıp dagittiktan sonra düşünmeye başladım.  Evlilik teklifi tamamdi ama ya yüzük?  Hiç yüzüksüz teklif olur muydu? Olsa da yüzük bu işin simgesiydi. Offfff. Ne yapacaktım?
Düşün Sera. Rifat. Tabi ya. Rifat bana yardım eder. Ama ya Ali Ömer'e söylerse?  Süpriz derim. Yalvaririm. Evet evet. Rifati aramaliyim........

 

MUCİZELER HEP VARDIR DERLER ???Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin