Bölüm 83

13 1 0
                                    

         Açık perdeden vuran güneş yüzümde dans ederken elimi kaldırıp usulca ışığın geldiği yeri kapatmaya çalıştım. Parmaklarımın arasından süzülen parlamalar eşliğinde kendi kendimi eğlendirirken içimden gelen bağırma isteğine engel olmaya çalışıyordum. Ben mutluydum ve bence bunu herkes hatta tüm dünya duymalıydı.  Yavaşça yan tarafıma doğru döndüğümde görüp görebileceğim en güzel manzara karşımdaydı. Bana doğru dönük, bir eli sahiplenircesine bana sarılmış bu adam benim kocamdı. Uyurken  masum, küçük bir çocuğa benziyordu. Umarım çocuğumuz tıpkı onun gibi mert, adil ve dürüst biri olurdu. Saçları, gözleri, elleri, boyu posu her şeyiyle o olsundu.

      "Ama hepsi bu kadar mı karıcım? Mert, adil ve dürüst biri ha?"

     "Sen nasıl ? Ay ben yine içimde tutamadım değil mi? Öyle ortadan ortadan şey yaptım konuştum."

    "Yaniiii.  Pek sır küpü olduğun söylenemez."

    "Yaaaa  offff. Bi öğrenemedim şu çenemi kapalı tutmayı. Hayır anlamıyorum ki bir insan düşünürken bile niye düşündüklerini dışarı vurur?"

     "Benim bu durumdan bir şikayetim yok."

    Bir an da kendimi Ali Ömerin kolları arasında bulunca sızlanmayı bırakıp yeşil gözlerine bakakalmıştım. Ben şanslıydım galiba. Ya da kader. Hangisi olursa olsun ne fark eder?  Sekiz sene önce aynanın karşısında ne yapacağını şaşırmış bir şekilde kendisine bakan Sera olsaydı şimdi ne derdi acaba?   Aslında şu an düşünmek istediğim en son şey eski Seraydı. Ben onu çoktan aşmıştım.  Kırıntısı bile kalmamıştı. Yani. Elbette öyleydi.

    Ali Ömer sessizliğime anlam verememiş olacaktı ki, başını geriye atıp bana dikkatlice baktı. E yani. İçimiz dışımız bir dediysek her zaman dışa yayın yapıyoruz demedik Ali Ömer bey. Bu sefer ki canlı yayın değil hem. Sorsan bile anca  kayıttan dinlersin. Aferin kızım Sera. Kedi olalı bir fare tutabildin.  Fare derken .... amannnn neyse ne. Burda şimdi eski Serayı nereden hatırladıysam? Evlililiğimin ilk sabahı. Kocam yanımda. Ben onu kimlerin elinden kurtardım bir kere. Çarpık bacak Arzu mu desem makyaj küpü zombi Ceyda mı desem. Demesem. Ay yok demeyeyim. Hiç bir şey demeyeyim ben.  Çağırmak olur o. Durup dururken ne çağırayım? Bu kadar güzel bir adam benim yanımda. Beni seçmiş. Ben onu sevmişim. Evlenmişiz. Ay ne diyorum ben ya. Biri durdursun beni.  "Ali Ömerrrrr. Aşkım durdur beni. Duramıyorum ben."

      "Hayatım. hiç bir şey anlamadım desem."

      "Boşver kocacım işte.....eskilere dalıp gittim öyle."

      "Sen şimdi bırak eskileri de. Ne demiştin sen? Çocuğumuz da benim gibi mert, adil ve dürüst olsun."

    "Yani. Senin gibi olsun işte. "

    "Hepsi o kadar mı?"

      "İşte gözleri yeşil olsun. Boyu uzun olsun. "

      Ali Ömer bana daha sıkı sarılıp "Sanki başka bir özellik daha var." deyince söylemek daha doğrusu söyletmek istediğini anlamıştım fakat birazcık oyun oynamaktan zarar gelmez diye düşünüp "Başka ne olsun kocacım işte ha biraz işkoliksin ama yapacak bir şey yok sevdik bir kere katlanacağız." dedim. Karşılığında aldığımsa, "Demek öyle küçük hanım." diyerek beni gıdıklamaya başlayan bir Ali Ömerdi. Fakat altta kalacak halim yoktu elbette, ben de ona savaş açtım. Kahkahalarımız odamızın içinde yankılanırken, saçlarımız  darmadağın olmuştu. Nefes nefese kalmış bir şekilde yüzümdeki aşık ve mutlu gülümsemeyle sevgili kocama bakarken onun da farksız olduğunu gördüm. Acaba şu an dünya üzerinde benim kadar mutlu başka bir yeni gelin var mıydı? Varsa bile kocası bu kadar yakışıklı mıydı? Hakkını teslim etmem gerekirdi. "Dünyanın en iyi en mert, en adil en dürüst ve en .... yakışıklı kocası." dedim gözlerinin içine bakarak.  "Ben seninle evlenmekle ne kadar iyi yapmışım hatun." diyerek beni öpmeye başladığında dünyadan kopmaya hazırdım. Hatta kopmuştum bile fakat aniden ısrarla çalmaya başlayan telefon buna izin vermemişti.  Ali Ömer sinirle telefona uzanıp "Ne var?" diye sordu. Bir süre karşı tarafı dinledikten sonra sa "Rıfatı arasanıza. Ben daha yeni evlendim ve rahatsız edilmek istemediğimi dün söylemiştim." diye ekledi. Elini okşayıp ona bir öpücük verdim. "Aşkım önemli değil. Sakin ol lütfen. Sen işini hallet gerçekten sorun değil. "

MUCİZELER HEP VARDIR DERLER ???Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang