Bölüm 30

14 1 0
                                    

          Evet ağliyorum. Fakat bu seferki hem acı hem hüzün hem de mutluluk barındırıyor.  Biraz da şaşkınlık. Onun el yazısı bu. Aylardır belki de ilk defa bu kadar yakın hissettirdi. Oysa defalarca gördüm o olaydan sonra ama neden bilmem bu kadar dokunmadi hiçbiri. Öyle ki ağlamaktan okumayı bile düşündürtmedi.  Ne kadar önemliydi orada olmasi ve nedenini bile sorgulayamayacak durumdaydim.

    Görüşümü bulaniklaştiran ve biraz olsun kendime gelmemi sağlayan gözyaşlarımi silip derin bir nefes aldım. Hâlâ elimde tuttuğum beyaz ve küçük kâğıdı biraz yukarı kaldırıp bir süre bekledim. Ne beklediğimi bilmiyordum. Sanki Ali Ömer'in sesinden orada yazanlari duymayi bekliyordum. Bunun olmayacağını anlayınca tekrar derin bir nefes aldım ve nota bu sefer onu okumak için baktım. ' Sera ' nin herşeyi çözmesi an meselesi. Şirine söyle. '  yazıyordu.  Bir an okuduklarimi anlamadığım için öylece durdum. Sonra tekrar okudum fakat hayir hâlâ hiçbir şey anlamıyorum.  Neyi çözmem an meselesi? Şirine ne ve neden söylenecek? Ve kim? Kim söyleyecek?  Bu nasıl bir şeydi?  Ne demekti? Hisselerden bahsediyor olabilirlermiydi? Eğer öyleyse neden bir resim çerçevesinin arkasına gizlenmiş küçük bir not kağıdına böyle bir şey yazmıştı?  Bütün bunların anlamı neydi? Hiçbir şey anlayamıyorum

     Üstelik neden bu kadar uzun süredir bu kâğıt buradaydi? Eğer Ali Ömer hisseler için kime olduğunu bilmediğim  böyle bir not yazmişsa neden hâlâ notu alması gereken kişi buradan almamişti. Bu oldukça tuhafti. Yoksa başka bişey mi vardı?  Hisselerden başka bişey?  Olabilir miydi?

     Rıfata ya da Şirine de soramazdim. O ikisi birşeyler gizliyordu. Ortada dönen bir sır olduğu belliydi. Ne yapacaktım?  Ne yapmaliydim?  Hiçbir fikrim yoktu.

   Kâğıdı masaya bırakıp ayağa kaljtim. Ellerimle yüzümü sivazlayip pencerenin önüne döndüm. Ali Ömer burada olup halimi görse yine kuşlarla  mi konuşuyorsun derdi. Keşke burada olup durumu bana açıklqyabilseydin diye geçirdim içimden. Benden başka ne saklıyordun Ali Ömer?  Bana anlatmadiğin başka ne ya da neler vardı acaba?  Elimdeki cevapsız sorular yetmezmiş gibi bir de bu çıkmıştı.

    Sera' nin herşeyi çözmesi an meselesi. Şirine söyle. Şirine söyle. Şirine söyle. Kim ne söyleyecek bilmiyordum ama Şirinin herşeyi bildiği kesindi. Elbette ona sorsam bana gerçeği anlatmayacağida kesindi. Ne yapmalıyım?  Ne yapmalıyım?  Bir dakika. Tabi ya. Bu ev. Bu not bu evden çıkmıştı. Her ne kadar eski bile olsa bu ev içinde olan birşeyler vardı.  Burada olduğumu hiç kimse bilmiyordu. Bu da benim işime gelirdi. Yeterince sessiz olursam ve ev boşmuş  gibi beklersem belki de biri ya da birileri gelebilirdi.  

     Işıkları ve pencereleri kapatıp çalışma odasındaki koltuklardan birine oturdum ve beklemeye başladım. Belki de boşa bekliyordum ama belli olmazdı. Üstelik içimde bir yerlerde bu gece birseyler olacağına dair bir ses vardı. Kimbilir doğru da çikabilirdi 

    Beklerken uyuyakalmak planlarım arasında yoktu elbette. Ama üşüyen bedenimi sivazlayip tutulmuş boynumu ovuştururken uyuduğum için kendime saydirip birseyler yemeye karar verdim. Ayağa kalkmak için yeltenmemle  birlikte sokak kapisina sokulan bir anahtarin sesini duydum. Kendimi hemen oturduğum koltuktan kaldırıp nereye saklanabileceğime bakindim. Oda çok karanlikti. Ve bu karanlıkta en iyi yer yine en iyi bildiğin yerdir diye düşünerek çalışma masasının altına girdim. Oldukça zayifim ve son zamanlarda da epey kilo vermiştim. Bu yüzden oraya sığmam hiç de zor olmamıştı. Ve eğer ki biri ya da birileri gelip masaya otursa bile eğilip bakmadan beni farkedemezlerdi. Elbette masanın üzerini ve çerçeveyi daha önceden eski hâline getirdiğim için kendimi kutladim.

     Fakat bu beni durumun şu anki ciddiyetinden uzaklaştirmamaliydi. Ben masanın altına gizlenirken gelenlerde  çoktan içeri girip salona geçmişlerdi. Gelenler diyordum çünkü birden fazla kişiydiler. Ve ayakkabisinin sesine bakılırsa bir tanesi kadındı.

     Aslında durum birazda tehlikeliydi.  Gelenlerin tanıdık olmaları işime gelirdi çünkü aksi halde onlarla anlaşmak zor olabilirdi. Şirin bu evi bana verdiğinde başkalarinda da   evin anahtari olduğundan hiç bahsetmemişti.  Benim burada olduğumu bilmiyorlardi. Belki de kadın Şirin di. Peki ya diğerleri kimdi? Rıfat?  Ya öteki? Seslere bakılırsa üç kişiydiler. Bulunduğum yerden konuştukları hiçbir şey duyulmuyordu. Belki bir sonraki adımları çalışma odası olacaktı. Ancak daha fazla burada kalıp bekleyemeyecektim. Yavaşça masanın altından çıkıp odanın aralık olan kapisina doğru ilerledim. Adimlarim oldukça yavaş ve dikkatliydi.  Karanlıkta birşeyleri devirip kendimi belli etmek en son istediğim şeydi.

     Kapıya ulaşınca, görünmemeye çalışarak içeri baktım. Bir kadın ve bir adam koltukta oturuyorlardi. Karşılarında da elinde bir dosya ile başka bir adam ayakta duruyordu. Bu Rıfat ti. Onu tanımak beni biraz olsun rahatlatmişti.  Oturan kadın yanındaki adama dönünce onu da tanıdım. Şirin di.  Peki ya diğer adam kimdi?  Aslinda yüzünü göremesem bile o adamda tanıdık birşeyler vardı. Oturüşu,  hareketleri. Bana çok iyi tanıdığım birini hatirlatiyordu. Ama kimi?

    " Aslında bir yolu var "  dedi Rıfat elindeki dosyayı karşisindakilere doğru sallayarak.

    " Onlar hisseleri satışa çıkardılar. Ve biz bu hisseleri alabiliriz. Üstelik kimin aldığını bilmeleride imkansız. "

   " Yani biz hisseleri alsak onlar satın alanın kim olduğunu bilmeyecekler öyle mi? "

   " Aynen öyle sevgilim. "

   Bir dakika. Sevgilim mi dedi o? Şirine dedi. Rifat Şirine sevgilim dedi. Ama nasıl olur? Şirin, Cihanin yeğeniyle birlikte değil miydi? Ali Ömer öyle demişti. Ona güvenemem bu yüzden demişti.

     " Sen ne dersin kuzen? "  dedi Şirin yanında oturan adama doğru dönüp. " Bence yapabiliriz ama yine de son söz senin elbette. "

    Kuzen mi? Şirinin Ali Ömer ' den başka kuzeni yoktuki. Kimdi bu adam? Ve Şirin neden ona kuzen diyordu?  Belki de artk öğrenmek için en uygun zamandi.

    Hem bunu hem de  bu anâ kadar saklanan herşeyi öğrenmenin tam zamanıydi.  

*******************
Merhaba,

Ben bu bölümü çok sevdim. Sizce nasıl olmuş?

Sonunda birşeyler açığa çıkıyor mu?

Yoksa yine bişey olup ertelenecek mi?

Kuzen kim acaba? Yoksaaaaa?   Yok canım değilr o. Keşke olsa degil mi ? Kimbilir kim.

Ne diyorsunuz?

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen.

🙇🙇🙋🙋

**********************

      

MUCİZELER HEP VARDIR DERLER ???Where stories live. Discover now