Hidden Prolog

966 9 4
                                    

Prolog Hidden

Vi står väldig tätt och jag kan känna han andedräkt i mitt ansiktet. Temperaturen stiger högt i det lilla utrymmet vid står i, av rädsla och oro. Jag vilar mitt huvud mot vägen och jag vet att vilken minut som helst kommer de att komma in i min lägenhet och söka efter oss två. De kommer att gå igenom vartenda rum tills de hittar detta rum, det ända som går att låsa från insidan. De kommer inte att tveka att bryta ner dörren.

Jag känner han ögon på mig, de bränner in i min hud som laserstrålar. Även i den kolsvarta garderoben ser jag han gröna ögon. ”Är du rädd?” han låga röst ringer igenom tystnaden. Jag vänder mitt huvud om sa jag ser på honom, våra ögon möts. ”Är du?” kontrar jag. Han tittar bort och andas in. Min hals är torr och min hud är fuktig från den nervösa svetten. Jag vet att mitt smink är överallt i mitt ansikte och att mitt kastanjfärgade hår är ostyrligt och ligger runt mina axlar. ”Rose” jag kollar snabbt upp och möter hans ögon igen. ”Jag vill att du lovar mig någonting” ,. Hans röst är låg och raspig, jag hör även förtvivlan i hans röst. Jag nickar långsamt. ”Om någonting händer här...Jag vill veta att..” han tar ett andetag och drar hans hand genom hans hår. ”Jag vill att du flyr, okej”. Han tittar tillbaka på mig. Jag drar ihop mina ögonbryn. ”Vad menar du?” ”Jag vill att du går tillbaka till New York och jag vill att du glömmer mig.” Det ända jag kan se i hans ögon är smärta. Jag skakar på huvudet. ”Jag.. jag kan inte.” ”Du måste göra det, Rose, förstår du? Om någon av oss ska klara oss så vill jag att det ska vara du” säger han hårt och jag ser en blodådra i hans nacke.

Mitt hjärta bultar snabbare. ”Nej” säger jag. ”Jag lovar inte det”. ”Du måste” säger han och skakar på huvudet. ”Du måste lämna detta och aldrig komma tillbaka. Du får inte komma tillbaka och leta efter mig, eller--” ”Jag kommer inte göra det.” avbryter jag honom, han stänger munnen och spänner käken. ”Om något händer här, är det antingen båda av oss eller ingen av oss.” Han stirrar på mig, hårt, han letar efter mina ögon desperat. En muskel står ut vid han käke och han andas i otakt. Hans hals skiner av svett. Han tittar äntligen bort från mina ögon och tittar ner istället. Det skrämmer mig att tänka att han inte kommer klara sig, att de kommer släppa mig och inte honom. ”Allting blir inte alltid som man vill att det ska bli” säger han efter några minuter av tystnad” Allting blir inte perfekt..”

”Vi kan inte tänka så” säger jag. ” Det kommer att förstöra oss.” ”Om det inte gör det, finns det flera tusen andra saker som kan jag det.”

Det är såhär det alltid har varit; jag är en optimist och han en pessimist. ”Vad händer om du klarar dig men inte jag?” vågar jag fråga. Han tittar snabbt upp på mig. ”Då dör jag, önskar att det var mig istället för dig.” Det känns som om mitt hjärta är i halsen. Varma tårar rinner ner från mina ögon och jag torkar snabbt bort dem. ”Sluta säga så” säger jag hårt. ”Sluta”. Han vekar överraskad av mina hårda ton men han säger ingenting. ”Allt jag säger” han börjar igen. ”Är--”

”Jag vet exakt vad du säger och jag vill att du slutar säga så.” Min röst låter gäll, på gränsen till hysterisk. Han sträcker sig ut för att ta min hand, hans grova handflata mot min mjuka hud. Han drar med tummen över ryggen på min hand försiktigt. Jag tar några djupa andetag och försöker lugna ner mig. ”Bara lova mig” viskar han. ” Lova mig att du håller dig gömd”. Jag svara honom inte. ”Snälla, Rose” ber han. ”Jag behöver veta ”. Jag sväljer och nickar. Om det är vad han vill höra så godkänner jag det. ”Säg det” ber han mig. ”Jag håller mig gömd” viskar jag. Precis när han ställer sig fram för att krama mig, hörs ett hårt bultande och dörren slås sönder.

---------------------------------------------------

Så detta är Hidden som jag har valt att översätta till svenska. Är det några av er som har läst den på engelska? Denna berättelse är helt seasidestyles och jag har bara översatt den. Bilden på boken har inte jag heller gjort, den är också seasidestyles. Hoppas ni vill läsa de kommande kapitlena!

Hidden - svensk version-Där berättelser lever. Upptäck nu