KM-43 (Özel Bölüm)

10.8K 812 74
                                    

Önceki bölüm dediğim gibi bu bölüm Ela hakkında aklımızdaki sorular cevaplanacak. Bakalım Ela kimdir necidir?

Ela şuh bir kahkaha atıp Esra'nın karnını sevdi. ''Kız halaya Emrecim halaya. ''

''Belki kız olmayacak.'' Emre herkesin bebeğine kızmış gibi davranmasından bıkmıştı. 

''Ela halasına benzeyen bir kız olacak ben hissediyorum.''

Bir bebek bütün ailenin yüzündeki gülümsemenin sebebi olabilir miydi?

Olabilirdi.

Boynuzlanmak erkeklerin gururunu daha çok kırar derler. Erkek bunu namus meselesi yapıp katil bile olabilir. Hatta bunun mahkemeler de cezai indirimi bile var. Boynuzlandım gururum kırıldı namusumu temizledim. Belki de doğrudur erkeklerin daha çok gururunu kırar.

Peki ya kadınlar? Kadınlar boynuzlanınca ne olur? Biri çıkar der ki erkeğini elinde tutsaydın sen de, daha işveli olsaydın, kendine baksaydın, makyaj yapsaydın, erkek başka kadına gidiyorsa suçlusu sensin. Ama kadın başkasına giderse erkek suçlu olmaz. Her neyse konumuz zaten bu değil. Konumuz aldatıldığında erkeğin gururu kırılırken kadına ne olur?

Ne mi olur? Kadın ölür. Umutları hayallerini soğuk toprağın altına gömer. Gözlerinde ki ışık söner. Bir daha mümkün değil kimseye güvenemez. Allah'ın ona verdiği en büyük yeteneği çocuk doğurma yetisini kullanmak istemez. Yediği yemeği ölmeyecek kadar yer, müzik dinlemez çünkü hayali olan insanlar müzik dinler. Arkadaşı olmaz çünkü paylaşacak bir şeyleri olan insanlar arkadaş edinir. Aile bağlarının onlar için bir anlamı olmaz çünkü aile bağı demek onlara kuracakları ama kuramadıkları aileyi hatırlatır. İşte ben Ela Saraç aynı böyle yaşayan bir ölüyüm. Ah ama merak etmeyin hala yıkılmadım ayaktayım. Hatta bir daha kimseye güvenmem derken asla bana göre olmayan beyaz yakalı bir adama aşık oldum. Tabi bunu çevremdeki insanlar söylüyor. Sen nasıl beyaz yakalı,oturaklı bir adama aşık olursun Ela?

Hayatta herkes benim gibi babadan zengin şanslı doğmuyor ne yazık ki. Fırat da onlardan biri. Hayatını devam ettirmek için deli gibi çalışmak zorunda. Çok ünlü şirketin birinde avukat. Ama sadece hafta içleri, hafta sonu ise gittiği yamaç paraşütlerinde tanıştık. Ve asla aşık olmam derken oldum. Ölüyken dirildim, üzerimdeki o toprağı attım. Artık hayallerim var, müzik dinliyorum ve bir şeyler paylaşmak istediğim arkadaşlarım var.

7 yıl önce

"Bebeğim bugün gecikeceğim belki de gelemeyebilirim."

Elimde ki şişmiş balonu bağlaması için Emre'ye uzattım.

"Ama Burak burada manyak bir sürpriz hazırlıyoruz bunu seninde görmen gerek."

"Çok üzgünüm Ela ama acil olmasa kaçırmam biliyorsun. Emre ve Deniz'in romantik anlarına şahit olmak isterdim."

Haklıydı. Burak gelebilse gelirdi. Çok üzerine gitmemeye karar verdim.

"Peki yakışıklı yarın görüşürüz o zaman."

"Görüşürüz bebeğim."

Telefonu kapattıktan sonra balon şişirmek için Savaş ve Emre'nin yanına geri döndüm. Bugün sevgili kardeşim daha yirmi yaşında olmasına rağmen sevgilisine evlenme teklifi edecekti ve bizde onun hazırladığı sürprize yardım ediyorduk.

"Siz şimdi ciddi ciddi o iğrenç evli çiftlerden mi olacaksınız? Biz her gece barlar da eğlenirken siz evde pinekleyeceksiniz."

Savaş hafif bir omuz attı bana. "Hadi ama Ela seninde Burak'tan evlenme teklifi beklediğini biliyoruz."

KİRLİ MİRAS  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin