Alıntı

9K 442 39
                                    

Savaş yemekleri söyledikten sonra karısının oturduğu üçlü koltuğun uç tarafına geçip oturdu. Diğer uçta oturup gözlerini kapatmış, bir yandan da bir eliyle hafif tümsek olmuş karnını tutup dinlenen Sıla'yı elinden tutup kendine doğru çekiştirdi. Sıla itiraz etmeden kocasının onu çekmesiyle kucağına oturdu. Sıla'nın sırtı koltuğun kenarında, bacaklarını da koltuğa uzatmıştı. Başı da kocasının boynundaydı. Hamileliğinin başlarında olmasına rağmen çok çabuk yoruluyor hemen uykusu geliyordu. Hele bulantıları hadsafhadaydı. Savaş her ne kadar çalışma diye itiraz etse de evde boş boş oturmak da Sıla'ya göre değildi. Hayatının her döneminde çalışmış bir insan oturamazdı ona göre. Otursa ne yapacaktı? Evde kayınvalidesi ve annesiyle birlikte daha cinsiyeti belli olmayan bebeğine yelek mi örecekti?

Savaş karısının sarı saçlarını kokluyor bir yandan da demin üzerinde Sıla'nın eli olan göbeğinde ellerini gezdiriyordu. Karısı yorgun olduğu için gözleri kapalıydı hala ama Savaş hiç yorgun değildi. Sadece açtı. Her anlamda.

Sıla'nın karnının üzerinde olan eli yavaş yavaş aşağı inerken Sıla Savaş'ın elini yakalayıp karnının üzerine geri çıkardı. Savaş bir şey demedi, yapmadı da. Sadece bekledi. Beş dakika sonra tekrar eli aşağı iniyordu ki Sıla tekrar elini yakalayıp karnının üzerine koydu.

Savaş pes etmeyecekti. Bu sefer de eli göğüslerine doğru çıkarken Sıla kafasını gömdüğü yerden kaldırıp gözlerini açtı. Kocasının kara gözlerine dikti gözlerini.

"Savaş?"

Savaş bir şey olmamış gibi gayet masumca "Söyle sarışın?"

"Ne yapıyorsun?"

Savaş Sıla'nın güzel yüzünü seyrediyordu. Sahi bu kadın neden bu kadar güzeldi. Umarım sadece bana güzeldir diye düşündü. Başkasına güzel olamazdı!

"Karımı ve bebeğimi seviyorum aşkım."

Sıla bu adamla ne yapacağını bilmiyordu. Aşkından ölüyor kızamıyordu bile.

Gülümsedi Sıla. "Severken elin kolun rahat dursun o zaman aşkım."

"Ama ama-"

Savaş'ın cümlesini tıklatılan kapı bölmüştü. Sıla kocasının kucağından kalkmaya yeltenmişti ama Savaş izin vermemişti. Çünkü onun karısıydı istediği gibi davranabilirlerdi.

Savaş gir dedikten sonra içeri elinde yiyeceklerle asistanı girmişti.

Genç kız bu görüntüye yabancı değildi ama her seferinde patronunu ve karısını böyle görünce kızarıyor utanıyordu.

Gözlerini kaçırdı. "Siparişler geldi Savaş Bey."

Sıla kızı utandırdıklarının farkında olarak tekrar kalkmaya yeltenmişti ama Savaş tarafından durdurulmuştu.

"Koyabilirsin şöyle Aysu."

Kız ürkek adımlarla iki poşeti ikilinin önündeki masaya bıraktı. Sessizce çıktı odadan.

"Yaptığını beğendin mi kız utandı."

Savaş omuz silkti. "Hadi bebeğimiz acıktı yemek yiyelim."

Sıla oturduğu yerden bu sefer kalkarak Savaş'ın yanına yerleşti. Savaş o esnada kendi önüne koca bir pizza ve kola açarken Sıla'nın önüne ton balığı salatası ve portakal suyu koymuştu. Sıla bir pizzaya bir de salataya bakıyordu. Evet evet Savaş kesinlikle pizzayı Sıla'ya salatayı kendine almıştı yanlışlıkla yanlış yerlere koymuştu. Pizzaya uzanıyordu ki Savaş'ın eline hafifçe vurmasıyla durdu.

"Önünde ki Sıla. Pizza yok. Hamilelik şekerin yükselir."

Sıla'nın gözleri doldu. Sesini titreterek konuştu. "A-ama bebeğimizin canı pizza çekmişti." Dedi bir yandan da karnını okşayarak.

Savaş Sıla'nın dolan gözlerini gördüğün de içinden bir parça koptuğunu hissetti ama olmazdı.  Bebeğinin ve karısının sağlığını düşünmek zorundaydı. Keşke kendi için de salata siparişi verseydi.

"Sarışın."

Sıla bu sefer tek damlayı firar ettirmişti sol gözünden. "Peki, doğduğun da kafası pizza olarak doğsun çocuğumuz. Napalım bu  da onun kaderiymiş."

Savaş kaşlarını çattı. "Ne demek kafası pizza olarak doğacak?"

Sıla göz yaşını silerek hararetle konuştu. "Bilmiyor musun? Bir annenin canı  bir şey çekerse ve olmazsa, yiyemezse çocuğun vücudunda o şeye benzer bişey olurmuş doğum lekesi gibi. Benim çocuğum da pizza kafa olacak, olsun. Ben onu öyle de severim."

Savaş duydukları ile tam anlamıyla şoka girmişti. Çocuğu pizza adam olamazdı!

Çekine Çekine bir dilim alarak uzattı Sıla'ya. "Sadece bir dilim sarı, bir dilim."

Merhabalar, alıntı ile geldim. Aslında böyle yarım bırakmak istemezdim ama bir duyuru yapmak istiyorum onu da kuru kuru yapmayayım dedim. Sınavlarım ve bir takım işlerimden dolayı 2-3 hafta bölüm ne yazık ki gelemeyecek. Anlayışlı olacağınızı düşünüyorum. Ama merak etmeyin bu açığı hafta da 2- 3 bölüm atarak kapatacağım güvenin bana 😉

KİRLİ MİRAS  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now