49. Meeting Calum

641 37 12
                                    

SOTD: Staying Up by The Neighbourhood

POV. Katey

Ik ga naar beneden en zet de voordeur alvast open. Zometeen komt Michael met Calum, Ashton en Luke en gaan we hier in de kelder zitten. Ik hoor voetstappen, zodra ik op de bank wil gaan zitten.

"Hallo luitjes!" hoor ik duidelijk Michael roepen. Ik lach en kijk op. Ze komen de kamer in en ik sta op.

"Kom," glimlach ik en huppel naar de kelder. Ik hoor ze lachen.

"Kneusje," hoor ik Ashton zacht mompelen.

"Dat hoorde ik!" roep ik en ik hoor hem lachen. Ik maak de kelder open en plof neer op de zitzak. De rest zoekt ook een plekje uit.

"Hoi, ik ben Katey," glimlach ik naar Calum en hij knikt.

"Calum," glimlacht hij. Hij heeft een behoorlijk lage stem. Ik grijns naar Michael die blozend wegkijkt. Ik grinnik en knik naar Calum.

"Leuk je te ontmoeten Calum," zeg ik en leg mijn handen onder mijn bovenbenen en steun erop.

"Zelfde," zegt hij.

"Nikki komt zo ook even," glimlacht Ashton en ik knik. 

"Pak trouwens maar gewoon hoor," zeg ik verwijzend naar het eten en drinken wat op het kleine tafeltje staat voor ons. Meteen trekt Michael een zak chips open waardoor we lachen. 

"Hallo?" hoor ik iemand roepen wat overduidelijk Nikki is.

"Hier in de kelder!" roep ik en ik hoor voetstappen.

"Hey," glimlacht ze en gaat naast Ashton zitten. Ashton drukt een kusje op haar lippen.

"Hey baby," glimlacht Ashton. Luke's ogen worden groot en hij staat op.

"Ik ben je vergeten zo te begroeten," mompelt hij en kust me. Ik begin te lachen tegen zijn lippen aan en hij grijnst. Hij gaat op de zitzak zitten en ik op zijn schoot.

"Jullie zijn echt schattig," glimlacht Calum. Ik voel mijn wangen branden.

"Dankje," glimlach ik.

"Weet je met wie jij schattig zou zijn?" vraag ik aan Calum en kijk kort Michael aan die een dodelijke blik werpt.

"Obama," zeg ik snel en hij schiet in de lach.

"Dat kan ik Michelle niet aan doen," grijnst hij en ik begin ook te lachen. Hij grinnikt en slaat zijn armen over elkaar.

"Zullen we een film kijken?" vraagt Nikki uit het niets. Ik knik en zet Netflix aan op de tv. Ik kijk naar de categorieën en Luke pakt de afstandbediening van me af als ik bij horror kom. Ik zucht en zak onderuit.

"Alsjeblieft niet," mompel ik en doe alsof ik bid. Hij lacht en klikt 'Smiley' aan. Hij zet het volume hoog en gaat goed zitten. Ik leun tegen hem aan. Halverwege de film zie ik dat Nikki ook tegen Ashton aanleunt. Ik merk dat Calum bang is en Michael hem continue aankijkt. Ik sta op en zie Luke verbaast kijken. Ik loop achter de bank en stop even bij Michael. Ik leun naar zijn oor.

"Pak zijn hand vast en uiteindelijk zal hij tegen je aanleunen," fluister ik zacht en hij knikt. Ik huppel terug naar mijn plek en ga weer op Luke's schoot zitten. Hij drukt glimlachend een kusje in mijn nek waardoor ik giechel. Ik zie in mijn ooghoeken dat Michael voorzichtig zijn vingers in die van Calum vlecht. Michael blijft naar het tv-scherm kijken en ik zie Calum licht blozen. Ik grijns en richt me op de film. Ik hoor bij een schrikmoment een kleine gil en kijk om. Calum zit in elkaar gedoken in Michaels armen. Hij heeft zijn armen strak om hem heen geslagen. Ik glimlach en leun tegen Luke aan. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder. Mijn ogen vallen bijna dicht en ik probeer een gaap te verbergen.

"Ben je moe?" vraagt Luke zacht. Ik schud mijn hoofd en richt me op de film waar ik al niets meer van begrijp. Langzaam vallen mijn ogen dicht maar ze schieten meteen weer open als Luke me zacht aanstoot. 

"Ik dacht dat je zei dat je niet moe was?" mompelt hij tegen mijn nek en ik voelde uiteindelijk zijn lippen op mijn wang. Ik knipperde een paar keer met mijn ogen. Ik keek hem aan met blozende wangen.

"Ben ik ook niet," mompel ik en wrijf in mijn ogen. Ik frons mijn ogen als er ineens een andere scene op de tv is afgebeeld.

"Kom op, laten we gewoon naar bed gaan," zegt hij met een glimlach. 

"Nee, het is oké," stribbelde ik tegen, maar de gaap verklapte alles. Hij giechelt zacht bij mij actie en strekt zijn armen als hij rechtop gaat zitten en een klein geluidje zijn mond verlaat voordat hij opstaat van de bank.

"Ik ben ook moe. Het maakt niet uit." Hij zegt iets tegen de andere wat ik niet meekrijg. Ik sluit mijn ogen bij zijn woorden.

"Hier, laat me-" mompelt hij en leunt naar me toe om mij in zijn armen te nemen. Ik wou hem tegenhouden maar het lukte niet. Terwijl een andere gaap mijn lippen verlaat, leun ik mijn hoofd tegen zijn borst en sluit mijn ogen. Ik laat hem mij dragen naar boven en hij plaatst me rustig op bed en gaat over me heen hangen. Hij drukt zacht zijn lippen op die van mij. Hij helpt me uit mijn kleding en ontdoet zichzelf er ook van. Hij gaat langs me lippen en slaat zijn armen om mij heen.

"Ik heb de andere net verteld dat ze weg moesten omdat we moe waren," zegt hij zacht en drukt zijn lippen op mijn wang. Ik mompel wat waardoor hij giechelt.

"Goodnight," zegt hij nog zacht en daarna val ik inslaap.

You Don't Know Me || L.R.HWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu