34. Steve

596 37 5
                                    

SOTD: POWER by Kanye West

POV. Luke

Ashton en ik zijn over dingen aan het praten die in de tussen tijd zijn gebeurd op school. Ineens voel ik iets tegen mijn borst aan bewegen. Ik kijk naar beneden en zie dat Katey wakker wordt. Ze opent haar ogen en zodra ze zich realiseert dat ze op mijn borst inslaap is gevallen, bloost ze.

"Sorry," mompelt ze en wrijft in haar ogen. Ik glimlach.

"Maakt niet uit joh," zeg ik en ze gaat rechtop zitten. Caitlyn, Ryan en Nikki zijn ookal weer terug in de kamer. Ik zag Ryan net grijnzen toen Katey wakker werd op mijn borst, waardoor ik licht begon te blozen. Ze gaapt, staat op en loopt naar de deur.

"Willen jullie ook wat drinken?" vraagt ze schor. Damn dat klink sexy. Ik knik.

"Cola," zeg ik. De rest hoeft niet en Katey loopt naar de cantine. Zuchtend laat ik me achterover vallen en staar naar het plafond. Hoe kan ik haar ooit vertellen dat ik van haar houd? Ik doe het sowieso als we weer terug in Nederland zijn. Na een tijdje is Katey nog steeds niet terug en begin ik ongerust te worden.

"Waar kan ze zijn?" vraag ik hardop.

"Ze is zo terug," zegt Ashton met een glimlach.

"Ik ga haar halen," zeg ik en loop de deur uit. Ik loop richting de cantine en onderweg zie ik haar met een jongen staan. Ik slik en loop naar ze toe.

"Hey, waar bleef je?" vraag ik moeilijk en Katey kijkt om.

"Oh hey Luke. Sorry dat ik zolang weg bleef. Ik liep tegen Steve aan," zegt ze en wijst naar de jongen met donker bruin haar en grijze ogen. Ik glimlach nep en schud zijn hand.

"Luke," stel ik me voor.

"Steve," zegt hij. Zijn stem is behoorlijk laag voor een jongen die ik 18 schat. 

"Ga je weer mee?" vraag ik Katey een beetje ongeduldig. Ze knikt en kijkt naar Steve. 

"Ga je ook mee?" vraagt ze en hij knikt. Fijn.. We lopen naar de kamer van Ashton. Ik loop stug vooruit terwijl Katey en Steve druk in gesprek zijn. Ik loop de kamer in en ga op mijn bed zitten en pak mijn telefoon erbij.

"Hey dit is Steve," zegt Katey tegen de rest.

"Oh hey gast," zegt Ashton en geeft die Steve-gast een mannelijke knuffel.

"Jullie kennen elkaar al?" vraagt Katey en ze knikken.

"Ik had het een keer over hem over Skype. Hij zit hier al langer en is al bijna genezen," zegt Ashton.

"Oh dat is fijn," zegt Katey met een liefdevolle glimlach.

"Wat had je?" vraagt ze.

"Huidkanker," zegt hij en Katey krijgt een medelevende blik, waardoor ik mijn ogen rol en Ashton daarop weer lacht. Iedereen kijkt hem aan.

"Oh shit. Sorry daarom lachte ik niet," zegt hij. Katey en Stevae gaan zitten en beginnen ergens over te praten. Ik kan die gast echt niet uit staan dus loop ik de kamer uit, het tuintje in. Wanneer ik op een bankje zit, zie ik Caitlyn naar me toe lopen en ze gaat naast me zitten. 

"Hij is wel oké," zegt ze en ik kijk haar met een wenkbrauw opgetrokken aan. Ze lacht.

"Toch niet," zeg ik en kijk voor me aan.

"Ben je altijd al en jaloers type geweest?" 

"Nooit echt geweest. Maar ik houd gewoon zoveel van d'r. En ik wil niet dat een andere jongen haar hart steelt," zeg ik en kijk naar mijn handen. Ze glimlacht zwak en legt haar hand op mijn schouder. 

"Het komt goed. Dat verzeker ik je," zegt ze.

SORRY VOOR HET KORTE HOOFDSTUK, MAAR VANAVOND OF MORGEN KOMT ER EEN LANGER HOOFDSTUK XX MEH.

You Don't Know Me || L.R.HWhere stories live. Discover now