9. Flirting

784 62 9
                                    

LEES DIT!!

Heyy, ik ga een vervolg op dit boek maken ookal is dit boek nog lang ziet afgelopen. Maar ik heb een leuk idee voor het vervolg en ik wil hem graag maken. SPOILER! Livy wordt een bitch *kwaadaardig lachje*. Maar nog niet in dit hoofdstuk. Oke, het begint een beetje in dit hoofdstuk. Lots of love Roos.

"Had je weer een stijve?"

POV. Katey
Als ik naar het Frans lokaal wil lopen, word ik tegen gehouden. Ik draai me om en kijk recht in de blauwe ogen van Luke.

"Mag ik je nummer? Dan app ik nog over je bijles," zegt hij. Ik kijkt en schrijf mijn nummer op zijn hand. Hij glimlacht en loopt naar zijn lokaal. Ik zucht en ga op mijn plek zitten.

"Ashton!" zeg ik blij en trek hem in een knuffel.

"Ik heb je gemist," mompel ik.

"Ik was een dag niet op school," lacht hij.

"Genoeg om je te kunnen missen," zeg ik zacht en laat mijn hand door zijn haren gaan.

"Niet mijn haar," zegt hij zacht. Ik trek snel mijn hand terug en kijk hem aan.

"Sorry."

"Jij kunt er niets aan doen," glimlacht hij zwak. Hij ziet bleek en zijn glimlach ziet er niet echt uit. Ik pak mijn boeken erbij.

"Page soixante-neuf, s'il vous plaît," zegt ze Frans docent. Ik sla het boek open. Oh nee. Het is een blad vol met woordjes.

"Jullie gaan dit leren voor aankomende woensdag. Die vrijdag erna, krijgen jullie hier ook een proefwerk over. Plus de grammatica van hoofdstuk 7. Dan mogen jullie de rest van de les alvast beginnen met leren," zegt ze en tikt allemaal dingen in d'r computer. Ik zucht en pak een blaadje. Ik schrijf de Nederlandse woordjes op en schrijf de Franse ernaast. Als ik schrijf, blijft het beter in mijn hoofd zitten.

"Ashton gaat het?" vraag ik zacht. Hij knikt langzaam.

"Beetje hoofdpijn," fluistert hij. Hij haalt zijn hand door zijn bruine krullen en zegt zacht in zichzelf de Franse woordjes. Ik tik met mijn potlood op mijn papier, waardoor er kleine streepjes op het blad komen. Ik kijk continue op de klok in de hoop dat het uur al voorbij is, want ik heb een hekel aan Frans. Ik vind het op zich wel makkelijk, maar het is altijd zoveel huiswerk. Dus ik laat het volgend jaar vallen en ga ik verder met economie. Ik leg mijn hoofd op mijn tafel en sluit mijn ogen. Ik heb vannacht helemaal geen slaap kunnen vatten. Giechelend prikt Ashton in mijn zij.

"Laat me slapen," mompel ik. Hij lacht zacht en laat me liggen. Als de bel gaat, schrik ik wakker en kijk verward om me heen. Ik pak mijn tas in en loop het lokaal uit.

"Had ze nog wat interessants verteld?" vraag ik aan Ashton. Hij knikt.

"We moesten er een aantekening over maken. Ik heb er twee gemaakt," zegt hij en geeft er een aan mij. Ik glimlach.

"Dankje." Ik stop de aantekening in mijn tas en ga naast Livy in de aula zitten. Ze zit de hele tijd iemand aan te kijken. Ik draai me om.

"Naar wie kijk je?" vraag ik nieuwsgierig en kijk Ashton snel aan of hij het weet. Hij haalt zijn schouders op en kijkt Livy aan. Ze schrikt op en kijkt me onschuldig aan.

"Niemand," mompelt ze en kijkt op haar telefoon. Ik frons mijn wenkbrauwen.

"Ik ga een broodje halen. Ik ben mijn brood vergeten," zeg ik en sta op.

"Ik loop even mee," zegt Ashton en schuift zijn stoel aan. We lopen naar het loket.

"Wat was dat nou?" vraag ik verbaast. Hij haalt zijn schouders op.

"Ik weet niet. Livy doet de laatste tijd al heel raar," zegt hij en kijkt even achterom naar Livy die met getuite lippen een selfie maakt. Ik rol mijn ogen en bestel een broodje gezond. Ik pak het aan en geef het geld. We lopen terug naar de tafel. Ik zie op het scherm van Livy een foto van d'r met de puppy filter. Ze doet de zwart witte filter erover heen en zet het op d'r verhaal, waar ook een heleboel selfie's staan. Ik zucht geïrriteerd en zet mijn tanden in het broodje. Als de bel gaat, zeg ik snel dag en loop meteen naar mijn volgende les. Ik irriteer me nu echt aan Livy. Ik ga zitten en pak mijn schrift en potloden. Ik teken doelloos nutteloze dingen in mijn schrift. Ik schrik op van Luke die naast me komt zitten. Ik slik en zet mijn potlood weer aan het blad.

"Heb je mijn berichtje gezien?" vraagt hij. Ik frons en schud mijn hoofd.

"Ik had in de pauze je een berichtje gestuurd dat ik na school bijles kan geven bij mij thuis," zegt hij en glimlacht. Ik knik. Heeft hij het lef niet om in de pauze gewoon naar me toe te komen? Hierna is nog een les en dan zijn we uit.

Wanneer de bel gaat, sta ik op en loop naar mentorles. Ik zit naast Ashton. Voor ons zit Livy. En schuin naast ons zit Luke en Logan.

"Over 2 weken hebben we projectweek en dan gaan we op de donderdag skiën, in Bottrop," een paar jongens beginnen te juichen. Ik grinnik.

"Stil! We gaan in de ochtend en je moet om half 8 op school zijn. Als je er dan niet bent, vertrekken we zonder je." Ik blik dwaalt af naar Livy die een haarlok om haar vinger draait en dromerig naar Luke kijkt. What the? Ze buigt wat voorover om een potlood te pakken -die ze niet eens nodig heeft-, zodat ze inkijk heeft. Luke zet grote ogen op en kijkt snel naar voren en probeert Livy te negeren. Hij legt een been over de ander en beweegt onrustig op zijn stoel. Hij steekt zijn hand in de lucht.

"Ja Luke?"

"Mag ik naar de WC?" De mentor knikt. Luke stormt het lokaal uit. Livy grijnst trots en knoopt d'r blousje weer wat meer dicht. What the fuck is er mis met haar.

"Jullie moeten aan het eind van de week 30 euro mee naar school nemen, voor het skiën- Luke, dat duurde lang," zegt de mentor als Luke het lokaal in loopt. Livy grijnst.

"Ja sorry," zegt hij en neemt plaats naast Logan.

"Dude, waarom duurde het zo lang? Had je weer een stijve?" lacht hij zacht. Luke stoot hem aan met zjin elleboog en zucht geïrriteerd.

Na de les komt Luke naar me toe gelopen. Ik grinnik als Livy hem wou tegen houden, maar Luke d'r aan de kant duwden. Go Luke.

"Hey zullen we gaan?"

You Don't Know Me || L.R.HWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu