11. Luvy

924 62 21
                                    

"Luvy is real!"

POV. Katey
"Mondje open," zeg ik met een babystem tegen Eva en houd de lepel voor d'r mond. Ze giechelt en vouwt haar mond om de lepel. Ik sta op als ik de deurbel hoor gaan.

"Hallo, ik ben hier voor je moeder. Ze had wat problemen met de boekhouding," glimlacht Liz. Ik knik en laat haar binnen. Liz in de nieuwe baas van m'n moeder. Het is een aardige vrouw en komt regelmatig hier. Maar dat betekent ook dat Luke hier weleens is. Yay... Mam komt aan lopen en gaat met Liz naar het kantoortje waar ze altijd werkt. Ik hoor Liz enthousiast vertellen dat haar zoon een vriendin heeft. Ik grinnik. Ik loop weer naar Eva toe en veeg d'r mond af en ruim het eten op. Mijn telefoon wordt volgespamt. Ik open Whatsapp en zie dat Livy me heeft ge-appt. 

Liv💦: OH MY GAWD

Liv💦: IK MOET JE IETS VERTELLEN

Liv💦: KOM NAAR MIJ TOE

Liv💦: HET IS BELANGRIJK

Liv💦: KATE REAGEER EENS

Liv💦: OML

Liv💦: REAGEER VERDOMME

Liv💦: ALS JE NU NIET REAGEERT GA IK JE MAMMIE BELLEN

Liv💦: GODDAMNIT KOOOOM

Ik: Ja rustig wat is er

Liv💦: JE REAGEERT. KOM. NAAR. MIJ. TOE. NUUUUUUU

Zuchtend sta ik op en doe mijn jas aan.

"Mam ik ga naar Liv toe!" gil ik en hoor nog iets terug van '5 uur thuis zijn'. Ik stap op mijn fiets en rijd naar Liv toe. Ik vraag me af wat ze zo graag wilt zeggen. Ik zie het nog best gebeuren dat ze met me naar de club wilt of een dubbel date heeft geregeld. Dat zou echt heel akward worden. Ik zet wat muziek op tijdens het fietsen. Ik scroll naar de s en zet Snuff op van Slipknot. Voordat ik het weet sta ik voor Livy's huis. Ik loop achterom.

"Eindelijk ben je er. Ik moet je iets vertellen," zegt ze blij als ik binnen loop. Ze sleurt me mee naar boven en duwt me op haar bed.

"Vertel," zeg ik. Ze komt naast me zitten en ik kijk d'r verwachtingsvol aan.

"Ik heb een relatie!" Ik glimlach. "Met Luke." Mijn glimlach verdwijnt als sneeuw voor de zon. Met Luke? Ik dacht dat ze elkaar haatten? Op het moment na dat Luke tijdens de les een stijve kreeg van haar. Ik pers een neppe glimlach op mijn gezicht.

"Leuk. Hoelang?"

"Al een week lang." Fijn, dus ze heeft het al voor zich gehouden. Ik heb het gevoel dat ik elk moment kan overgeven. Ik ga over me nek. Ze mochten elkaar niet eens en nu zijn ze samen. En ik wist al helemaal niet dat Luke aan relaties deed. Op elk feestje neukt hij wel iemand. Hij neukt alles wat leeft en nu heeft hij een relatie. Waarom maak ik me hier eigenlijk zo druk om?

 "Morgen is geef ik een feestje. M'n ouders zijn er toch niet. Kom je ook?" Zonder dat ik er erg in heb, knik ik. 

"Ja, leuk."

"Mooi. Blijf je vandaag bij mij slapen?" Ik knik en app mijn moeder dat ik tot morgen laat in de avond thuis ben. 

"Kom we gaan een film kijken. Ashton komt morgen trouwens ook," ratelt ze en begint vrolijk te praten over een film. Ik gun het haar wel, een vriendje. Liv is in een korte tijd verandert. Maar ze blijft mijn beste vriendin. Hoe irritant ze ook kan zijn. Ik grinnik om mijn gedachtes. Ik kijk Liv diep in de ogen aan. Ze staan vrolijk. Ze heeft heldere blauwe ogen, waar ik echt jaloers op ben. Ik heb echt lelijke ogen vind ik zelf. Maar veel mensen zeggen dat ik mooie ogen heb.

You Don't Know Me || L.R.HWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu