2. Dodgeball

1.1K 73 13
                                    

Bedankt voor de reacties op het eerste deel xxRoos.

"You're going down, Kate."

POV. Katey
Wanneer ik mijn fiets op het plein zet, zie ik Luke achter het muurtje roken. Ik rol mijn ogen en loop naar binnen. Ga vooral je gezondheid verpesten, ga zo door. Ik doe mijn boeken in mijn kluisje die ik niet nodig heb en loop naar Ashton en Livy.

"Zullen we alvast naar de gymzaal gaan?" vraag ik. We lopen naar de kleedkamers toe. Onderweg komen we Luke tegen.

"Hey Ashton. Kijk uit dat je niet in de meisjeskleedkamer gaat!" roept hij. Ik zucht. Ashton doet alsof hij het grappig vindt, en steekt daarna met een serieus gezicht zijn middelvinger op. Ik lach. Livy en ik lopen de kleedkamer in en kleden ons snel om. We gaan zaal 4 in en ik ren naar Ashton toe die de dikke mat op de grond laat vallen. Ik spring op zijn rug, waardoor hij op de mat valt. Giechelend kijkt hij me aan en duwt me van zich af.

"Ik ben toch veel sterker," roept hij en doet alsof hij de hulk is. Livy barst in lachen uit.

"You will never be the hulk Ashton," giert ze. Ashton lacht en rent naar d'r toe. Livy rent gillend naar mij toe en grijpt me vast.

"Oke stelletje kleuters. We gaan beginnen!" roept de gymdocent. Lachend gaan we op de bank zitten.

"Bedankt voor ons kleuters noemen. Dat waarderen we echt,'' zegt Ashton en verbergt een lach.

"Maar Ashton. Geef toe. Jullie zijn kleuters," zegt een van die sukkels die Luke altijd achterna lopen. Ze zien Luke als een of andere god.

"Nou, bedankt voor de pret te bederven Logan,'' zegt Ashton en rolt zijn ogen. Logan staat op en doet een buiging. Luke en zijn groepje lachen. Grappig. Not. Ik grinnik om Ashtons gezichtsuitdrukking.

"Om deze bitchfight te vermijden gaan we beginnen met de les," zegt de gymdocent. Ik glimlach. Hij is echt de beste leraar ever. Hij heeft ook goede humor.

"We gaan trefballen."

"Dan heb ik voor niets de mat uit het hok gehaald," zegt Ashton verontwaardigt.

"Ik heb je ook helemaal niet gevraagd om die te halen," lacht meneer van der Zanden. Ashton maakt een dramatisch geluidje en slaat zijn hand voor zijn voorhoofd. De klas lacht behalve Luke's groepje natuurlijk. Ik spring op als niemand iets doet en ren naar het ballenrek. Ik haal vier sportballen eruit en gooi ze het veld in. Ik ga met Ashton en Ivy in het team met nog een paar mensen. Ik vang een bal en gooi hem naar de tegenstanders toe. Ik maak een sprongetje van blijdschap als ik Logan af heb gegooid.

"Nee, niet mij!" roept Ivy dramatisch als ze af is. Ik lach en pak twee ballen die in de hoek van de zaal liggen.

"Hier Ashton!" roep ik en gooi hem een bal toe.

"Jij gooit de bal omhoog, zodat ze naar de bal kijken. Dan gooi ik iemand af," fluister ik in zijn oor. Hij knikt en gaat naar het midden van het veld. Hij gooit de bal hoog naar boven en zoals verwacht kijkt iedereen de bal na. Ik gooi snel Stan af. Ashton geeft me een high-five. Maar terwijl hij mij een high-five wilt geven, wordt hij afgegooid. Ik lach. Hij loopt het veld af. Ik kijk om me heen. Ik ben de enigste over. En mijn tegenstander is Luke. Ik pak de twee ballen en gooi ze naar Luke toe. Hij vangt er een en de andere weert hij af. Shit.

"You're going down, Kate," roept Luke en gooit een bal die ik vang.

"Het is Katey voor jouw," roep ik terug en gooi de bal die hij weer vangt. Ashton en Livy moedigen me aan, waardoor ik steeds in de lach schiet.

"Kom op Luke! Je verliest toch niet van een meisje?" roept een jongen van zijn team.

"Stop misogynie!" roep Livy. Ik lach.

"Hoezo dat nou weer? Dit is toch geen vrouwenhaat."

"Ik vind van wel," zegt ze onverschillig. Ik grinnik en gooi de bal. Hij komt via de muur tegen Luke aan. Blij gil ik rond. Ashton en Livy tillen me op. Heel mijn team juicht. Lachend word ik op de grond gezet.

"Ik ben helemaal niet af. Hij raakte eerst de muur!" roept Luke verontwaardigt.

"Dat telt gewoon meneer Hemmings." Luke zucht en wisselt een geïrriteerde blik met me uit.

"Niet zo boos, meneer Hemmings," lach ik. Hij rolt zijn ogen en loopt naar zijn groepje. Ik grinnik en ren blij naar Livy en Ashton toe.

"Je had hem kei hard te pakken!" gilt Livy blij. Ik lach. We lopen de gymzaal uit en kleden ons weer om.

Zuchtend sta ik op en loop de school uit. Ik stap op mijn fiets en fiets weg. Eenmaal thuis aangekomen, hoor ik mam lachen en een andere onbekende lach. Ik frons mijn wenkbrauwen en loop de woonkamer in waar mam pap en een vrouw zitten. Ik stel me beleefd voor.

"Hey ik ben Liz Hemmings," zegt ze vrouw vriendelijk. Ik glimlach vriendelijk. Ho wacht. Hemmings? Ik schud de gedachten weg en pak wat drinken.

"Zo meteen komen mijn man en zoon ook even," hoor ik Liz zeggen. Ik ga ook op de bank zitten en scroll door mijn tijdlijn van Instagram. Af en toe like ik wat foto's. Ik open Snapchat en maak onopvallend een selfie die ik op mijn verhaal zet.

"De deurbel gaat," zeg ik als ik de tring hoor. Pap staat op en komt terug met twee mensen achter hem aan. Een man en een jongen. Luke, shit. Ik drink snel mijn cola op en sta op om naar boven te gaan.

"Nee Katey. Blijf eens beneden." Zuchtend laat ik me op de bank vallen.

"Katey?" Hoor ik Luke verbaasd vragen. Ik kijk op en knik.

"Hallo Luke," zeg ik kortaf.

"Oh jullie kennen elkaar al?" vraagt pap. We knikken.

"Wat leuk!" zegt Liz enthousiast.

"Ja joh," mompel ik sarcastisch in mezelf. Mam kijkt me waarschuwend aan, waardoor Luke vuil grijnst. Ik steek onopvallend mijn middelvinger naar hem op. Hij schudt zijn hoofd.

"Nee, bedankt," playbackt hij naar me. Ik rol mijn ogen en richt me weer op mijn telefoon. Hij denkt dat hij alles is. Hij rookt, drinkt. Het verbaast me niets als hij drugs heeft gebruikt. Hij heeft onderhand alle meiden van de school in bed gehad. Alle meisjes waarmee hij het heeft gedaan, vinden Luke een sexgod ofzo. Best sneu voor ze. Ze denken dat Luke hun leuk vindt, maar na een leuke nacht gaat hij alweer naar een ander meisje.

"Ik ga naar boven," zeg ik en loop naar m'n kamer. Ik laat me zuchtend op bed vallen en verberg mijn hoofd in mijn kussen die net is uit gewassen. Ik pak een stuiterbal en gooi hem doelloos tegen de deur en vang hem weer op. Ik pak mijn telefoon op als hij een geluidje maakt.

Luke_Is_A_Penguin heeft je foto geliked.

Luke_Is_A_Penguin heeft je foto geliked.

Luke_Is_A_Penguin heeft je foto geliked.

Dat staat er zo'n 50 keer. Hij heeft al mijn foto's geliked. Onder een paar foto's heeft hij ook gereageerd.

Luke_Is_A_Penguin heeft op je foto gereageerd: Bae❤

Luke_Is_A_Penguin heeft op je foto gereageerd: 💦

Luke_Is_A_Penguin heeft op je foto gereageerd: Hottie🔥

Wat denk die gast wel niet? Wat wilt hij hier mee bereiken? Eerst mij kei hard irriteren en nu mijn Instagram stalken? Geïrriteerd gooi ik m'n telefoon weg en laat mijn hoofd in mijn kussen vallen.

You Don't Know Me || L.R.HWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu