19. 'Goede Doelenavond'

731 45 15
                                    

TODAY'S MY BIRTHDAY🎉😂

POV. Katey

"Mam, ik ga!" roep ik en loop de deur uit met Michael achter me aan. Hij heeft zijn gitaar op zijn rug en we fietsen naar school. Eenmaal op school loop ik naar het lokaal en Michael naar het podium. Michael moet dus spelen met Luke, Ashton en nog een jongen die ik niet ken. Ik leg al mijn teken spullen op de tafel en loop naar Caitlyn die mee helpt om het lokaal de versieren. Er hangen een aantal posters van KiKa en paarse ballonnen. Op het whitebord staat met grote zwarte letters 'KIKA'. Sam komt naar me toe gelopen.

"Wat moet jij doen?" vraag ik en help Caitlyn mee met de poster.

"Ik moet cakejes verkopen. Yay," zegt hij sarcastisch. Ik lach en vraag om een stukje plakband. Sam geeft het aan en ik hang de poster op.

"Ik vraag me af wat voor 'n muziek Ashton en Luke gaan spelen," zegt Caitlyn.

"En Michael en nog een jongen," maak ik haar af.

"Ik denk Blink-182 en dat soort muziek. Ash en Mike vinden dat leuk en ik heb begrepen van Luke ook. Maar die andere jongen weer ik niet," zeg ik. We lopen met z'n drieën naar het podium waar de jongens aan het oefenen zijn.

"Waar is die andere jongen?" vraag ik. Alleen Luke, Ash en Mike staan op het podium. Michael haalt zijn schouders op.

"Hij kwam wat later," zegt Luke die zijn gitaar stemt. Ik knik. Caitlyn en ik lopen weer naar het lokaal terwijl Sam nog even bij de jongens blijft. Ik ga zuchtend op de stoel zitten en Cait gaat naast me zitten. Ik kijk naar de schaal met cupcakes die Florence heeft gemaakt.

"Zullen we er één delen? Er zijn er toch genoeg," zeg ik en kijk Cait aan. Ze grijnst en pakt een cupcake die ze door tweeën breekt. Ik eet hem snel op. De leraar komt naar ons toegelopen. 

"Over een minuutje zijn de deuren open. Zorg dat je klaar bent," deelt hij mee en loopt naar de aula. Ik ga aan de tafel zitten en schrijf snel een bordje met de prijs erop. Al snel komen er mensen binnen lopen. Er gaat iemand voor me zitten. Ik zie nu pas dat het Lauren is. Ik glimlach. Ze legt een briefje van vijf op de tafel en ik stop het in het kleine kistje. Na 5 minuten ben ik al klaar. Ik laat het aan haar zien.

"Oh mijn god. Dit is zo goed Kate," zegt ze.

"Ik ben blij dat je het mooi vindt," zeg ik en glimlach naar haar.

"Dankjewel. Ik ga even bij Ash kijken. Hij had na school heel de middag zitten oefenen," lacht ze en staat op. Ik glimlach in mezelf. Ashton heeft gedaan wat ik zei en daar ben ik blij mee. Ik ben zo trots op hem. Na nog een paar mensen te hebben getekend, sta ik op en pak wat drinken. Na een kwartiertje ks de muziek gestopt in de aula. Iemand gaat voor me zitten en legt 5 euro op de tafel. Ik kijk op en zie Luke glimlachend voor me zitten.

"H-hey, hoe is het?" Hij haalt z'n schouders op.

"We hebben nu pauze. Het is wel heel erg leuk," ik knik en begin te tekenen. Na een tijdje is de tekening klaar. Ik laat het hem zien.

"Dit is zo mooi. Dankjewel," zegt hij enthousiast.

"Ga je mee kijken? We moeten zo weer op," zegt hij. Ik knik en koop met hem mee naar de aula. Hij gaat het podium op. Er staan veel mensen omheen. Ik glimlach als ik Ashton zie drummen. Hij doet het net zo goed als voordat hij kanker kreeg. Mijn blik valt op Luke die gitaar speelt. Terwijl hij de snaren aan slaat, bijt hij af en toe op zijn lip. Een paar zweet druppels zitten op zijn voorhoofd en hij knikt een beetje mee met de muziek. Hij is eigenlijk best knap. Zijn heldere blauwr ogen. Zijn blond haar. Het lipringetje dat ruw door zijn lip is gestoken. Ik slik en wend m'n blik af van hem. Mijn tekening hangt half uit zijn gitarenkoffer. Zodra ze klaar zijn met de muziek loopt Ashton naar me toe en knuffelt me.

"Je deedt het zo goed."

The end suck. Sorry voor het kleine stuk.

You Don't Know Me || L.R.HWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu