Κεφάλαιο 18

1.1K 213 74
                                    

Εφόσον είδα το μήνυμα του Άρη και χαιρέτησα τη Μικαέλλα, κατευθύνθηκα προς το σπίτι με τη μητέρα μου. Εκεί βρισκόταν ο πατέρας μου, που είχε μαγειρέψει μεσημεριανό.

Αφού φάγαμε μεσημεριανό οικογενειακά οδηγηθήκαμε όλοι στα δωμάτια μας. Εγώ κοιτούσα ή καλύτερα έσκαβα τη ντουλάπα μου, προσπαθώντας να αποφάσισω το τι θα φορέσω.

Ύστερα από αρκετή ωρα, αποφάσισα να βάλω μια άσπρη μπλούζα με κρόσσια, με μία σταμπα Rolling Stones , αλλά κι ενα τζιν παντελόνι σωλήνα. Άρπαξα τα ασπρα δίπατα παπούτσια μου. Πήρα την εξίσου τζιν μου τσάντα, την οποία γέμισα με τα απαραίτητα, δηλαδή χαρτομάντιλα, το κινητό μου, τα γυαλιά ηλίου μου, τα γυαλιά της μυωπίας μου, τα υγρά μαντηλάκια , τα κλειδιά μου και τις τσίχλες μου.

Έπειτα από αρκετή ώρα κατέβηκα για να φύγω. Εκεί όμως είδα ένα μπαμπά νευριασμένο.

"Που πας;" με ρώτησε .

"Βόλτα" του απάντησα.

"Με ποιον;" με ρώτησε . Ήξερε όμως με ποιον θα βγω , οπότε δεν κατάλαβα που όφειλε την όλη αυτή αναστάτωση.

"Τι με ποιον; Σου είπα την ώρα που τρώγαμε. Με τον Άρη." του απάντησα.

"Πάλι;" με ρώτησε πιο νευριασμένος από ότι ήταν πριν.

"Μα δεν έχουμε βγει ποτέ." του είπα

"Ναι , αλλά πρέπει να σοβαρευτείς λίγο. Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εξετάσεις σου. Εκείνη την περίοδο ξέχνα τις εξόδους."

Ήμουν σίγουρη. Δε νομίζω κι εγώ στον ίδιο μου τον εαυτό να επέτρεπα τις εξόδους την περίοδο εκείνη.

"Εντάξει" του απάντησα

"Τώρα μπορείς να βγεις. Προσεχτικά. Όταν φτάσεις να με πάρεις τηλέφωνο . Μην τον αφήσεις να σε πειράξει. Άμα σε πειράξει βάλε φωνές κι άρχισε να τρέχεις. Αν και δεν νομίζω να σε πειράξει, γιατί του έχω πει πως θα του κόψω τα πόδια εάν τολμήσει κάτι τέτοιο." μου είπε γεμάτος περηφάνια για το τελευταίο.

"Εντάξει μπαμπά" απάντησα

Φίλησα τη μαμά μου που στεκόταν εκεί  και τον μπαμπά μου κι ύστερα έφυγα.

Έφτασα αρκετά γρήγορα στο σχολείο. Εκεί με περίμενε ήδη ο Άρης. Καθώς τον είδα ,τον πλησίασα. Φορούσε μια άσπρη μπλούζα κι ένα τζιν παντελόνι, ενώ για παπούτσια τα άσπρα all-star του.

"Γεια" του είπα με ενα χαμόγελο στα χείλη

"Ένεψε καταφατικά.

Μείνε [✔️]Where stories live. Discover now