119| Bir Küçük Cinsiyet Meselesi

3.1K 185 157
                                    

İnstagram; is_arkadasim

İyi okumalar..

**

Hatırlatma;

Kısa süre sonra probu sabit bir noktada tutarken ilk önce bana bakıp gülümsüyor.. Çünkü bebeğim bize cinsiyetini apaçık belli etmişti ve bunu odada yalnızca Aksel'le ikimiz anlıyorduk..

Siz mi? Merak etmeyin sizin de öğrenmenize az kaldı.. Biraz sabır!

Değil mi ama bebeğim?

**

Ya kız annesi olmak kadar güzel bir şey var mı?

Ya oğlan? ne farkı var arkadaş!

Önemli olan sağlıklı olması.. Cinsiyeti ufak bir detay! Bir kızım daha olsa ne yazar, bir oğlum olsa ne yazar! Kız da olsa erkek de olsa benim evladım olacak! Annesi ben, babası Kerem ve ablası Alya olacak.. Bu detaylar, cinsiyetten daha önemli benim için! Kızım da olsa severim.. Oğlum da olsa severim..

Zaten sevmemek ne mümkün? Kendi canından can olan birisini nasıl sevemezsin ki.. 

Eski kafalar yok artık.. Geçti o, çocuk erkek olsun dönemi.. Kız da evlat, erkek de evlat!

Erkek olunca ne oluyor sanki.. Var mı kız evlat gibisi! 

Sağlıklı olsun yeter gerçi.. 

"Ama ben biliyordum.. Biliyordum ben!" diyor Kerem gururla karnımı okşarken. "Aman da babası yesin bunu.."

Gülmeye başlıyorum istemsizce; "Ay aman hadi aferin.." 

"Ya abicim Aksel zaten 1 taşla iki kuş vurdu, sizin ikinci yolda.. Benim Yağmur'u ikna etmem lazım bu ikinci çocuk konusunda! Nuh diyor peygamber demiyor.. Neymiş kolaysa ben doğursaymışım! İmkanım olsa doğururum zaten değil mi ama?!" diyor Can sitem edercesine..

"Valla Can işin zor.. Bende en son konuştuğumda bize bir çocuk yeter de artar diyordu Yağmur." elimle hafifçe omzuna vuruyorum. "Ama yani şimdi Çınar Alp de çok hareketli bir çocuk, Yağmur bir noktadan sonra haklı yani.."

"Ya Zeyno valla onun yanında da söyleme bak böyle.. Zaten çocuk falan yapacağı yok temelli sonumuzu getirmeyelim." 

"Tamam tamam.." diyorum gülmeye devam ederek.. 

"Ayakta çok durmak, bir oraya bir buraya koşturmak yok Zeynep.. Biliyorsun zaten ama ben yine de söyleyeyim!  Bücürümüzü yormuyorsun uslu uslu oturuyorsun tamam mı?"

Bıkmış bir şekilde başımla onaylarken Kerem ile hastaneden çıkıyoruz. "Ee ismi ne olacak bakalım? Sen cinsiyeti ne olursa olsun isimleri seçtim demiştin.."

"Sende diğer herkesle birlikte öğreneceksin hayatım.." bakışları bir anda değişiyor. "Hiç bakma öyle.. Bu akşam herkesi toparlayıp hem cinsiyetini hem de ismini açıklayacağım bebeğimizin.. Ve sen de ismini onlarla birlikte öğreneceksin!" diyorum gülümseyerek.

"Öyle şey olur mu Zeynep ya.. Sen bana söyle, ben yarın bilmiyormuş gibi yaparım!"

He oldu paşam başka derdin?

Başımı olumsuz anlamda sallarken midemin guruldamasıyla ellerimle hafif karnımı bastırıyorum. "Benim karnım acıktı ya.. Önce bir karnımızı doyuralım sonra da Alya'nın şu bale kursunu halledelim olur mu?"

"Tamam güzelim.." 

**

Arkadaşım ne önemli şeymiş bu cinsiyet işi ya.. Sabahtan beri aramadık insan kalmadı bebeğin cinsiyetini öğrenmek için.. Her arayan halimi hatırımı sormadan daha 'Bebeğin cinsiyeti neymiş?' diye başlıyor konuşmaya..

İŞ ARKADAŞIM (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin