87| Kardeş

6.1K 239 86
                                    

Bölüm yeni düzenlemeler ve eklemeler ile yenilendi.

30.04.2019

[][][][]

Alya doğalı tamı tamına üç ay olmuştu. Artık bizim için her şey çok daha kolay çok daha planlıydı çünkü Alya'nın düzeni iyice oturmuş bizde ebeveynleri olarak derdini az buçuk anlar hale gelmiştik. Yağmur hamileliğinin yarısını çoktan bitirmiş altıncı ayına girmek üzereydi, o da artık iyice bebeğinin hareketleriyle bütünleşmiş hamileliğe iyice alışmıştı, göbeğiyse tam ısırmalıktı. Melis derseniz, hala bir gebelik belirtisi söz konusu değil. Bu tarz konularda psikoloji çok önemlidir ve son zamanlarda ki Barış mevzusu onu ister istemez etkilemişti bu da gebelik planlarına yansımıştı.

"Ah teyzesinin kuzusu üç aylık olmuş da gülü gülü mü veriyormuş.." Melis yanaklarını sıkıştırıp ardından öpüyor. "Yerim ben seni."

"Zeyno'm valla şuna bak ya 3 aylık oldu bile.. Yarın öbür gün yürümeye de başlar. Dimi teyzecim?" diyor Yağmur elinden tutup öperken.

3 aylık çocuğu yürür yaptı resmen! Oldu olacak evlendirelim bir de..

"Ohoo diş çıkarma zamanları bile geldi sayılır." Melis bir anda duraksayıp kollarını göğsünde bağlıyor. "Ya artık bende hamile olayım ya! Yağmur 6 aylık hamile 3 ay sonra doğuracak, Zeynep zaten dünyalar tatlısı bir prensesin annesi ama Melis hala tırt."

"Cidden ya öyle böyle derken hamileliğimin 6 ayı bitti.. Ama bel ağrılarım nasıl arttı anlatamam. Doğuverse keşke bir an önce."

Melis göz devirip dudak büzüyor. "Canım sende en azından doğacak bir bebek var. Bende o da yok!"

"Aman Melis sende.. Gören de cidden menopoza girdin sanır." diyor moral vermek amaçlı hafiften de azarlayarak.

"Aman Allah korusun. Bir de öyle bir şey olsa intihar falan ederim herhalde."

Ay bu yaşta menopoza girmek çok mümkün sanki de intihar etmekten bahsediyor bir de. "Neyse neyse bayram da siz Antalya'ya geliyor musunuz?" diyorum kahvemden bir yudum alarak.

"Yok ya tatil planımız var bizim. Şöyle bir Kapadokya yapacağız." diyor Melis Alya'yı mıncırırken gülmeye başlayarak. "Gerçi annem az söylenmedi. Yok öyle şey mi olurmuş, bayramda tatile mi gidilirmiş, eski bayramlar neredeymiş, hiç artık anaya babaya hürmet kalmamış falan daha neler neler.."

"Klasik teyzem yani.. Aman boşver kafa dinlersiniz biraz." bakışlarını bana çeviren kızıma öpücük atıp devam ediyorum. "Bayram da Kerem'in hastane de nöbetçi olma ihtimali vardı.. Bizde ne olur ne olmaz diye annemlere gelemeyiz dedik sonra da nöbetçi olmayınca haber vermeyelim de sürpriz olsun diye düşündük."

"Demet teyze sizi görünce çok sevinir." diyor Yağmur telefonuna gelen bildirim sesiyle sehpaya uzanırken.

"O kesin zaten." 

Alya'nın parmağını emmeye başlamasıyla karnının acıktığını düşünerek emzirmeye karar veriyorum. Alya'yı Melis'ten aldıktan sonra bir yandan emzirip bir yandan kızlarla konuşup iki işi birden hallediyorum. Yağmur televizyonda kanalları dolaşırken Sezen Aksu çalan müzik kanalında durup sesini hafif kısıyor. "Bunu şimdi yapmamalıydın kuzum." diyorum şakadan yüzüme üzgün bir ifade takınırken.

"Neden?"

"Çünkü Alya, Sezen Aksu şarkısı duyunca yaptığı işi bırakıp onu dinliyor." diyor Melis başını umutsuzca sallarken, Alya şarkıyı duyar duymaz emmeyi kesip sesin geldiği yöne başını hafif döndürerek dinlemeye başlıyor.

İŞ ARKADAŞIM (Tamamlandı)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant