51| Bebeğimiz..

14.5K 252 35
                                    

Bölüm yeni düzenlemeler ve eklemeler ile yenilendi.

09.12.2018

¶¶¶¶¶

Kerem de oturduğu sandalye de yönünü değiştirip kapıya bakmasıyla -o muhteşem ve beni her seferinde sarhoş edebilecek güzellikte ki - gözleri kocaman kocaman açılıyor.

Melis ve Aksel yüzlerinde bir gülümsemeyle yanımıza gelip masanın başında duruyorlar. "Şimdi biliyoruz ki hepiniz şok oldunuz ama biz Melis'le bir karar aldık ve buna sizin de saygı duymanızı bekliyoruz." diyor Aksel tutmuş olduğu Melis'in elini daha da bir kavrarken.

"Aynen.." Melis Aksel'e bakıp gülümsüyor. "Biz Aksel'le birbirimizi seviyoruz ve bu sevgimizi de evlilikle taçlandırmaya karar verdik."

Evlilik.. ?

"Yuh!" Yağmur bir anda söylediği sözün arkasından ağzını eliyle kapatıyor. "Ne zaman flört etmeye başladınız da evlenmeye karar verdiniz? Biz bile aylardır sevgiliyiz evlenmedik!" diyor sinirle Can'a öldürücü bakışlar atarken. "Zaten bu konuyu bu akşam masaya yatırıp konuşacağız Can Bey."

Can karşımızda kendini konudan kurtarmaya çalışırken ben hafif gülümseyip bakışlarımı Melis ve Aksel'e çeviriyorum.

"Ee Zeynep.. Bir şey söylemeyecek misin?"

Ben mi?

Bu evliliğin neden bu kadar çabuk olduğunun Kerem de bende farkındaydık tabi ki.. Melis hamileydi ve Aksel'in ona karşı ilgisi vardı. Aksel bu durumu fırsat bildi demiyorum tabi ki ama verdikleri bu hızlı karardan sonra pişman olabilecekleri düşüncesi korkutuyor beni. "Canım şey.. Çok şaşırdım.." diyorum yerimden kalkıp ilk önce Melis'e ardından Aksel'e sarılırken. "Ama tabi ki her ikiniz için de en iyisi olsun.. Umarım çok mutlu olursunuz."

"Aynen.. İkiniz içinde iyi olur umarım." Ortam bir anda yumuşayıp, yüzler gülümsemeye başlamışken Keremler de kalkıp Aksel ve Melis'i tebrik ediyorlar.

Masa da Can ve Yağmur karşı karşıya oturmuş bizi duymayacak şekilde kendi aralarında tartışırken, ben ve Kerem de karşımıza oturan Melis'lerle konuşup olayı anlamaya çalışıyoruz.

"Kısaca size olayı özetliyorum; biz Aksel'le birbirimizi seviyoruz. Hamileliğimden de haberi var.. Bu bebeği aldırmayacağım ve bebeğimiz.." Aksel'in elini tutup ona gülümsüyor. "Hayatı boyunca beni annesi, Aksel'i babası olarak bilecek. Karnım belirginleşmeden de nikah ve sade bir düğünle evlenip, annemlere Yağmur'lara ve diğer herkese hamileliğimin ilk gece ki ilişkimizden olduğunu söyleyeceğiz. Sonuçta bu tür hamile kalanların da sayısı oldukça fazla.. Yani, bu bebeğin Barış'tan olduğu dördümüz arasında bir sır tamam mı?"

"Tamam ama.." biraz duraksıyorum. "Aksel sen emin misin?"

"Bak Zeynep, ben Melis'i gerçekten çok seviyorum. Bebeğin Barış'tan olması hiç mi hiç önemli değil, babalık denilen Barış'ın yaptığı şey değil zaten. Bu bebeğin babası benim! Bebeğimiz de, diğer herkes gibi babası olarak beni bilecek.."

Kerem de bende başımızla onaylıyoruz.  "Güzel.. Yalnız Zeynep annemlere bunu bir şekilde açıklamamız gerekiyor. Malum beni halâ Barış'la birlikte sanıyorlar.."

"Onu ben hallederim.. Zaten teyzemler en son geldiklerinde Barış'la yapamayacağınızı düşünüyorlardı. Onun için kolay olur.." biraz düşünüp konuşmaya devam ediyorum. "Siz Barış'la 4 ay önce ayrıldınız ve sen Aksel'le birlikte olmaya başladın.. Birbirinizi çok sevdiğiniz içinde evlenme kararı aldınız. Tamam mı?"

"Tamam."

Olayların nasıl olup biteceğini düşünmeye çalışırken Yağmur'un sesiyle o tarafa dönüyorum. "Ya siz yine fısır fısır ne konuşuyorsunuz? Ama yeter ya.. Hep böyle yapmaya başladınız alınıyorum bak." diyor Yağmur şakadan sinirli yüz ifadesiyle.

İŞ ARKADAŞIM (Tamamlandı)Where stories live. Discover now