⚘yirmi bir

10.8K 673 126
                                    

yayımlanma tarihi: 31 mayıs, 2020

🎞feder*goodbye (slowed)

Değişiklikler her zaman olurdu, buna ayak uydurabilirdim ama tekrarlar beni korkuturdu. Thomas Boyle, bana ürpermeyi yaşatıyordu. Yüz hatlarında eskisi gibi mesafeleri hissediyordum, ki istediğim buydu fakat onun çok az şahit olduğum halini görüyordum. Bu hali ona bakamamamı sağlıyordu.

Thomas, tam da dediğim gibi bir adamdı. İlk defa söylediklerimin bu kadar arkasındaydım. Onların arkadaş grubuyla birlikte oturmaktan kaçınıyordum çünkü Thomas'ın, Gavin'in ya da yeni tanıştığım Zach'in açılan muhabbetlere verdiği arsız cevaplar baştan aşağı kızarmama sebep oluyordu. Bu onlar için normal olabilirdi ama benim içim sıkışıyor, gözlerimi ve kulaklarımı kapamak istememe sebep oluyordu.

Rosalinda gittikten sonra, Dennis'in dikkatini de çekmemek için, yanına oturabileceğim birkaç kişi bulmuştum. Nancy, Donna ve Sarah. Öğlen dışarı çıktığımda onlarla oturmam gerektiğini, beni beklediklerini söylüyordum Dennis'e. Böylece gariplik dikkat çekmiyordu. En azından onun tarafından.

Veronica doğrudan gözlerimin içine bakıyordu, Matthew da. Bu sebeple sırtım dönük bir şekilde oturuyordum hep. Herkesin ders arası -her Salı, Çarşamba ve Cuma olduğu gibi- aynı ana denk gelmiş, biraz ısınan havayı hissetmek için dışarı çıkmışlardı.

Yanımdaki Nancy huzursuzca kıpırdandı konuşmasının tam ortasında. Uzun boyunun buraya sığmadığını, oturakların oldukça küçük olduğundan şikayet ediyordu. Karşımda oturan Donna ise o sırada arkamdaki bir yeri izliyor, saç tutamlarını ayırıyordu ki bunu yaptığının farkında olmadığına emindim.

Ben ise orada oturan ama diğerleriyle hiç alakası olmayan, ders çalışan kişiydim. Thomas'ın konularında baya ilerlemiştim ve bir an önce bitirip kurtulmak istiyordum. Belki aceleye getirdiğim için mükemmel bir durumda değildik ama idare ediyorduk; şu ana kadarki üç notu da istenildiği gibi almıştı.

Sarah, "Şu Shan hakkında ne düşünüyorsunuz?" dedi. Bahsettiği kişiyi incelediği, yavaşça aşağı yukarı hareket eden gözlerinden belliydi. "Theodore gittikten sonra yeni kaptan oldu ve tüm gözler üzerinde. Ama dün gece onunla mesajlaşan bendim."

"Hadi oradan!" Kıpırdanmasına bir son vermiş Nancy kıskançlık ve hayret içeren bir sesle, bağırırcasına konuşuyordu. "Onun gibiler alt sınıflara bakmaz."

Sarah gözlerini kıstı, ardından da sırıtarak telefonuna yöneldi. Bir şeyler karıştırdı ve ekranı, Nancy'nin görebileceği bir şekilde kaldırdı. "Sanırım bana çıkma teklifi edecek."

Donna burun kıvırdı. "Senin Gavin'i istediğini sanıyordum."

"O hala Leila ile takılıyor. Bitene kadar biraz eğlenebilirim." dediğinde başımı aşağa eğerek tekrardan önüme odaklanmayı denedim ama burada imkansızdı. Kitapları dikkat çekmeden toplamaya başladım.

"Sen bilirsin ama- oh, olamaz. Olamaz! İnanmıyorum!" Donna lafını yarıda kesip dikkatini tamamen başka bir yöne verdi, gözü oraya takıldı ve ardına kadar açıldı.

Sarah, arkadaşının bakışlarına eşlik ettiğinde ağzını kocaman açarak "Aman Tanrım!" dedi. Sesi yüksekti ama etraftaki herkes coşarak konuşmaya başladığı için dikkat çekmemişti. "Hah, yine bir klasiğe şahit oluyoruz."

Nancy, hafifçe yan dönerek bacaklarını açıp oturdu ve başını diğerlerinin baktığı yere çevirdi. "Şuna bakın." dedi, neşeli bir şekilde. "Thomas Boyle'un bir kızdan ayrıldığını nasıl anlarsınız?" Diğerleriyle birlikte güldü. Ben ise Thomas'ın adının geçmesiyle gerildim ve arkamı dönmeyi reddettim.

masum ve yasakWhere stories live. Discover now