⚘on bir

13.9K 709 183
                                    

yayımlanma tarihi: 20 ocak, 2020

Belki de bu büyük bir hataydı.

Hayır, diyebilirdim. Gitmemem gerekirdi; ya da dağ evinin buz gibi olacağını düşünerek etek giymemem. Kimse beni uyarmamıştı. Şimdi ise evin ısınmasını bekleyerek onlarca odunun da yanarak destek verdiği şöminenin karşısında, ayaktaydım. Hafifçe kımıldanıyordum donmamak için.

Gavin söylene söylene odunları karıştırıyordu. En sonunda bıkarak koltuğa oturdu. "Buraya geleceğimiz önceden biliniyordu ama kimse birkaç saat öncesinden ısıtmaya ya da buzdolabını doldurmaya gelmemiş. Bilseydim gönüllü olurdum."

"Kesin kesin." diye homurdandı Dennis. "Bak ne diyeceğim... Madem kıçının donmamasını önemsiyorsun, git barakadan odun al."

Gavin kaşlarını çattı, ardından da gözleri kocaman açıldı. "Evde yok mu?!"

"Şş." Thomas son derece rahat bir tavırla onun sinirini bastırdı ve ayaklarını Gavin'in yüzüne uzatarak oynattı. "Saatlerce araba sürmekten ayaklarım ağrıyor, ellerinden öper."

Gavin, Thomas'ın ayaklarını o kadar sert ittirdi ki kolu çıtırdadı. "Tekerlektin sanki piç."

Şöminenin iki yanından uzanarak neredeyse tüm salonun duvarlarını kaplayan kütüphanede gezinen Brant öksürerek Gavin'e bir bakış attı. Gavin ile birlikte gelen, daha önce Chalsea'nin yanında birkaç kez gördüğüm kız buna karşılık gülümsedi. Gavin'in omuzlarına ellerini koydu ve Brant'e baktı. "Bence kullandığı kelime sorun değil."

Thomas oturur pozisyona geçip dudaklarını oynatarak, o sırada onları izleyen Matthew'a sordu: Bu kız kim?

Matthew bilmediğini belirtircesine dudak büktü. Hemen yanında oturan Veronica da omuz silkti ama bunun ne anlama geldiğini çözemedim. Ardından Carlos, Zach'in neden gelmediğini sordu. Zach'in kim olduğunu anlamak için düşüneceğim anda Rosalinda "Umarım hep etek getirmemişsindir." dedi.

Tek omzumu kaldırarak yaptığım hatanın farkında olduğumu belirten bir bakış attım.

Rosalinda'nın benimle birlikte buraya gelmesini içten içe istemiştim ama bunu asla dillendirmemiştim. Benim yerime ise Thomas onu davet etmişti. Rosalinda da ben de bu duruma karşı şaşırmıştık. Çünkü bana, Thomas'ın daha önce onunla hiç konuşmadığını söylemişti.

Brant'in "Tüm kitapları anladım da bu ne?" demesiyle herkes ona döndü. Elinde küçük ama kalın bir kitap duruyordu, üzerinde Cevaplar Kitabı yazıyordu.

Thomas "Benim alakam yok." diyerek ellerini suçsuz olduğunu belirtircesine kaldırdı.

Carlos, gelirken aldığımız dördüncü kraker poşetini açtı. "Aksini düşünmedik zaten kankam."

"Biri vermişti. Oyun amaçlı." Dennis ayağa kalkarak elinden kitabı aldı. "Bir şey sorun bakalım."

Gavin bıkkınlıkla sordu: "Bu ev ne zaman ısınacak?"

Dennis gözlerini devirdi. "Öyle değil. Sorunun evet ya da hayır cevabını alabilecek olması lazım."

"Bu ev ısınacak mı?"

İç çeken Dennis, kitabın rastgele bir sayfasını açtı ve okudu: "Sen çeneni kapayınca ısınacak."

Bir sessizlik oldu. Ardından Gavin şaşkınlıkla "Hadi lan oradan." dedi.

"İnanmamışsınızdır umarım diyeceğim de şu sıfatlara bakılırsa Bellanita ve Veronica dışında herkes inanmış." Güldü. "Kitapta anlamsız bir cevap çıktı. İşe yaramayan kitap işte."

masum ve yasakWhere stories live. Discover now