5- Cereyanda kalma

69.5K 5.4K 1.9K
                                    

Selammm, kaç kişi tekrar okuyor çok merak ediyorum.

Düzenlerken sanki ilk defa yazıyormuş gibi heyecanlanıyorum, umarım siz de okurken aynı şeyleri hissediyorsunuzdur. Keyifli okumalar!

**

İki yıl sonra

Hayal kurarsın, planlar yaparsın ve gerçekleşmesi için önlem dahi alırsın, bazen aldığını sanırsın fakat kader zehirli ağlarını üzerine salmıştır bile. Kaçamazsın. Ne kaderinden ne de geçmişinden. Acıdan. Anılarından. Hiçbirinden kaçamazsın. Kilometrelerce uzağa gidip şehir değiştirsen dahi yine gelip bulur seni.

Feyza kalp ve damar cerrahından aldığı randevuyu emanet gibi oturduğu sandalyede beklerken canı sıkıldığı için, galerisinde çürümeye yüz tutan fotoğrafını paylaştı.

*Fotoğraf

@feyzasoysal: Beni de eleştirir misin diye yazan ünlülere bakıyorumdur.

İki saat önce hastaneye gelmek için hazırlanırken, yıldızı sönmeye başlayan bir aktris cidden ona bu tarz bir istekte bulunmuştu. Reklam olsun diye kendisini eleştirmesini isteyen kişi bir hayli fazlaydı.

İki yıldır eleştiri videoları çekip atıyordu. İlk videosu gece gündüz çalışıp kazanamadığı eğitim sistemine yönelikken, ikinci videosu onu sırtından vuran tüm geleceğiyle oynayan ve onu bu yola iten ailesine yönelikti.

Unutmak ister gibi derin bir nefes aldı Feyza.

Değişmişti, çok değişmişti.

İki sene öncesi makyaj, sürdüğü rimelden ibaretken şimdi markete giderken dahi yüzüne sürdüklerinin haddi hesabı yoktu.

Havalanmıştı, bu bütün tanıdıklarının ortak fikriydi.

Dili uzamıştı; mecazi anlamda.

Sosyal medyada oldukça aktifti; durmadan fotoğraf paylaşıyordu.

Oldukça memnuniyetsizdi; havadan dahi nem kapıp eleştirebiliyordu.

Ve eskisi kadar çalışkan bir öğrenci değildi; kaza bela sınıfı geçiyordu.

Hemşirelik okuyordu. Bu kadar sene çalıştıktan sonra, üniversite diploması olsun istemişti. Bir kez daha o sınava girmeyeceği için hemşirelik okumaktan da başka çaresi yoktu.

İki sene önce evden çıktığında, Ferhat Aydoğan sahip çıkmıştı ona. Tercih sonuçlarını öğrenmek için arayan adama, evden ayrıldığını söylemişti. Babasının ona ihanetini, annesinin üç maymunu oynadığını, yalnız başına bir sokak başında beklediğini... Her şeyi anlatmıştı.

Ferhat Aydoğan o gün taksiye binip yanına gelmesini söylemişti. Onun yanında istediği kadar kalabileceğini, rahat etmezse bir yurt bulabileceğini... İtiraz etmemişti Feyza. Altından bir şey de aramamıştı. Arayamamıştı, gidecek başka bir yeri yoktu çünkü. Bir video çekti diye onu anarşist ilan eden akrabalarına gideceğine o soğukta parkta uyumayı yeğlerdi.

Kendi parasını kazanana kadar Ferhat amcasının evinde kalmıştı. Zaten parasını kazanması çok sürmemişti. İkinci videosundan sonra da hızlı takipçi kazanınca bir tane ajanstan çikolata reklamında oynaması için teklif gelmiş, anında kabul etmişti.

Eskiden fenomenleri ve onların aldığı paraları kendi içinde fazlasıyla eleştirir, ne yapıyorlar ki o kadar para kazanıyorlar, diye küçümserdi. Çektikleri videoları fazla aptalca bulurdu.

Asalak FenomenWhere stories live. Discover now