76

1K 64 6
                                    

Pohled Mayi

Z šatů a klacků jsem si udělala takovou malou troúhelníkovou síť. A lovila na břehu malé ryby bohužel jsou fakt hnusný,ale lepší než nic. Lovila jsem celkem dlouho a přitom se furt rozhlížela. Přece jen cizí ostrov nikdy nevíte kdy na vás něco vyskočí a zabije. Když jsem se tak rozhlížela tak jsem koukla i na nebe a viděla že bude asi bouřka. Za kameny blízko jezkyně jsem zahákla rukojeť od sítě tak aby neuplavala. Schovala jsem všechno tak aby mi to nezmoklo. Zrovna jsem schovávala dřevo pod listy když na mě dopadla první kapka. Brzy se rozpršelo víc a víc i vítr o hodně zesílil. Konečně hotovo a já mohla do jezkyně jenomže ceska k ní vede přes vodu která sebou nebezpečně házea sem a tam,ale risknout to musím. Povedlo se mi to bohužel jsem si ještě víc rozřízla nohu. Jeden kámen se mi dostal do nohy a nevylezl. Zkoušela jsem ho vyndat nožem. To nefungovalo akorát to ještě víc bolelo. Nepřemýšlela jsen co dělám a namočila si krvavý šátek  do pitné vody. Všimla jsem si toho až když to tolik nekrvácelo. I když mi bylo zle vyhrabala jsem další jamku pro vodu. Provedla jsem kouzlo a pohtila mě stará známá temnota.

O několik dní později

Probrala jsem se na dece. Jak jsem se sem dostala zeptla jsem se sama sebe. Vztala jsem sice bolestně,ale vztala. Když tu najednou mi do klína zklouzl mokrý kapesní který jsem měla zřejmě na hlavě. Taky jsem zjístila že mám obvázanou nohu. Obvaz jsem opatrně odmotala a zjístila že tam ten kámen už nemám, zase jsem si nohu zavázala. Rozhlédla jsem se a zjístila že tu není Krátura. Pokusila jsen se zvednout když tu mě zastavily slova ,,ne nevstávejte má paní" řekl Krátura a hned ke mě přiběhl aby mi pomohl si zase lehnout ,,jsem tak ráda že jsi tu Kráturo" řekla jsem chraplavě. Mezitím Krátura pro něco došel. Vzal petláhev a donesl mi ji ,,napíjte se" řekl a opatrně mi přiložil láhev k rtům. Podle chuti bych řekla že je to kokosová voda. Dopila jsem a s pomocí Kráturi jsem se posadila. Zase pro něco odešel. Vrátil se s kusem kůry kde byli kokosy,kraby a ryby. Jenže byli vařené. Podívala jsem se na něj s otázkou v očích ,,rozdělal jsem oheň sice bez kouzel protože mi tu nefungují,ale je to oheň" řekl a já se na něj usmála. Po výborném jídle. Mi Krátura po dlouhém přemlouvání dovolil jít na pláž zatím co on chytal jídlo já se válela pod palmou. Bylo vedro tak jsem se zvedla a šla se ochladit do moře. Bylo to míň hrozné jak minule když jsem šla do moře.
Byl večer a mi si opýkali ryby pod širákem. Bylo to super. Bavily jsme se a dělaly blbosti ,,a Kráturo jak dlouho jsem spala" zeptala jsem se ,,no byl to asi týden,měla si horečku,dostala se ti do nohy infekce. Já jsem se probudil a ty jsi ležela v bezvědomí. Hned jak jsem to uviděl dal jsem tě na tu provizorní postel a nechal tam odpočívat. Vyměnoval jsem ti obvazy. Z těch šatů jsem udělal další  šátky aby jich bylo dost. Jeden jsem ti dal na hlavu a jeden na nohu" řekl a usmál se. Já se k němu došourala a objala. Obětí mi po chvíli obětoval. Po chvíli Krátura usnul tak jsem ho nechala spát,uhasila oheň a lehla si. Ještě dlouhu chvíli jsem koukala na hvězdy hlavně na Bellattix. Tolik mi chybí všichni dokonce bych tu i teď snesla Rona ach jo až tak jsem klesla. Přemýšlela jsem co se teď doma asi děje a jak moc jim chybím stejně jako oni mě. S těmito myšlenkami jsem usnula.

Omluvte prosím chyby v textu. 😀😀❤🐍❤🐍😁😀🐍

prokletá sestra Where stories live. Discover now