Extra kapitel 4

250 8 2
                                    

Benjamin Adams

"Hur många barn vill du ha?"
Egentligen skulle jag aldrig svarat så ironiskt, inte med tanke på hur seriös Skyler låter men jag kan inte låta bli. "Typ.. sjutton räcker, tror jag"
"Va?"
"Tror jag, sa jag," upprepar jag. "Men okej, jag ger mig.. tjugo är väl okej då, men då behöver jag fan ligga i alltså!"
Det är nästan tur att jag står och diskar med ryggen mot henne för jag är säker på att hennes blick inte är något jag vill möta just nu. "Alltså... bara så du vet tänker jag fan i mig aldrig trycka ut nitton ungar till!"
"Klart du inte ska," svarar jag henne roat. "Leah räknas som en av ungarna, så bara arton ju!"
Hon svarar bara med en suck, vilket får mig att vända mig om chockat. "Vad.. vad fan försiggår?"
"Vi planerade inte detta.." börjar hon lågt. "Jag vet att det är plötligt och helt fel tidpunkt med tanke på allt annat och i och för sig planerade vi väl inte Elle heller men-"
"Baby," avbryter jag oroligt. "Vad fan pratar du om? Är du okej?"
Hon möter min blick medan hon tyst lägger fram sin hand över köksön. Jag går med snabba, oroliga steg över dit och ser när hon lyfter handen igen.
Ett pluss.
Herregud!
"Va?" Utbrister jag chockat. "Är du seriös? Snälla säg att du inte skojar med mig för-"
Hon skrattar till. "Nej, Dumbo, jag är seriös.. jag är hundra procent säker"
Jag kan inte ens undgå att spricka upp i ett leende. "Har.. har du tagit flera test?"
Hon nickar. "Det är mitt tredje"
En liten del av mig vill fråga vad de andra visade, bara för att vara helt säker men det skulle till och med vara korkat nog för Liam att fråga.
Jag sätter handen för munnen medan en tår letar sig ut ifrån ögat. "Fan, baby, jag kan inte ens förstå det"
Hon ler försiktigt. "Är.. är du glad?"
"'Glad'?" Upprepar jag chockat. "Jag är fan överlycklig! Fan vad jag älskar dig, du är fantastisk!"
Hon skrattar högt när jag krockar rakt in i henne för att snurra runt henne i luften. "Benjamin! Lugna ned dig! Jag-"
"Lugna med mig?!" Utbrister jag chockat. "Är du galen?! Hur ska jag kunna lugna ned mig?! Min perfekta fru är gravid! Igen! Jag tänker aldrig lugna med mig! Baby! Joina mig på galen-tåget, vetja!"
Hon himlar med ögonen åt mig. "Jag antar att jag skulle vetat om att detta var skiten jag gifte mig in i, men du slutar aldrig förvåna mig. Du är galen"
"Kan vi snälla komma överens om att jag bara är galen i dig?"
Hon ler, mötandes mina ögon igen, medan jag långsamt sänker ned henne till mig igen. "Jag älskar dig, Benjamin, alltid"
"Alltid," ler jag och kysser henne långsamt. "För alltid, Prinsessan"

Skyler Fox

"Är det ert första?"
Jag skrattar till. "Nej, och fan heller att det skulle vara hans"
Liam rynkar på pannan. "Du svarade ovanligt fort på den frågan, Sky, du skulle kunna hamna med mycket värre än mig.. det ska du fasen veta alltså!"
Jag himlar med ögonen. "Okej, men det är inte ditt, punkt slut-"
"Det hade det kunnat vara, Sky-"
"Herregud," suckar jag med handen framför ögonen. "Det vore omöjligt, Liam! Omöjligt!"
Läkaren som uppenbarligen försatt sig i en obekväm situation ler emot mig. "Okej.. låt oss börja.. du kan lägga dig bekvämt så förbereder jag inför ultraljudet. Är det något speciellt jag behöver veta?"
Jag skakar på huvudet. "Förutom att du behöver skriva ned allting så min man kan inbilla sig att han var med så är det nog ingenting speciellt"
Hon skrattar. "Jag ska göra mitt bästa med att få med allt på papper tillsammans med bilderna"
"Tack," ler jag medan hon kletar på den kalla gelén över min mage. Liam grimaserar av obehag på stolen bredvid mig men håller som tur är käften.
Den sista personen jag skulle vilja ta med mig hit är den enda som faktiskt kunde. Vi skulle nämligen allihop till Thomas som haft problem på hans hjälpstation mitt bland krisen i Jemen. Det är alltså där resten av gänget är; Benjamin, Finnick och hans fästmö, och Leah. Maya är dock hemma med ett och ett halvt åriga Elle medan jag och Liam är på läkarbesöket. Maya och Liams flyg går ikväll för att byta av Benjamin så den gnällspiken kan få komma hem till hans favoritkudde som är tillbaks.
Är det fel att erkänna att jag redan saknar honom trots att de åkte nu imorse? Kanske, men det kommer jag ändå. För fan.. jag saknar den där gnällspiken redan när han stängt dörren efter sig.
"Är det möjligtvis en pojke därinne?" Undrar Liam sekunden läkaren börjar.
"Liam!" Utbrister jag och ger honom en irriterad blick. "För helsike, vi vill inte veta"
"Jag vet att ni inte vill veta," svarar han som om det vore självklart. "Men jag tänker att jag kan få veta, jag är utmärkt på att hålla hemligheter! Så hon kan bara viska det i örat på mig och-"
"Så kommer du berätta för varenda en på jorden?" Gissar jag och får honom blänga på mig istället. "Liam Wade, våga inte ge en gravid kvinna den blicken igen!"
Han ser förvånat på läkaren. "Hör du hur hon är som gravid?! Ge henne piller eller vad fan helst så hon blir- aj! Va fan, Sky!"
Jag släpper mitt grepp om hans öra medan läkaren bara himlar med ögonen åt oss. "Skäm inte ut oss, Liam, snälla.. vi är inga barn längre för- åh..."
Ännu en gång är det jag som avbryter mitt i meningen, men denna gången för att rummet fylls av hjärtslag. Herregud... jag ser tårögd över till skärmen samtidigt som jag fattar tag om Liams hand.
"Mår.. mår bebis okej?" Undrar jag men kan inte släppa blicken ifrån skärmen. "Hjärt.. hjärtat låter annorlunda sedan sist.."
Läkaren ler. "För att denna gången är det två hjärtan som slår"
"Tja," skrattar Liam till. "Det hoppas jag för fan! Om inte Skylers hjärtslag påverkas av att hon byts ut emot en demon i samband med graviditeten som vanligt men-"
"Nej," skakar jag på huvudet. "Liam.. du är lika korkad som Erica i Friends.. det är inte mina hjärtslag.. det är barnens.. som i två"
Liam möter chockat min blick. "Va?!"
"Barnen mår bra," svarar läkaren och pekar på skärmen. "Där är bebis nummer ett, och där är bebis nummer två.. de har båda två starka hjärtan och växer precis som de ska"
Jag nickar tårögd men får inte fram ett enda ord. Däremot får Liam det, precis som alltid. "Om det är två bebisar, hur stor är egentligen chansen att det blir en pojke då? Om det är 50/50 på ett borde det väl bli 100/100? Berätta för mig, doktorn, finns det något jag kan göra för att höja de oddsen?"
"Herregud," får jag ut med en enda suck. "Liam! Vad är det för fel på dig?!"
Han himlar med ögonen. "Åh, lugna dig vetja! Självklart är det viktigaste att bebisar och du är ok och allt det där, men.. vi skulle behöva mer killar i gänget, Sky, vi blir övermannande för gud skull!"
"Detta är precis varför jag inte ens ville ha med dig, tönt," påminner jag honom och får honom rynka pannan åt mig.
"Jaså ja? Så går det när tydligen bara Maya duger till att passa L'et," svarar han och räcker bokstavligen ut hans barnsliga tunga till mig.
Och "L'et", vad har jag ens sagt om det smeknamnet till Elle, Liam?!
Läkaren ger mig en förstående blick. "Jag står bakom ditt beslut till 100%, Skyler"
"Va?!" Utbrister Liam som tappat hakan till backen. "Se?! Detta är precis vad jag mena, Sky, vi behöver killar!"
Lycka till med det, boys, för tydligen skapar bara jag och Benjamin flickor.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 14, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Lita på migWhere stories live. Discover now