The dirty laundry (66)

141 15 4
                                    

Alyssan näkökulma

Krapula oli tiessään, ja heräsin kuin uutena ihmisenä. Ainoa ongelma olivat yltä päältä mustelmilla olevat jalat, edelleen nurkassa odottelevat kaljanhajuiset vaatteemme sekä huulipunalla tahritut petivaatteet. Kai pitäisi etsiä pesula.

Miksi mietin pesulaa ensimmäisenä, ennen kuin edes avaan silmäni? Kuulin, miten Ashton käännähti vieressäni, ja käänsin itsekin kylkeäni ennen kuin avasin silmäni. Tuijotin suoraan kohti reppuani, ja puhelin oli sen päällimmäinen tavara. Tarkistin kellonajan, emmekä olleet edes niin pitkällä aamupäivässä kuin olin kuvitellut. Kello oli vasta hieman yli yksitoista. Selasin sosiaalista mediaa vain pienen hetken, kunnes kyllästyin sen tarjontaan ja nousin istumaan.

Jäljellä oli rippeitä eilisen kuivista roskaruuista, ja vatsassani todella tuntui siltä, että lämmin ruoka tekisi hyvää. Tänään pitäisi etsiä pesulan lisäksi myös sopivan edullinen ravintola, ja ehkä jatkaa jo virallisesti route 66:lle, jospa nyt olisi aika.

Katselin ympärilleni pakun takatilassa. Jos olisimme yhtään pröystäilevämpiä, tänne voisi hankkia pienen tv:n ja minijääkaapin. Sellaisia tuskin kuitenkaan löytyisi muutamalla kolikolla kirpputorilta, joten ne saivat jäädä haaveeksi. Palasin makuulle ja käännyin kohti Ashtonia. Olimme nyt kasvokkain, ja hänen hiuksensa risteilivät pitkin hänen naamaansa. Minun teki mieli pyyhkiä hiuksia sivuun, koska ajatuskin kutitti minua, mutta estin itseäni herättämästä häntä. Hän näytti niin rauhalliselta, että minuakin alkoi väsyttää, vaikka en ollutkaan aikonut nukahtaa enää. Tajusin olevani nukahtamassa vasta, kun unen ja valveen rajamailla tunsin putoavani loputtomasti ja säpsähdin hereille. Räpyttelin silmiäni ja annoin pulssini tasaantua rauhassa. Miksi unessa putoamisen pitikin olla niin todellista, ettei tunne kadonnut vatsanpohjasta heti valveillakaan?

Kun avasin jälleen silmäni, tajusin että olin sittenkin nukahtanut, ehkä kuitenkin vain hetkeksi. Ashton oli nostanu toisen kätensä vyötärölleni, ja vaikka tunsin, miten käteni oli huonossa asennossa puoliksi kylkeni alla, en liikahtanutkaan. Olin valmis lyömään vetoa siitä, ettei hän nukkunut, vaan vuorostaan katseli minua, kun nukuin. Raotin silmiäni ja näin pienen hymyn hänen huulillaan. "Huomenta", hän sanoi karhealla äänellä ja karautti sitten kurkkuaan. "Mikä on tämän päivän suunnitelma?" Tartuin tyynyyni ja heitin sen omille kasvoilleni. "Ei mitään käsitystä", mutisin tyynyn takaa. Halusin nähdä, millainen sää ulkona oli, mutta minulla ei ollut aikomustakaan nousta lämpimältä nukkumapaikaltani. Vasta silloin tajusin, että autossa todella oli lämmin. Ashton oli käynyt käynnistämässä auton ilman että olin herännyt siihen. Unenlahjani olivatkin paremmat kuin olin luullut.

Olin jo vähällä torkahtaa taas, kun Ashton nosti tyynyn kasvoiltani ylemmäs ja pudotti sen sitten takaisin. "Nyt ylös ja etsitään meille ainakin ruokaa jos ei muuta saada tehtyä." Nousin istumaan ja hieroin silmiäni. Ashton oli avannut verhot vain takaikkunan edestä. "Älä avaa sivuverhoja jos haluat vaihtaa vaatteet ennen kuin ollaan kaupassa", hän sanoi nopeasti ja taiteili itsensä kuskinpenkille penkin selkämyksen yli.

Kun hän pääsi liikkeelle, aloin etsiä itselleni kunnollisempia vaatteita kuin lökärit ja Ashtonin huppari. Lopulta, matkan kuluessa, päädyin kuitenkin jättämään Ashtonin hupparin ylleni, ainoastaan vaihtamaan sen pariksi farkut. Kiskoin hiukseni poninhännälle puolihuolimattomasti ja vilkaisin peiliin sen verran, että näin todeta kasvoni kohtalaisen puhtaiksi. Kaipasin suihkuun, mutta minulla ei ollut mitään käsitystä, mistä voisimme löytää sellaisen. Ehkä uimahallista, mutta siellä suihkussa käynti tulisi ainakin kalliiksi. Voisimme kai miettiä sitä myöhemmin.

Pääsimme kauppaan ja keräsimme valtavat määrät pitkään säilyviä elintarvikkeita. Ashton oli todennut, että oli järkevintä hankkia enemmän yhdellä kertaa kuin pysähtyä joka välissä kauppaan ostamaan suolakeksejä ja juustoa. Kaikki tämä valmistautuminen tuntui kuin matkalta matkan sisällä. Kun myöhemmin autossa istuessamme sanoin ideani Ashille ääneen, hän totesi sen olevan juuri sitä, mitä teimme. Puhuimme myös huulipunatahraisista petivaatteistamme ja kaljatahraisista vaatteistamme. Tarvitsimme suihkun ja pesulan.

Wherever you will go IN FINNISHWhere stories live. Discover now