Planning (10)

440 51 0
                                    

Alyssan näkökulma

Iskin jalkani asemalaiturille ja hengitin vahvasti ilmastoitua ilmaa aseman sisällä. Asema oli valtavan suuri. Käveltyäni laiturialueelta aseman sisälle näin valtavat määrät koristekasveja ja pikkuputiikkeja. Päädyin kiertelemään niitä hetken aikaa ja ostamaan yhdestä niistä puuhelmistä pujotellun nilkkakorun. Istuuduin aseman ainoalle löytämälleni vapaalle penkille ja pujotin sen nilkkaani. Se näytti kauniilta, vaikka jalkani eivät olleet niin ruskettuneet kuin olisi halunnut niiden olevan.

Ensitöikseni päästyäni ulos asemalta etsin hotellin. Voisin viipyä Madridissa kauemminkin, ehkä ainakin pari yötä. Löysin vain kadunylityksen päästä rautatieasemasta kauniin valkean rakennuksen, hotellin nimeltä Mediodia. Vaikka ulkokuoren perusteella se näytti valtavan ylelliseltä ja kalliilta, eivät hinnat olleet lainkaan valtavia, sopivat jopa minun budjetilleni. Vastaanottovirkailija mainitsi jotain alennetuista hinnoista järjettömän nopealla, hieman espanjan kieleen sortuvalla englannillaan.

Nousin hissillä huoneeseeni, joka sattui olemaan ylimmässä kerroksessa. Kiskaisin ensimmäisenä pölyiset verhot huoneen ikkunan edestä ja paljastin näköalan rautatieaseman yli kaupunkiin. Nyt minua harmitti, etten sittenkään yöpynyt Barcelonassa. Siellä olisi ollut merenrantaa. Täällä sain tyytyä uima-altaisiin. Pudotin repun käsivarreltani sängylle ja rojahdin itse sen viereen. Kaikki se aiempi koti-ikävää muistuttava tunne oli nyt kadonnut, olo tuntui taas hyvältä. Hetken vain makasin siinä ja latasin akkuja niin puhelimestani kuin itsestäni.

Vaihdoin legginsit ja paitapuseron shortseihin ja väljään toppiin. Päätin, että pienen kaupunkikierrokseni ajaksi jättäisin käytetyt vaatteeni likoamaan pesuaineveteen. Voisin pestä ne illalla.

**

Parin tunnin kuluttua nostin aurinkolasit silmiltäni hiuksiini ja astuin hotellin pääovesta aulaan. Menin huoneeseeni ja päätin ensimmäisenä hoitaa pyykinpesun. Sen jälkeen kävin suihkussa ja päädyin istumaan huoneen ihanan leveälle ikkunalaudalle ylläni pelkkä ylisuuri t-paita. Pitelin kameraani ja katselin kuvia, joita olin päivän aikana ottanut. Temppeleitä, suihkulähteitä ja kuninkaallinen palatsi. Olin ottanut muutaman taiteellisen kuvan myös leikekirjaan, jollaisen olin jo etukäteen päättänyt tehdä reissumuistoistani.

Hetki siinä, hiukset suihkun jäljiltä kosteina ja sekaisesti silmillä, yllä ainoastaan ylisuuri paita, selaamassa vähän vanhanaikaisen kameran kuvia, joiden väriskaala ei ollut yhtä terävä kuin nykykameroiden. Taustalla pikimusta taivas, jota tähdet rei'ittivät pieninä valkeina pisteinä. Ei pilvenhattaraakaan.

Laskin kameran käsistäni ja tuijottelin hetken ulos ikkunasta. Kello oli varmasti jo ties mitä, mutta en jaksanut välittää. Huomenna olisi uusi päivä, kokonainen päivä aikaa tehdä mitä vain ikinä tahdoin. Voisin olla tuhlailevainen ja käydä shoppailemassa. Olin selannut jotakin turistiesitettä ja siinä oli mainittu lähellä olevista hyvistä ostoskeskuksista.

Pudottauduin alas ikkunalta ja vedin verhot kiinni sanoen päiväksi näkemiin henkeäsalpaavan kauniille tähtitaivaalle. Olin lapsekkaan innostunut seuraavasta päivästä. Kietouduin peittoon ja napsautin yöpöydän pehmeävaloisen lampun pois päältä.

Ashtonin näkökulma

Mikä päivä! En voinut sanoa muuta. Olin päätynyt junalla tänne asti huolimatta karmeista persoonista kanssamatkustajinani. Kun hieltä haiseva mies oli lähtenyt vaunusta, tilalle oli tullut ensin porukka meluavia teinipoikia. Hetken kuluttua se porukka oli vaihtunut itkeviin pikkulapsiin.

Viimein olin hotellissa. Tänne pääseminen oli ollut vaikeaa. Taksikuskin ja minun välille oli hintaa kysyessäni muodostunut valtaisa kielimuuri. Lopulta olin päätynyt kirjoittamaan hinnan kysymysmerkkien kera nenäliinan kulmaan. Kaikkien niiden mutkien kautta olin kuitenkin päätynyt tänne.

Istuin huoneen sängyllä ja selailin turistioppaita, joita olin kahminut mukaani hotellin ala-aulasta. Voisin käydä katsomassa ainakin muutamaa nähtävyydeksi lueteltua rakennusta ja kierrellä siellä, minne jalat vievät.

Olin päättänyt, että lähtisin Madridista lennolla kotiin. Reissu oli ollut hyvä tähän mennessä, joten jättäisin siitä positiivisen muiston itselleni ja palaisin kotiin nyt. Voisin kuitenkin viettää muutamia päiviä Madridissa.

Lähetin äidilleni viestin ja ilmoitin, missä olen. En maininnut vielä, että aikoisin pian takaisin kotiin, hän innostuisi liikaa. Sen jälkeen lähetin viestin Lukelle ja muille pojille. Heiltä olin saanut idean tähän matkaan valitettuani heille tuhannet kerrat, miten halusin kiertää maailmaa. Heistä kukaan ei ollut silloin uskonut, että voisin todella tehdä tämän. Höystin viestiäni muutamilla kuvilla, joita olin ottanut.

_______________________________

tosi lyhyt luku tällä kertaa, mutta tää oli ainoa järkevä kohta katkaista luku, muuten tää olis ollut kokonaisen kirjan mittainen :D 

muistakaa kommentoida ja votettaa :)

xx eve  





Wherever you will go IN FINNISHWhere stories live. Discover now