Bölüm 30 "İlk Maaş"

37.1K 1.2K 2
                                    

Aradan bir hafta geçmişti. Zeynep otelin restaurantında çalışmaya çoktan alışmış hotel sahibi kadın da günden güne Zeynep'i daha çok sevmişti. Zeynep yoruluyordu ancak gayet mutluydu. Kendini özgür hissediyordu. Okulunun açılmasına çok az bir zaman kalmıştı. Okul işini hotel sahibi Sıdıka Hanım ile de konuşmuştu. Sıdıka Hanım Zeynep'i çok sevdiğinden bu duruma razı gelmişti. Öte yandan Zeynep annesini gün geçtikçe daha bir çok özlemişti. Kokusu burnunda tütüyordu. Hatta bu herkesin zor anlaştığı Sıdıka Hanımı da biraz annesine benzettiğinden her nazını çekiyordu. Bir de aklına Ali geliyordu Zeynep'in. O her ne kadar Zeynep'i istemese de alışmıştı. Ali böyle aklına geldiğinde hemen kendini toparlıyor ve derhal işine daha sıkı bağlanıyordu Zeynep.
...
Ali eski bekar hayatına çoktan dönmüştü bile.Zaman zaman Zeynep'i arıyor ancak hiçbir izine rastlayamıyordu. Köyüne geri dönse mutlaka babası arardı Ali'yi. Babasının işleriyle bazen bütün gün ilgileniyor bazende erkek arkadaş grubunun içinde gece geç saatlere kadar onlarla takılıyordu. Eve her gelişinde ise kapıda onu vicdan azabı karşılıyordu. Az bir zaman sonra okula başlayacaktı o zaman diyordu mutlaka bulurum onu.
...(Bir ay sonra)...
Zeynep ilk maaşını almıştı. Hayatında çalışarak kazandığı ilk paraydı bu. Zeynep kendini çok iyi hissediyordu. Ara sıra Aziz Bey onu arıyor halini hatrını soruyordu. Okula başlamasına iki günden az bir süre kalmıştı. Zeynep izin gününde okulunu görmeye gidecek yakın civarında kendine iş ve ev bakacaktı. Hazırlandı ve yola çıktı. Biraz zorlandıysa da okulu buldu. Okulu tam onun hayal ettiği gibiydi. Güzel bir kampüsü vardı. Okula kayıtla ilgili işlemlerini yaptırdı. Biraz daha kampüste dolaştıktan sonra okulun yakınlarında yurt aramaya koyuldu. Kendine uygun bir yurt hemen hemen bulmuş sayılırdı.Belki şuanda kaldığı hoteldeki kadar rahat edemezdi ama okuluna yakın olduğu için vakit kazanabilirdi. Biraz daha civar yerlere göz gezdirdikten sonra tekrar hotel geri döndü. Hotel restaurant bölümündeydi Zeynep'in asıl işi yemek yapıyor bulasik yıkıyor eğer garsonlar gelmezse servis bile yapıyordu. Sıdıka Hanım da Zeynep'in bu çalışkanlığını seviyordu zaten. Her işe kuş gibi koşuyor asla şikayet ya da mızmızlık etmiyordu. Ama bu çalışma temposunda Zeynep zayıflamıştı. Bütün gün ayakta olmak onu ciddi anlamda yoruyordu.

HUYSUZ ADAM #wattysWhere stories live. Discover now