Bölüm 8

58.6K 1.4K 216
                                    

Bu bölüm yazar nazarında yazılmıştır. 

İyi Okumalar...

***********************************************************************************************

Gün, Zeyneplerin evinde de erken saatlerde başlamıştı. Zeynep'i uyandırmak için odasına giden anne Hatice Hanım, kızının yatağını boş bulunca afallamış önce velveleye vermese de dışarıya ayakkabılarına bakmaya gittiğinde veryansın etmiş yere yığılmıştı. Onun bu bağırma sesine Necip Bey'de uyanmış dün gece olanları bildiği için başta çok umursamasa da kapının önünde birikmeye başlayan kalabalığa karşı tepkisiz kalamamış üzerini giyinip hiçbir şeyden haberi yokmuşcasına telaşla aşağıya inmiş:

-Noluyor Hatice ne bağırıyorsun sabah sabah?

Hatice Hanım durumun şokundan çıkamamış ve bitkin bir halde:

- Yok Necip Bey Zeynep yok her yere baktım yok. Ayakkabıları da kapının önünde nasıl gitti nereye gitti bu kız? 

Necip Bey :

-Demek yok hee, vay sen şu kızı görüyor musun Hatice kaçtı demek ki. 

Hatice Hanım komşularını süzerek eşine dönüp : 

-Ne kaçması Necip Bey neler söylüyorsun öyle?

-Eee Hatice yaylaya çıktığımız gece kızı az sıkıştırmadın karşı köyden isteyenin var evlen diye demek ki sevdiği varmış kaçtı?

Hatice Hanım komşularının yüzündeki ifadeye baktıkça daha da kötü oluyor. Her geçen dakika Necip Beyin bu sözlerine o da inanıyordu.Necip Bey ise kendine inanan topluluktan güç alarak konuşmaya devam ediyor adeta ateşe körükle gidiyordu:

-Vay seen şu Zeynep'i görüyor musun ayakkabılarını bile giymeden kaçıp gitmiş. Ama görür o bu eve bir daha adımını atamaz kaçmak neymiş görecek o vay zilli vay.

Bu lakırdılarla kalabalıklaşan ahali de onaylıyor Hatice Hanım daha da ağlıyor ve fenalaşıyordu. Tüm bunlar olurken bir anda ahali den biri karşı tepeden süzülerek gelen Ayşe ve Zeynep'i göstererek:

-Şşştt millet şuna bakın Zeynep geliyor.

Zeyneplerin kapısının önüne doğru millet bir koridor açarcasına araladı ve derin bir sessizlik oldu. Hatice Hanım da gelen kızını görünce üzüntüsü azalıp , Necip Beyin dolduruşundan sebep içini öfke kaplamıştı. 

Kendine doğru gelen Zeynep ve Ayşe'yi ayakta karşıladı ve Ayşe hiç kimseye fırsat vermeden :

-Selamın aleyküm Hatice abla Zeynep'i getirdim size.

Hatice Hanım Zeynep'i kolundan tutarak kendine doğru çekti ve hırpalamaya başladı:

-Nerdeydin sen he nereye gittin Ayşe söyle bana nerede buldun Zeynep'i

-Aziz Ağaların samanlığında geçirmiş geceyi Küçük Bey getirmiş oraya.

Bu laftan sonra ahali içerisinde fısıltılar yükselirken az geride duran Necip Bey Zeynep'i kolundan çekip bir tokat attı ve adeta üzerine kükredi:

-Vaaay köpek vaay demek Aziz Ağa'nın oğluna yamamaya kalktı kendini hee. Namusumuzu iki paralık ettin seni utanmaz seni...

Hırpalamaya devam ederek :

-Amaa Allah var ki Aziz Ağa akıllı adam çıkmış da senin bu ucuz numaranı yutmamış yollamış seni ananın evine gerisin geri. Ama yok almam seni daha bu eve ben .Şerefimizi iki paralık ettin yazıklar olsun sana .

HUYSUZ ADAM #wattysKde žijí příběhy. Začni objevovat