Bonuskapitel #4 - kyssen

5K 202 28
                                    

Fortfarande Elins perspektiv:

Jag sprang med gråten i halsen mot busshållplatsen. Just nu brydde jag mig inte om att jag missade första dagen i skolan, det här kändes bara förfärligt. Matilda hade kysst mig på munnen, eller ja i alla fall försökt. Hennes läppar hade bara snuddat försiktigt vid mina men de kändes ändå alldeles svullna och ömma. Det var en hemsk känsla, en känsla jag ville få iväg bort från mig på alla sätt och vis. 

Bussen rullade in på hållplatsen och snabbt gick jag på, lade mitt busskort mot kortläsaren och gick sedan för att sätta mig ner på ett säte. Bussen var i stort sätt folktom vilket betydde att jag hade många valmöjligheter om vart jag kunde slå mig ner. Det slutade tillsist med att jag satt på ett säte för fyra någonstans i mitten av bussen precis vid en av dörrarna så att jag lätt kunde hoppa av när jag kände för det. Vart jag hade tänkt att bussen skulle ta mig hade jag ingen aning om, det enda jag visste var att jag ville iväg härifrån och det var nu direkt. Gång på gång lät jag mina fingrar snudda lite försiktigt vid läpparna och varje gång försvann mina tankar iväg på henne. Det kändes nästan som att mina fingrar var hennes läppar. 

När jag hade suttit alltför länge på bussen enligt mig själv bestämde jag mig helt enkelt för att kliva av och undersöka det området jag hade hamnat i. Jag släpade mina ben efter mig och tittade lite på de svajande träden, de gröna bladen som inom kort skulle bli orangea och sedan falla till marken. Jag hade alltid gillat hösten på alla sätt och vis eller ja i alla fall den första delen av hösten då det var fina färger på träden och fortfarande så varmt att man kunde gå runt i en vanlig skaljacka. Den senare delen av hösten gillade jag desto mindre, den där perioden innan dunjackan skulle fram men då det inte längre gick att ha på sig vanliga sommar eller höstjackor. Det var lite så värst varmt den här dagen även fast solen tittade fram alltså var jag tvungen att dra upp dragkedjan på min jacka och trycka ner händerna i fickorna. Vart tog sommaren vägen egentligen? Hela sommaren hade varit varm och sedan direkt när skolan började så bestämde sig temperaturen att sjunka sjugrader. 

Det led mot eftermiddag, min mobiltelefon hade laddat ur för längesedan och därför var jag helt enkelt tvungen att ta mig hem. Mamma och pappa skulle vara hemma idag för engångsskull och vi skulle äta hämtmat från min absoluta favorit thairestaurang som låg precis bredvid min gamla skola. Bussresan hemåt var långtråkig och när jag var tvungen att göra ett bussbyte så såg regnmolnen oroväckande stora och tunga ut åt det hållet jag skulle åka. Jag satt nedsjunken i sätet med huvudet lutat mot fönstret, som vanligt. Något inom mig ville att det där fönstret skulle vara Oscar medan något annat ville att det skulle vara Matilda. Min kropp spelade mig ett riktigt spratt och jag visste knappt vem jag var längre tråkigt nog. Jag hade hoppats på att min kropp skulle säga precis vad jag ville, precis vem jag ville ha men jag fick aldrig något konkret svar på den frågan som jag ställde till mig själv.

Väl vid min hållplats igen kände jag hur oron kröp i kroppen. Jag kanske skulle gå och prata med Matilda ändå, hon kanske var värd att få veta vad som hände i mitt huvud. Hon var indragen i det här och jag fick därför skylla mig själv och min stora käft för att det blev som det blev. Jag lunkade på uppför trapporna men stannade extra länge utanför hennes dörr, skolan hade slutat för väldigt längesedan och därför var hon förmodligen hemma, om hon inte var hemma hos Ogge. Det var alltid värt ett försök att titta om hon var hemma, alltså tryckte jag en gång på dörrklockan och ett högt ljud hördes i hela lägenheten. Ett par tunga steg gick mot dörren och inom kort såg jag gestalten i dörren, Ogge. Jag visste det. 

- Flytta på dig, jag ska prata med Matilda, muttrade jag och knuffade mig förbi honom. Han fnös till och gav mig en irriterad blick när jag gick förbi honom och vidare in i lägenheten med mina smutsiga skor. 

- Ogge, vem va-, oj hej Elin, sa Matilda när jag kom in i vardagsrummet där hela gänget satt upprad i den vita soffan. Felix längst ut till vänster, Omar i mitten och Oscar till höger. Matilda hade själv en fåtölj och jag förmodade att Ogge hade suttit där med henne. 

- Kan jag få prata med dig? snäste jag irriterat och gav henne en sur blick. Jag kände hur Oscars blick brände i min nacke men jag vägrade att titta på honom, jag var inte på humör att prata med honom för tillfället. Han var så oförstående på alla fronter när det kom till sådant här. 

- Nej, jag skulle vilja prata med dig först, utbrast Oscar och ställde sig upp från soffan och tittade på mig med en sårad blick. Jag bara skakade på huvudet och tog tag i Matildas arm.

- Vart hade du tänkt gå med min Matilda? frågade Ogge som hade slutit upp bredvid mig när jag tog ett stabilt tag om Matildas arm på precis samma sätt som hon hade gjort när hon drog med mig till toaletten. 

- Jag måste prata med henne, mumlade jag surt utan att ens få ögonkontakt med honom. 

- Elin lugna ner dig, vad gör du ens här? frågade Oscar och ställde sig precis bredvid mig, alldeles för nära. 

- Jag är här för att prata med Matilda om en sak som hände idag, svarade jag och knuffade bort både Ogge och Oscar. 

- Vad hände idag? frågade Ogge överbeskyddande. 

- Vill du verkligen veta det? Vill du verkligen veta vad din dumma lilla flickvän gjorde inne på toaletten idag? Jag har inget mot att säga det men från henne skulle du nog aldrig fått höra något, svarade jag. Han nickade som svar utan att säga ett endaste ord. Hans blick var alldeles tom och han såg nästan förstummad ut.

- Din flickvän kysste mig inne på toaletten, behöver jag berätta något mer? Typ hur det gick till eller hur hennes läppar kändes mot mina? Jag har inget mot att säga det för ni alla vet nog redan mina känslor och jag är hundraprocent säker på att ni snackar skit om mig bakom min rygg om just det där. Om att jag inte är som alla andra, sa jag.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now